Min tudtok spórolni havonta, melyikőtök fizeti a rezsit? A kaján hogy spóroltok?
2 éve élek a párommal,nekem 2 gyerekem van,közös nincsen.
A rezsit felesbe fizetjük.A gyerekekre én költök.A bevásárlásokat elfelezzük pl. mosópor,öblítő stb.Saját hitelünket magunk fizetjük.Félretett pénzük nincsen.Sajnos magamra egyre ritkábban tudok költeni.
Nekem most nincs élettársam, de amíg volt, mi összedobtuk ami volt, és közös kasszáról ment minden. Igaz tehermentes lakásom van, a kocsit a cége fizette, szóval ilyen gondok nem voltak. De a Te a férfi vagy a nő vagy? Gyerekek veletek laknak?
Végül is ha a másik tankol és törleszt, akkor kiegyenlítődik a dolog, de ez olyan, mintha szerződésbe foglalt szabályrendszer lenne. Amin én/mi spórolni tudtunk: gázkonvektorom van, ha nem vagyok itthon mindig letekerem minimumra, és 20 foknál feljebb nem fűtök (inkább pizsamát meg pulcsit húzok, minthogy az utcát fűtsem). Év közben mindig többet jelentek be, így télen nem megy 10-12 fölé a fűtés. Zuhany alatt sem kell 10-20 percig állni. A telefonra is ügyelek, csak akkor használom, ha muszáj.
Kaja: régebben mindig bepakoltam vagy 8-10 joghurt/puding félét, ami hamar el is fogyott, pedig meg lehet lenni nélküle. Ebből már inkább csak 2-3at rakok a kosárba, vagy annyit sem. Újságokat is vettem régebben, ma már inkább lopva elolvasom, ami érdekel, és visszateszem, vagy elolvasom neten. Italokat szinte sosem veszek, víz a hűtőbe, ilyenkor télen teázunk, de abból is az olcsóbbakat...nem tudom igazán milyen tippek kellenek, az életmódtól és szokásoktól is függ. Pl. samponból meg krémekből sem szeretem az olcsót. Vegyi árukat érdemes euro-s boltban venni. Kaján sokat lehet spórolni, főzelékeket olcsón ki lehet hozni, húsból meg inkább szósz, pörkölt a kiadósabb. A tészta is olcsó, de nem egészséges.
Évekig 2 havonta jártam fodrászhoz, most már fél éve ott se voltam. Vettem egy normál meg egy ritkító ollót, és én teszem rendbe a frufrum, a többit anyu :) a hajamat is itthon festem, magamat gyantázom.
Életmód függő min lehet spórolni. Én nem járok se körmöshöz, se szoliba, így nekem is hiába mondaná bárki, hogy arról mondjak le :)
A kaján lehet a legtöbbet spórolni, anyum is mindig ezt hajtogatta. Egyedül nevelem a fiamat, menzás, én is menzán nőttem fel. Hétköznap alig főzök, csak hétvégén. Én egyáltalán nem igénylem a főtt kaját.
Ha nő az illető, és velük laknak a gyerekek, szerintem akkor is elvárható, hogy közösen viseljék a "terheket". Ha főz asszony, meg bebújik az ágyba az jó, csak a gyerekei ne kerüljenek pénzbe? Az ilyen pasiktól mentsen az ég. Ha szereti, akkor a gyerekeit is szereti, és közösen fizetik amit kell. A tartásdíj a nő jövedelmének része, de egy élettársi viszonyban szerintem elvárható, hogy a pasas kb. sajátjaiként tekintsen a gyerekekre.
Nekem ez furcsa.
Igaz mi még csak együtt lakunk,hasonló keresettel,igy nagyjából felesbe megy minden,de sosem számolgatva.
Viszont anyáék úgy házasodtak össze,hogy én már ott voltam,kisiskolásként,gombamód nőttem.anya minimálon,mostohafaterom annak a 4x-sét kereste.Épp akkor vált át kft-vé a cég ahol melózott,szép kis végkielégités,és mégjobb fizu várta.Ebből vettek közös házat,amit gondolkodás nélkül kettőjük nevére iratott.Közös bankkártya,nekem havio pár ezer félretéve,és nem volt enyém-tiéd,minden közös volt.Sosem hánytorgatta fel hogy anya nem tudott volna magánórákra járatni a saját fizujából.Megszületett öcsém,onnantól mégjobban éreztette hogy sajátjaként tekint rám,sosem volt megkülönbözetés.Örökbe is akart fogadni,csak már tizenévesen nem akartam új nevet.De most is ha kérdezik,azt mondja 2 gyerek van,én és öcsém.
Nekem ez lenne a normális
A kaján a legjobb spórolás a heti egy bevásárlás, ahova a gyerekeket NEM viszitek (így megúszható, hogy esetleg egy hisztivel rákényszerítsenek, hogy olyasmit is megvegyél irreálisan drágán, amit amúgy nem akartál). Nálunk nincs gyerek, de így is csak a párom megy egyedül, én meg írok neki listát. Ha ugyanis én is megyek, akkor hajlamos vagyok ránézni valamire, "ez egész olcsó", és megvenni, holott nincs igazán szükségünk rá. Ő viszont tartja magát a listához.
Majdnem mindenből érdemes a nagy kiszerelésűt választani. Például gyümölcsjoghurt: veszel egy nagy natúr joghurtot, 180 forint (volt tavaly :D), otthon turmixolj bele néhány evőkanál lekvárt vagy nyárról maradt fagyasztott gyümölcsöt. Ebből kijön négy kis adag mondjuk 200 Ft-ból, viszont ha négy kis poharas joghurtot veszel, az 400-500 Ft. Mosószert és egyéb olyan holmit, ami eláll és nem eszitek meg gyorsan, ha van (pl. csokinál nem működik :D), spájzolj nagy mennyiséget, amikor akciós. Például én ragaszkodom az arielhez, akcióban megveszem a 7 kilósat, ami egy évig kitart. Ha kisebb kiszerelésben vásárolnám, sokkal drágább lenne. Ha már csak 1-2 hónapra elég, ami van, akkor figyelem az akciót és előre megveszem a következő éves adagot.
Mindig nagy adagokat főzz és legyen otthon kaja, amihez lehet nyúlni bármikor. Sokkal olcsóbb, mint farkaséhesen hívni egy pizzát. Egy 450 ml-es dobozt ha jól telepakolsz, az pont egy adag.
A rezsin spóroljatok, amennyit tudtok, ilyenkor a fűtésen lehet főleg. Amelyik helyiséget nem muszáj, azt ne vagy csak minimálisan fűtsétek.
15.48-asnak:a páromnak minden nap húst kell tenni az asztalra,ő egyátalán nem spórol a kaján.Ruháit maga veszi,mert nem vesz föl akármit.Én turiba járok meg a kínai piacra.A lakás az enyém.
Víz és gázszerelő a szakmája.Azért érzem ezt,mert nem arányos.Sajnos a gázszámlánk a legtöbb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!