Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Miért jó egyes nőknek 3-4...

Miért jó egyes nőknek 3-4 állami gondozott gyereket nevelni, minthogy elmenne dolgozni? És még van mellette sajátja is.

Figyelt kérdés
Egyre több ilyen ismerősöm van, de nem tudom őket megérteni. Kb. 40 évesen is még szülnek, úgy hogy már majdnem felnőtt gyerekei vannak, de még kihoz egy pár állami gondozottat is. Mire jó ez a sok gyerek? Tudom, ebből akar megélni, de ez szerintem olyan gusztustalan.
2012. jan. 8. 09:32
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
90%

Nekem párom élt nevelőszüléknél, én szentül hittem, hogy szeretik, mindene megvolt márkás ruhák, külön szoba, gimibe járt, egészen addig hittem azt, hogy szeretik míg fel nem merült az hogy összeköltözünk, onnantól kezdve kígyót békát rám kiabáltak (14 évet volt náluk párom), de mind kiderült a pénz miatt... érzelmileg zsarolták, engem mindenféle utolsó ribinek elhordtak jah és 6an voltak ott összesen...

mivel anyucika hivatásos nevelőszülő volt, kapott gyerekenként 136 ezret, mellé a csp-t gyerekenként 12200 ft-ot a 18 felettiek után plusz 36000 és a "munkabért" gyerekenként x összeget(erről nincs információm)

Nyitott egy vállalkozást, ahol a gyerekekkel elvégeztette gyostalpalón a szükséges dolgokat, és velük csináltatott mindent (könyvelés, kiszolgálás, rendelés felvétele) így neki megérte, mert semmit nem fizetett...

plusz a gyerekek 23 éves koráig kaptak majd 2 millát, életkezdéshez, de ő beseperte h nem azért neveltelek titeket 14 évig...

Ütve voltak a gyerekek, nem rendszeresen,de ha igen, akkor eléggé brutálisan...

közbelépni nem tudunk mert ennyiből le van kenyerezve a gyámügy és semmit nem csinálnak velük...

jajj igen és mióta megvannak a gyerekek költöztek nagyobb lakásba, rendszeresen étterembe járnak, meg hajókirándulásokra... sztem nem lehet véletlen...

És magyarok...

2012. jan. 8. 13:19
 12/16 anonim ***** válasza:
54%
A 136.000 stimmel, de nem gyerekenként. Az a havi juttatás, mivel a nevelőszülő is alkalmazásban van.
2012. jan. 8. 14:02
 13/16 anonim ***** válasza:
79%
Sziasztok. Én örökbefogadó szülő vagyok, Bazsa születése óta velünk van, még a köldökzsinórt is én vágtam el. Nagyon sokszor van, hogy amikor ránézek arra a boldog, kiegyensúlyozott édes kis fiúra, eszembe jut, hogy hány- és hány kisfiú, kislány él szülők nélkül, akiknek semmi, semmi!!!!! szeretet nem jut! Csak azért nem vállalok nevelőszülőséget,mert anyagilag nem bírnám megadni nekik azt, amit gondolok, hogy meg kellene kapniuk és már sajnos elég idős is vagyok. Sokszor eszembe jutnak a szomorúszemű, bánatos arcocskák, akik csak arra várnak, hogy valaki átölelje őket. A nevelőszülők is ezért vannak. Akármilyenek, de család, de családmodell, szeretet, biztonság. Csak képzeld el, hogy valaki nevelőotthonban, szeretet, ölelő kar, biztonság nélkül nő fel....Mindig vár valakit, aki őt szereti. Amikor gyereked felsír álmában, és te odarohansz, öleled, puszilod, simogatod. A nevelőotthonos gyerekek magukban sírnak. Nincs aki megvigasztalja őket. Szerintem inkább nevelőszülőség, mint állami gondozott gyerekek.
2012. jan. 9. 12:47
 14/16 anonim ***** válasza:
Nekem is van ilyen ismerősöm, mondjuk neki 2 saját gyereke van 11 és 17 évesek és intézetből kivett még 2 gyereket. Ő azért tette, mert évekig nem talált munkát. Viszont javára legyen írva, hogy normálisan neveli őket, kirándulni viszi őket minden hónapban, könyvtárba járnak stb.
2012. máj. 14. 14:44
 15/16 anonim ***** válasza:
egyik ismerösöm 6 gyereket szokott befogadni és elég nagy összeget kap értük, de a lényeg, hogy a gyerekeknek tényleg szerető és élhető életet biztosít
2012. szept. 2. 14:33
 16/16 anonim ***** válasza:
Hát most mit lehet erre válaszolni? Nyilván pénzért történik, mert nem empatikusok stb. A mi nagyobb családi körünkben volt olyan eset, hogy egy pár örökbe fogadott 2 állami gondozott gyereket. (Volt sajátjuk is.) Aztán elváltak, és problémák merültek fel, végül a 2 gyerek elkerült tőlük, pedig ők nem akarták ezt, a válás után is ugyanúgy gyereküknek tekintették volna őket. Igazából jogilag nem tudom, mi történt, mert még magam is fiatalabb voltam, nem nagyon folytam bele. A 2 gyerek elkerült a szomszéd faluba, és valami olyan helyen fogadták őket örökbe, amit te is mesélsz, nagyon rosszul bántak velük. Megpróbáltak visszaszökni a rokonaimhoz éjszaka, ott bóklásztak az utcán. Sajnos nem tudom, mi történt velük, mert most nem a rokonaimmal élnek.
2016. márc. 11. 10:33
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!