Az anyám tönkre tette az életem! Mit tehetnék hogy
kilépjek ebből az ördögi körből?
Figyelt kérdés
Az anyám egyfolytában féltett mint egy hímes tojás és ez által bátortalan lettem,az apám meg pont az ellenkezője volt és ő mindig bátorított és ő direkt hozott nehéz helyzetekben hogy meg keményedjek de sajnos jobban anyám hatása alatt voltam így a mai napig nem tudok szabadulni a nyomása alól...egyszerűen nincs önbizalmam és a béka segge alatt vagyok és ő direkt úgy alakította a dolgokat hogy mindig az ő oldalán álljunk a válásuk után...és lelki terrorba és zsarolásba kezdett és sajnáltatta magát hogy véletlenül se beszéljünk az apánkkal...
A lényeg az hogy anyám hímes tojásként bánt velem,magyarul kinyalta a seggemet és én persze nem hagytam de mindig rá erőltette az akaratát...most amikor itt lennének a lehetőségek egyszerűen nem tudok lépni mert nulla önbizalmam...és ez köszönhető az anyámnak.
2012. jan. 1. 17:17
1/8 A kérdező kommentje:
annyit szeretnék még hozzá tenni a dologhoz hogy anyám mindig apám ellen nevelt minket..ezt a válás után is éreztette velünk és zsarolt hogy ha szóba állunk apánkkal akkor az neki nagyon rossz lesz és bla bla....nehéz helyzet és nem tudok mit tenni...és nem tini vagyok..
2012. jan. 1. 17:20
2/8 anonim válasza:
Ne viccelj már, aki ilyen mértékben tudja mindenért az anyját vádolni, okolni, az inkább igazgassa felnőttként a saját életét. Ugyanannyi erőfeszítésbe kerül, csak egyiknek van értelme, a másiknak meg nincs.
2012. jan. 1. 17:27
3/8 A kérdező kommentje:
17:27 igen ebben igazad van,de ha nem kaptál jó szülői mintát akkor hiába próbálkozol sokkal nagyobb feladat mint amikor egy normális szülői mintát kaptál..
2012. jan. 1. 17:28
4/8 anonim válasza:
Nincs igazad. A negatív minta legalább olyan erős, mint a pozitív. Az pedig csak a te döntésed, hogy lemásolod vagy éppen az ellenkezőjét csinálod... Én kb 5 éve döntöttem el, hogy pont az ellenkezőjét csinálom, mint amit láttam. Kiegyensúlyozottabb lettem és a szüleimmel is javult a kapcsolat. Ja nálunk erős, mindenkit irányító anya, gyenge, szinte passzív-agresszív apa, de nem hibáztatom őket, mert a nagyszüleimtől tanulták
Ne haragudj, de csak egy idézet jut erről eszembe: a fájdalom egy érzés, a szenvedés meg egy döntés.
2012. jan. 1. 17:45
7/8 anonim válasza:
A legfontosabb lépést megtetted. Felismerted a helyzetet, amiben vagy. Ráadásul a célt is kitűzted, úgyhogy innentől nincs kifogás. Cselekedj, hogy elérd a célodat. Anyád nem tönkretette az életed, hanem legfeljebb elrontott valamit, ahogyan más szülők is rontanak el dolgokat a gyereküknél. Már felnőtt vagy, a te döntéseden múlik, mit kezdesz a helyzeteddel.
2012. jan. 1. 18:01
8/8 anonim válasza:
TE nem az anyád vagy. Önálló lény külön akarattal.
Szóval tessék ezt a fantasztikus képességedet kihasználni.
Nálunk egy megkeseredett, hirtelen haragú, türelmetlen anya a példa és egy agresszív nagyi.
Én mégis türelmes, jámbor vagyok és képes kiállni az igazáért ha kell.
A hiba önben van kedves kérdező, minden más csak mellébeszélés!
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!