Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Mit csináljak anyám állandó...

Mit csináljak anyám állandó főzőmániájával?

Figyelt kérdés

már hónapok óta eldöntöttem,hogy le fogok fogyni,de annyira elegem van mostmár,hogy mindig akkor,amikor kibírom az első napot és a második napon kezdek belelendülni,hogy nem eszem édességeket,meg ilyeneket,anyám mindig pont akkor valahogy csinál vagy Lasagnét,ami a kedvenc kajám,és nem tudom megállni,hogy ne egyek meg belőle legalább 2 szeletet,vagy valami édességet,amit szintén imádok

és persze utána csodálkozok,hogy megint híztam egy csomót,és nem tudom leadni

azt csak nem mondhatom,hogy dugják el előlem,mer mondjuk nem is lenne nagyon hova...

mit csináljak? vagy valami módszer arra,hogy ne kívánjam állandóan ezeket?

14l

2011. dec. 31. 22:50
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:

"Nem anyukád főzőmániájával, hanem a te "evésmániáddal" van baj. TE nem tudod megállni, hogy egyél. Akkor miért őt hibáztatod? Nem alkalmazkodhat az egész világ hozzád. Én is diétázom, és a bőr lesülne a képemről, ha elvárnám, hogy a családom is diétázzon velem."

Marpedig a sikeres dietanak pont ez a kulcsa. Nem lehet ugy vegrehajtani, ha a Veled egy haztartasban élők nem csinaljak, vagy nem tamogatnak benne. Alapszabaly.

2011. dec. 31. 23:43
 12/17 anonim ***** válasza:

"23:41 köszi :) ugye ha mondjuk főtt csirkehúst eszek,ami nem zsíros,meg ilyen mindenféle főszeres,csak egy sima főtt hús,rizzsel,az nem hízlal?"

Én nem tudom, engem a levego is hizlal. Tobbszor jartam mar dietetikusnal, hoyg fogyashoz etrendi tanacsot kerjek, és mind azt mondta, hogy tul keveset eszem.

A rizz amugy hizlalhat, minden gabona keményítőt tartalmaz, ami cukorrá alakul a bélben.

2011. dec. 31. 23:45
 13/17 anonim ***** válasza:

Szerintem kérd meg anyukádat hogy egy hétig mindenképp olyat csináljon amit bűntudat megehetsz és utána is legyen mindig olyan plussz apróság a kajához ( pl zöldség) amit szintén ehetsz. És amikor már ráálltál a helyes étkezésre lehet könnyebben fogod tudni visszautasítani ( ill kevesebbet enni ) a kedvenceidet.

Az első pár nap a nehéz azt kell kibírnod!

De azt te sem várhatod el hogy ne csináljon többet lasagnét :)

Hajrá!

2011. dec. 31. 23:55
 14/17 anonim ***** válasza:
Mozogj, fuss, ússzál, stb! Mellesleg, ha nem gépelted el, akkor a 160 cm 57 kg az még nem túlsúlyos, csak mondom...
2012. jan. 1. 01:27
 15/17 anonim ***** válasza:
Mi,most anyádék se egyenek mert te fogyozol? Abban hogy te akaratgyenge vagy nem ők a hibásak. Amugy meg 14 évesen nem kéne fogyoznod,hacsak nem vagy korosan tulsulyos!
2012. jan. 1. 07:17
 16/17 anonim ***** válasza:
Csillagocska! Nem kell neked nagy fogyókúra. Inkább mozogj egy kicsit. Az a kiló, amit írtál, egyáltalán nem sok. De ha nem érzed magad jól így, akkor sportolj rendszeresen és hidd el, sokkal jobban fogod érezni magadat a bőrödben!
2012. jan. 1. 09:55
 17/17 anonim ***** válasza:

A fűszerek amúgy nem hizlalnak, nyugodtan tehetsz a csirkére.

Egyébként meg nem koplalnod kéne, hanem ésszerűen enned, amibe olykor a lasagne és a süti is belefér. Főleg ha mindkettő házi, és normális alapanyagokból van.

Esetleg csatlakozz hozzá a konyhában, főzzetek együtt, vigyél olyan recepteket, amiket te szeretnél kipróbálni, keress egészséges sütiket (zabpelyhes, gyümölcsös, mézes édességek), és javasold, hogy csináljátok meg együtt.

Ha mindehhez nincs kedved, akkor egyszerűen kérd meg szépen, hogy segítsen.

2012. jan. 2. 12:15
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!