Mesélnétek az anyós problémákról? Kinek milyen problémája adódott ill. van az anyósával?
Ó nálam szerencsére más milyen természetű a dolog. Anyós velem normális, tudunk beszélgetni, kedves, havi 2-3 alkalommal látom. A gond ott kezdődik, hogy anyós az ő anyósánál él (és élt az elmúlt 30 évben) aki egy áskálódó, szemforgató, válykáló mártírka. Sikerült apóst is ilyennek nevelnie akinél a pia s beképzeltség tovább nőtt. Szóval ők vannak hazai pályán, párom, tesók s anyós pedig ennyi év, házasság, már felnőtt gyerekek melett is CSAK MEGTŰRT személyek, nem mellesleg takarítani, főzni jók. Így ott adott volt egy kis királyság amiben az alatvalók elnyomva s ez már úgy beléjük ivódott, hogy csak lestem s komolyan hülyének néztem sokáig a párom most mi a fene is folyik náluk. Már elődöm sikerült elriasztaniuk, hisz egyszem fiúkat azért tartják, hogy dolgozzon s fizessen. (mondta ala appós).
Komoly balhék, kisebbségi komplexusok voltak míg sikerült egybeköltöznünk. Úgyhogy engem elvből nem szerettek s ami a kérdésre vonatkozik:
Anyóssal a gondom az csupán, hogy adott egy rendes, gyerekét szerető anya aki mégis bármilyen csicskaságot elkövet hites uráért s engem is az elejétől fogva minimum beakartak olvasztani az ő alárendeltségi rendszerükbe/játékszabályaik közé, ha már elüldözni nem sikerült. (7 és fél év alatt) Én ezt nem tudtam felfogni. Most, hogy már értem a tettek mögött rejrő dolgokat agyilag felfogom de elfogadni szerintem sose fogom tudni.
Párom kb. 3 éve költözött el, s két év is kelett neki, hogy lássa kívülröl ezt, látván az én, barátok, rokonok családjait, összehasonlíttás ként.
Ha akarsz problémát Anyósoddal, biztos találsz keresés nélkül is, mert generációs, kulturális, másság választ el tőle. De ha bele gondolsz, hogy a kedvesedet megszülte, felnevelte és nem csak szerette, de mindíg is szeretni fogja, persze másképp mint Te, ezt Neked tolerálni kell és hacsaknem túlontúl beleszól a dolgaitokba és az már a kedvesednek is sok, akkor van a baj. Addig nincs.
Vannak útálatos Anyósok, de útálatos Menyek és kibírhatatlan Vejek is vannak. Tolerancia! Az kell, az fontos.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!