Neked milyen az anyukád?
Szuper a kapcsolatunk. Nagyon sok mindent meg tudunk beszélni. Együtt járunk vásárolni, együtt főzünk, együtt nyaralunk.
Anyu nagyon vicces, okos, gyakorlatias, kitartó, erős nő. A barátaim imádják.
ma 12:15
Uh, nálunk is ez a helyzet, csak az én anyum szorgos, sokat dolgozik. Viszont pont ugyanennyi idős az öcsém, és ha hazautazom kb. elvárás, hogy kiszolgáljam a kis gyökeret, és már nem teszem meg, ezért én vagyok a gonosz, morgós, aki nem szereti a kistestvérkéjét...és mindent elnéz neki anyum, minap kapott pénzbüntetést, mert bliccelt a villamoson-pedig kap fizut-anyum elintézte egy ejnye-bejnyével, atán rohant kifizetni a tesóm büntetését...szeretem édesanyámat, de eléri lassan, hogy elidegenedjek tőle.
Általában jó a kapcsolatunk, de nem úgy tekintek rá, mint példaképre, mert egyáltalán nem az. Rokkant nyugdíjas, mert pszichés problémái vannak, de semmi rosszra nem kell itt gondolni.
Na most mivel egész nap itthon van, ezért az ember azt hinné, hogy de jó hazaérek minden ki van mosva, vasalva, ki van takarítva stb. Hát nem! Reggel 7-től kb 9-ig a gép előtt ül. Utána neki áll konyhai teendőknek, főz például, de ez sem tart tovább max 1-ig (általában egyébként előbb ebédelünk). 1 után pedig megy aludni. 6-kor ébred, akkor este 8-ig gépezik utána TV-t néz. Ennyi a program. Hogy a takarítást ki csinálja? Ki szokott mosni? Hát a tesóm és én. Hozzátenném, hogy mindketten suliba járunk, tesóm eddig vendéglátóban dolgozott, de ott most szünet van (tavasztól megy megint), viszont nekem most is van munkám. Hétköznap egyáltalán nem érek rá, viszont hétvégén elég sok mindent csinálunk itthon, főleg bátyám. Ilyenkor délelőtt még azt a keveset is segítjük megcsinálni anyumnak, tehát mosogatunk, vagy van, hogy én főzök, aztán délután mosok és teregetek, gyakran vasalok magamnak. Most volt karácsony, ilyenkor kitakrítottuk a házat, úgyhogy ezzel most nincs gond.
Tehát a kapcsolatom jó vele, de leginkább azért nem veszekszem meg vitatkozom vele, mert úgy is én martadék alul. Így legalább béke van és nem kell amiatt stresszelnem, hogy anyum melyik használati tárgyamat kobozza el (nekem a számítógép a munkához is kell, de pl ezt őt nem érdekli amikor engem 19 éves fejjel büntibe rak).
Hogy mi lesz ha egyszer elköltözöm? Nem tudom. Biztos fogok örülni, hogy látom, hogy amit itthon csinálok annak van értelme, viszont szerintem ezektől eltekintve fogom tartani anyummal a kapcsolatot. Nem rá haragszom, hogy lusta, hanem magamra, hogy nem tudok többet csinálni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!