Miért ilyen szörnyű nagy baj, ha néha irigy vagyok?
Néha elkap az irigység bizonyos blogok láttán, hogy de jó egyeseknek hogy csak utazgatnak, vásárolnak, semmit se kell tanulniuk,dolgozniuk, benne vannak a jóban. Na most én buta ezt elmondtam anyukámnak és húgomnak is, akik egyből azzal jöttek,hogy ne foglalkozzak másokkal,mit idegesítem magam ilyenekkel és nem akarják hogy besavanyodott,irigy ember legyek.
Én sem akarok az lenni, de néha mindenkinek kell hogy kicsit puffogjon,nem? Vagy mindenki tökéletes és nem zavarja őt semmi?
21/L
Megint más ezen puffogni, mint álmodozva vagy csodálkozva megjegyezni hogy milyen jó nekik :)
De az irigység ennek ellenére emberi tulajdonság. Van és kész, ha jó, ha nem.
Én is irigy vagyok sok mindenkire, és igazából anyukámat tudom felhozni jó példának. Anyum egyik barátnőjének nagyon összejött az élet, új ház, két autó stb. Anya meg csak mosolyogva megjegyezte neki, hogy: "Irigy vagyok ugye tudod?"
Szerintem ez emberi tulajdonság, és mindenkiben megvan. Csak anyámban volt annyi őszinteség, hogy kimondja. Nem bűn irigynek lenni, az a bűn ha ezért bántod azt, akire irigy vagy.
Mint minden másnál, itt sem igaz, hogy mindenkiben van irigység.
Én egyszer régen voltam irigy, aztán ráébredtem egy bölcsességre, és azóta nem vagyok senkire irigy.
Az irigység tehetetlenség.
Kétfajta dologra irigy az ember. Ami lehetne, csak nem elég kitartó, hogy az legyen; és ami soha nem lehet.
Egyszerű példa: mondjuk az izmos alak. Utálhatok mindenkit, aki szexis; ha én nem teszek semmit a plöttyedt test ellen, csak magamat hibáztathatom. Tulajdonképpen azért utálom a másikat, mert olyan, amilyen én akarok lenni, csak túl lusta vagyok, hogy tegyek érte.
A megoldás: teszek az izmos testért. Megdolgozom érte, és nem gyártom a kifogásokat.
A másik, ami soha nem lehetek. 158 cm vagyok, soha nem lehetek magas. Irigylem a magas embereket? Nem. Mi értelme lenne? Nem változna semmi, csak tele lennék egy csomó negatív érzéssel. Elfogadom magam ilyen pöttömnek.
Tehát az irigység legyőzése: ami lehetsz, azért tegyél, ami nem, azt fogadd el.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!