Mit csináljak? Anyós és pénzkérdés!
Anyósomék írtó pazarnokok! A három napos kenyeret kidobják etc, hónap elején dőzsölnek, hónap végén koplalnak.
Mi 25 ezerrel kevesebből étkezünk, hárman, mint ők ketten. Havi szinten.
Meg van húzva a nadrágszíj, és a szüleim természedben segítenek: fa, tej, tojás, disznóhús.
Mikor ott laktunk, megkaptuk az éves "Minden gyereknek fél disznó" részesedésünket.
Itt szó szerint egy fél sertésről beszélünk, persze feldolgozva.
Hónap közepén elutaztunk apósékhoz, két hétre.
El se hittem, hogy mikor visszaérkezés után belepillantottam a fagyasztóba, és a levescsonton kívül semmi sem volt benne.
Csak pár füstölt szalonna maradt, ami még anyukáméknál volt.
Azóta persze elköltöztünk, és anyós nekem is sír neten, a férjemnek meg élőben, hogy milyen nehéz az élet, milyen nehezen élnek meg. Persze csak hónap végén.
Drága férjem most bukott le, hogy anyuka 40nel lóg nekünk. Ennyit adott kölcsön a férjem az elmúlt pár hónapban.
Beszéltem anyóssal, és megkérdeztem, hogy mikor szándékozza ezt visszafizetni, mert szükségünk lenne rá.
Erre le lettem cseszve, hogy nekünk milyen könnyű, hiszen ott áll a sok hús a fagyasztóban, nem kell nekünk semmit megvenni, bezzeg ő, meg bezzeg amikor mi ott laktunk...satöbbi
A férjem most hívott, hogy lehet hogy munkahelyet vállt, mert a kedves anyukája már elhordott engem mindennek mire ő beért dolgozni (ugyanaz a gyár, ugyanaz a műszak, más csarnok)
A lakás fele a férjemé ezért merészkedtünk oda. Most inkább az albérlet.
Mikor ott laktunk is elment a fizetésünk, alig tudtunk félrerakni, mivel anyós egy hétig dőzsöltek, utánna meg jött a kunyi, pedig a megegyezés az volt, hogy kajaügyben fél hónap ők, fél hónap mi pénzelünk.
Ebből lett egy hét ők minden: műzli, csoki, drága szalámi, csirkehús, utána pedig következő fizetésig mi.
Úgy, hogy mi akkor is parizert vettünk, mert a különpolcra voltak ezek a dolgok rakva.
Tök mindegy! Akkor gusztustalannak és etikátlannak tartom , hogy valaki a háta mögött beszéli ki az Anyósát vagy Anyját! Álljon már meg a menet! Honnan a fenéből veszi, hogy pazarolnak? Nem is élnek együtt csak néha találkoznak? Mi köze van hozzá, hogy szeret falni az Anyós? A kérdező férjét ki a jó büdös franc nevelte fel?
Azt sem szabad elfelejteni, hogy az éremnek mindig két oldala van. Mi csak mindig az egyiket látjuk. Szívesen meghallgatnám az Anyós állás pontját is!
A kérdező is és a többi Anyós szapuló is egyszer anyós lesz! Mi van akkor ha menyetek titeket sem fog kedvelni? Vagy a hátatok mögött fog ki beszélni!
Az oldal pont ezért anonim..
De úgy gondolom h egy anyában/anyósba lehetne annyi h nem az unokája meg a gyereke elől veszi el a falatot, hanem megpróbál kijönni abból a kevés pénzből ami van neki...
Mi se élünk sok pénzből, úgy gondolom h ezzel még vannak páran így..A helyzet egyre elkeserítőbb lesz hála a kormánynak..
De a kaján nagyon sokat lehet spórolni. Nem kell megvenni a magyar tejet, meg a mizo tejet mikor a tescosnak ugyanolyan íze van és fele annyiba kerül..
" Mi köze van hozzá, hogy szeret falni az Anyós? "
Addig amig anyóséknak több jövedelme van kettőjükre mint nekik hármójukra, mégis anyós az ő 40 ezer forintjukból akar "falni" igenis van köze hozzá.
12-es! Gondolom te is ilyen anyós lehetsz. Ha meg tévedek, akkor elég hülye vagy.
Ne fröcsögj itt, hanem értelmezd, amit írt:
A kérdező+férje+gyerek= X összeg havonta
Anyós+após= X összeg + 25.000 havonta
Igaza van, hogy osszák be a pénzt, ne a fiúktól várják el, hogy a családján kívül még őket is tartsa el, mert hó elején dinóm-dánom utána meg sajnáltatás.
És ne haragudj, miért kell az olyan szülőt támogatni, akinek több pénze van mint neked?????
Nem arról van szó, hogy nem kell támogatni, de azért ne haragudj ez olyan, mintha neki lenne két szelet kenyere, neked egy és azt az egyet is elkérné, hogy ő akkor is éhes, te meg dögölj éhen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!