30-on felül vagyunk a férjemmel, több éve házasok, nincs gyerekünk és úgy érzem, már nem is lesz, mit tennétek a helyemben?
Én 33 éves vagyok, a férjem 37, 10 éve vagyunk házasok. Ennyi év után is jó a házasságunk, szerelemmel szeretjük egymást, de van hátránya is annak, hogy még mindig olyan a kapcsolatunk, mint régen, mert hiába vagyunk együtt, nem olyanok vagyunk, mint a többi házas ember. A férjem az a "művészlélek" típus, zenél, fest, fotózik, s ennyi idősen is úgy viselkedik, mint egy kamasz, úgy is néz ki. Rock koncerteken tombol, festi a haját, kihúzza a szemét, még mindig olyan, mint 20 éves korában, sok őrültséget csinál. Azt hittem évekig, hogy ez teljesen jó, hogy együtt bulizunk, pörgünk állandóan, nem emésztenek fel a szürke hétköznapok, de aztán az idő múlásával a hozzánk hasonló barátaink is megházasodtak, gyerekük lett, eltávolodtak, és mi itt vagyunk 30-on felül, én elfáradtam ebben már 2-3 éve, a férjemre pedig ha ránézek, még mindig egy álmodozó kisfiút látok. Ha elképzelem, hogy 10 év múlva hol fogunk tartani, ugyanezt látom. Nem látok magunk körül se gyerekeket, se semmit. Nem panaszkodom, mert van egy jó munkám, amit szeretek, és mindig új céljaim vannak, de azt hiszem, hiányzik egy nyugodt, teljes élet. A gyerekvállalásnak most lenne ideje, mert hiába vagyok egészséges és fiatalos, 40 évesen már mégsem szülnék. A férjem régebben, olyan 5-6 éve mondta, hogy majd szeretne gyereket, de most még várjunk egy kicsit, 3 évet, aztán még 2-t és most ott tartunk, ahol évekkel ezelőtt. Ha most már előjövök ezzel, akkor is ugyanezt mondja, vagy ami még rosszabb, hogy egyik nap azt mondta, mikor az egyik barátnőm gyereke hisztizett, hogy "ah cicám, látod, milyen jó, hogy nekünk nincs erre gondunk". Ha megismerünk új embereket a korosztályunkból, első kérdésük az, hogy hogyhogy nincs gyerekünk, majd a férjem életvitelét látva rájönnek, hogy bennünk nincs semmi közös és nem akarnak velünk barátkozni, mert mi "mások" vagyunk.
Nem tudom, hogy kéne éreznem, de valamit nagyon hiányolok az életemből, nem érzem teljesnek. Úgy érzem, nem fog változni, mert a férjemnek jó így, hogy még nem öregszik és úgy viselkedhet, mint a kötelesség nélküli kamaszok.
Ti mit tennétek a helyemben, próbálnátok még változtatni vagy beletörődnétek?
kihúzza a szemét??
Ez egy kicsit meleg...
Lényegében van gyermeked: a férjed.
Legalábbis ezzel a pörgésével nekem ez jön le. Bocs.
Nem azt mondom, hogy otthon üljetek és nézzétek a Szerencsekereket, de könyörgöm nem 15 éves ..
Ez a 'szemét húzza' .. ettől dobtam egy hátast.
Ezt így neki is mondd el...
Ha nem változik, akkor én elhagynám.
ha amúgy is jó a házasságotok, akkor le kell ülni megbeszélni ezt az egészet vele, mivel te 33 vagy, fiatalabb már nem leszel, pár éven belül kellene tervezni a gyereket. Ő sem mai gyerek már, közel a 40-hez, mikor akar apa lenni?
Egyáltalán akar gyereket valaha is?
Elmondásod szerint tényleg olyan mint egy nagy gyerek.
Légyszíves ne a szemen ragadjatok le, maradjunk a kérdésnél.
Így néz ki már évek óta.
Az a probléma, hogy nem tudom eldönteni, mit akar. Én évekig nem is témáztam ezen, mert azt mondta, neki most nem alkalmas, még ki akarja magát élni, legyünk ketten. Aztán ennyi idő után is ez a helyzet. Ha belekezdek a témába, akkor is még időt kér, de már úgy beszél, hogy hagyjam is ezzel, tudjuk le a beszélgetést. A mostani helyzetben nem is hiszem, hogy jó apa lenne, nem szép ilyet mondani, de most így gondolom, aztán ki tudja. Semmit nem komolyodott.
1 üveg pia leitatod peteéréskor és probálkozol a babával,
de csak akkor ha tényleg akarod és nem a kapuzárási pánik uralkodik rajtad, mert úgy tünik ti kerülitek a felelősdéget
a párod sose fog felnöni és te azért vagy 10 éve egy gyermek lelkű férfi mellet mert felette könyebb anyásdkosdni. Gondold át.
Nekem ugyanilyen volt a volt vőlegényem, mint a te párod.
Idén lesz 39 éves, de a mai napig eljár iszogatni, utazgatni, koncertekre, kicsit olyan "hippi-féle", amúgy nagyon jólelkű ember.
4 éve eljegyezte a barátnőjét, azóta is együtt vannak, de házasságról, közös gyerekről ő nem is gondolkozik.
Ezt ő maga mondta nekem, mert mai napig jó viszonyban vagyunk.
Szerencsére a férjem, akivel utána találkoztam pont az ellentéte, nagyon családcentrikus, alig várja, hogy szülessenek gyermekeink.
Azért írtam a saját példám, hogy lásd, vannak ilyen emberek.
Anno én is úgy éreztem, hogy ha születik majd gyerekünk, őt valójában magamnak szülöm, hiszen a párom is egy nagy gyerek volt.
Ha ezt te be tudod vállalni és így is szeretitek egymást akkor semmi gond.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!