Testvérem egyszerűen nem hajlandó segíteni itthon. Már kezd elegem lenni. Mit tudok tenni?
Azon kívül, hogy játszom a csicskát, mint eddig.
21 éves a tesóm és lány. HA megkérem valamire, azt mondja: "NEM!". Egyszerűen ez a válasza rá. Szüleim már nem mondanak neki semmit, mert tudják, hogy úgy sem csinálja meg. Néha, amikor tanulnom kell, szólok neki, hogy legyen szíves segíteni, mert nem fogok tudni levizsgázni, akkor puffogva, ajtócsapkodásokkal jön, amiből persze veszekedés lesz. A szüleim úgy élik meg, hogy én nem bírok semmit megcsinálni egyedül, vagy nem bírok elszakadni tőle. Pedig erről szó sincs, csak elegem van, hogy nekem nem lehet életem, mert őkelme annyit mond mindenre, hogy "nem!".
Ő hetente 2szer eljár bulizni, én pedig 4-5 havonta. Egyszerűen nincs rá se időm és a sok tennivaló miatt energiám rá.
Hűha...hát...ha már szüleid se csinálnak vele semmit, akkor már te sem tudsz igazán semmit tenni a helyzet ellen.
Talán szüleidet is valahogy jobb belátásra téríteni, vagy valami, mert ebből leszűrve az orrukig nem látnak el.
A tesód is el kellene küldeni, főiskolára, vagy egyetemre, vagy ha nem is, akkor legalább melózni hogy ne a levegőt ritkítsa otthon.
Főiskolára jár, ahogy én is. De a hét nagyobb felében itthon van. Dolgozni is eljár, ha vége a vizsgaidőszaknak (ezzel védekezik, hogy márpedig Ő dolgozik). Nekem pedig hétfőtől péntekig van órám és van, hogy este fél 10-kor kezdődik a gyakorlatom, így nem tudok elmenni dolgozni.
Szóval kifogása az van, hogy miért nem segít. Egyébként szorgalmi időszakban én is dolgozok.
Úgy látom, beszélni nem lehet vele. Csinálj valami drasztikus próbát.
Tedd az ágyára, vagy a szobája földjére széthajigálva a koszos ruhákat, szórd be liszttel a szekrénye polcát, a mosogatni valókat tedd az asztalára. Nem képes megérteni, hogy takarítani, és a családnak összefogni muszáj ?! Nem igazán főiskolára való ...
Oké, gyerekes módszer, amit leírtam, de ő sem egy felnőttként viselkedik.
Ha ez sem válik be, akkor csak annyit tehetsz, hogy menekülsz otthonról, mert téged konkrétan hülyének néz mindenki, hiszen már a szüleid sem szólnak rá.
13:45
Egyetértek veled, ha már a szülők se tudnak tenni semmit, akkor szerintem inkább jobb ha menekül. Szerintem költözz koleszba, vagy valami, az otthoni körülmények egyáltalán nem jók.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!