Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Van-e itt, aki szereti a...

Van-e itt, aki szereti a társa előző kapcsolatából származó gyerekét? Esetleg anyai/apai érzései is vannak?

Figyelt kérdés
Az ellenkezőjét olvastam, kiváncsi lennék,létezik-e ilyen, vagy csak megtűrtek mindenhol a mostohatestvérek?
2012. jan. 3. 14:49
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
72%

Én vagyok a mostohalány, aki oda írt.

Apa - párjával ellentétben - imádja a két mostohafiát (és mi is elvagyunk egymással), viccelődik, hülyül velük, játszik, tanácsokat ad nekik, rendre utasítja őket, szal teljesen úgy viselkedik velük, mintha a fiai lennének.

Legalább velük, mert engem már momentán sokszor le se sz.r :(

2012. jan. 3. 14:54
 2/12 anonim ***** válasza:
69%
Szerintem ez nagyban függ attól, hogy a gyerek velük él-e, és milyen kicsi volt, mikor a mostohaszülő kezdte el "nevelni" tulajdonképpen. Egy 16éves lány már nem fog úgy nézni az anyukája új barátjára, mint egy másik apára, ellenben egy 2-3 éves gyerek még simán hozzászokhat, megszeretheti, és bízhat benne annyira, mint az igazi apjában.
2012. jan. 3. 14:58
 3/12 anonim ***** válasza:
78%

Jó érzésű ember,ha szeretiu a párját,akkor szereti annak a gyerekeit is.

A családunkban van olyan nő,aki elvélt 2 gyerekkel. Az új férjtől is van egy gyereke. Az apa mindegyiket egyformán szereti. Sőt,a volt férj új házasságából származó gyerekeket is testvérként szereti mindhárom gyerek.

2012. jan. 3. 15:01
 4/12 anonim ***** válasza:

Biztos van, de ritka.

Én csak olyanokat ismerek, akiknek kb. nem jelent semmit a mostohagyereke.

2012. jan. 3. 15:02
 5/12 anonim ***** válasza:
47%
Szeretem őket,de tény hogy jobban idegesítenek a dolgaik,a viselkedésük mint az apját.Elég neveletlenek.
2012. jan. 3. 15:04
 6/12 anonim ***** válasza:
52%

Párom édesapjának az élettársa.

Miután meghalt az édesanyjuk, és az idősek összejöttek.. :) Párom is nagyon szereti -a testvérei ki nem állhatják- és a néni is szereti a páromat :) szóval kölcsönösen. :)

2012. jan. 3. 15:06
 7/12 anonim ***** válasza:
100%

Én szeretem...

A férjem előző kapcsolatából van egy kislánya 6 éves tündéri....

Nekünk 2 éves ikreink vannak (egy fiú és egy lány) nagyon sokat vannak együtt és semmit nem változott az érzésem a gyermek iránt mióta sajátjaim is vannak...Ő egyébként sem tehet róla hgy "van" miért kellene utálnom?

Mondjuk lehet hogy könnyít a helyzeten az is hogy nem vagyunk rosszban az anyukájával sem...szóval nem mondunk egymásra soha semmi rosszat és a gyerekek "ügyeit" is normálisan meg tudjuk beszélni....

2012. jan. 3. 15:10
 8/12 anonim ***** válasza:

Nekem mostohaapám és mostohaanyám is van.

Mostohaanyám 5 éves korom óta van velünk, mostohaapám 14 éves korom óta. Mostohaanyámmal jobb a viszonyom, de mostohaapámmal is jól kijövünk, én úgy érzem szeret.

24N

2012. jan. 3. 15:20
 9/12 anonim ***** válasza:

A nőkben könnyebben kialakulhat az anyai érzés, mint a férfiakban az apai.

De szerintem inkább csak olyasféle szeretetet éreznek, mint egy másik rokon gyerek iránt, vagy egy barát iránt, tehát nem az anyai/apai érzések a jellemzőek.

2012. jan. 3. 15:28
 10/12 anonim ***** válasza:
100%
Van. Tudok olyanról, aki éveken át volt együtt egy elvált nővel, együtt is éltek és közösen nevelték a nő előző házasságából született lányát. Aztán szétmentek, de a srác annyira megszerette a gyereket és viszont, hogy ugyanolyan láthatása van (természetesen nem jog szerint jár, csak az anyuka is normálisan áll hozzá), mintha a sajátja lenne. Együtt járnak moziba, beülnek ide-oda beszélgetni suliról, fiúkról, stb. Mielőtt valakiben megszólalna a kisördög, a gyerek gyerek még, a férfi meg tök normális felnőtt, szerelmi viszony kizárt. ilyen is van
2012. jan. 3. 15:29
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!