Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Miben lett más a kapcsolatotok...

Miben lett más a kapcsolatotok házasság után?

Figyelt kérdés

És a családdal? Hogyan álltak hozzátok? Arra gondolok, hogy kevesebbet vagy ugyanannyit találkoztatok velük, mint előtte? Nem gondolták, hogy mostmár éljetek magatok, ha már úgyis összetartoztok? Ugyanúgy ment a kapcsolattartás?

És egymással? Lazább, bensőségesebb, komolyabb, jobb-rosszabb? Mindenre kíváncsi vagyok!

Egy leendő ara

2012. jan. 5. 01:02
 1/6 anonim ***** válasza:
100%

Nekünk jóval előbb lett babánk mint házasság, szóval a házasság előtt is egy komplett kis család voltunk. Ritkábban találkozunk, mert végleg elköltöztem tőlük mikor kiderült a baba dolog, előtte azért hazajártam pár hétvégére, de onnantól nem, elhoztam az összes cuccom. Kéthetente azért találkoztunk, mióta megszületett a babánk pedig hetente jönnek fel (másik város). Nekünk a házasság semmit nem változtatott a kapcsolatunkon mivel előtte is úgy éltünk már mint a házasok.

Vagy lehet, hogy csak nekem nem tűnik másnak, én el lettem volna nélküle is csak a férjem akarta. Neki többet jelent, hogy férj és feleség vagyunk.

2012. jan. 5. 07:33
 2/6 anonim ***** válasza:
85%

Mi 4 éve vagyunk házasok. A párom akkor 19 én 21 éves voltam.

Az esküvő után sokkal jobb lett a kapcsolatunk, persze számunkra az esküvő nem csak papír, annál többet jelent. Sokkal jobban odafigyelünk egymásra, megkapom a feleségemtől a tiszteletet és mindent amire szükségem van, és fordítva. Addig sem veszekedtünk, most sem veszekszünk, mindent megbeszélünk, és ez sokat jelent már így 8 év után.

A szülők befogadták a páromat, családtagként kezelik, ugyanez a másik oldalon is megvan.

Mi Pesten élünk, szüleim Nyíregyházán, feleségem szülei Pécsen, így tehát másfél-2 havonta megyünk le, persze igény lenne többször is. :)

Sok Boldogságot Nektek :)

2012. jan. 5. 07:53
 3/6 anonim válasza:
100%
Mi 6 év együttélés után házasodtunk össze, mert akkorra sikerült összehozni a (főleg anyagi) feltételeket. A párom 32 volt, én 27. Bár alapvetően hiszünk a házasság intézményében, mindketten azt gondoltuk, hogy a papír semmit sem fog változtatni (ráadásul én megtartottam a saját nevem - így még azt sem), de nem így történt. A polgárink 2 héttel volt az egyházi+buli előtt szűk családi körben + tanuk. Már akkor valami furcsa izgalmat, idegességet éreztem (pedig úgy kezeltük a dolgot, hogy odamegyünk, aláírjuk, kész). De valahogy mégis... Ez tényleg egy életre szóló fogadalom, a templomival együtt már eskü (ezért is hívjuk esküvőnek). És attól függetlenül, hogy divat mindenféle felelősség nélkül mindent ígérgetni a világban, mi mindketten úgy éreztük, hogy hatalmas súlya van az adott szavunknak. Én úgy érzem, hogy ez az ígéret/eskü igenis egy magasabb szintre emelte a kapcsolatunkat, bár a hétköznapokban igazából nem változtatott szinte semmit (talán inkább a lelki dimenzióban lett szorosabb a kötés). Nagyon furcsa volt mindkettőnknek eleinte azt mondani, hogy a férjem/feleségem, de jó volt és pár hónap alatt megszoktuk és azóta is büszkén mondjuk, mert ez a világ előtt is egyértelművé teszi, hogy összetartozunk. Lehet, hogy ez túl szentimentálisnak tűnök, de hidd el, nem vagyok az. Ugyanúgy vannak vitáink,összecsapásaink, mint előtte, ugyanúgy meg kell dolgozni a megoldásukért, mint előtte. Sőt, sokkal inkább, mert mindketten tudjuk, hogy ez az ígéret kötelezettséget is jelent. Nem lett kevesebb a napi gondunk sem, de tudjuk, hogy valaki megígérte, hogy mindig ott lesz és segít megoldani azokat. Nekünk a házasság tette véglegessé azt az addig is komolyan gondolt tényt, hogy "egy csónakban evezünk", és ez már mindig is így lesz :). Ja, 4 éve vagyunk házasok.
2012. jan. 5. 09:02
 4/6 anonim válasza:
Előző vagyok: azt nem írtam, hogy a családdal egyáltalán semmi nem változott. A kapcsolattartás ugyanúgy megy, ugyanúgy mindkét rész a mi támogatásunkra szorul anyagilag, szellemileg :) .
2012. jan. 5. 09:04
 5/6 anonim ***** válasza:

Nem változott szinte semmi. A családdal ugyanúgy tartjuk a kapcsolatot, nem csökkentettük le. Heti 1x-2x átugrunk anyósomhoz, anyukámmal, tesómmal én szinte minden nap beszélek, legalább 2 hetente velük is találkozunk mindig.

Amúgy mindenki egy városban lakik nálunk.

Az egymáshoz való viszonyunk semmit sem változott :) Talán, de nagyon talán egy picit bensőségesebb lett, de erre sem mernék megesküdni.

2012. jan. 5. 09:36
 6/6 anonim ***** válasza:

Az egymàshoz való viszonyunkat nem változtatta meg. Viszont anyám csalódott és azóta le se tojik engem. Amikor átmegyek akkoris csak megkapom mekkora sz*r vagyok, hogy kihez mentem feleségül, hogy elrontottam az életem...

Pont ezért nem is szívesen megyek át már hozzà...

24/N

2012. jan. 5. 13:19

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!