Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Hogyan lehetne eladni a (fél)...

Hogyan lehetne eladni a (fél) házat?

Figyelt kérdés
Édesapám több,mint egy éve meghalt.A nővéremmel közösen örököltünk egy házat és egy félhektár földet.El szeretném adni az én részeimet,úgyanis nincs rá szükségünk.Viszont a nővérem nem hajlandó.Először a földet szerettem volna eladni,viszont a nővérem megzsarolt,h ő akkor a ház részét nem adja el.Probáltam beszélni,hogy akkor a házat adjuk el.Először ő inkább felújítattná.Viszont se neki,se nekem nincs biztos anyagi helyzetünk.Nekem minnél hamarabb szükségem lenne az örökség értékére.Ilyenkor mi a teendő??
2011. dec. 29. 16:06
1 2
 11/16 A kérdező kommentje:
Mondtam neki,hogy akkor vegye meg az én részemet,de nincs rá most pénze.Nem tudnám kötelezni,hogy adja el??
2011. dec. 30. 09:58
 12/16 anonim ***** válasza:
te nem tudod kötelezni, csak a bíróság, de ezt már írtuk fentebb
2011. dec. 30. 15:50
 13/16 anonim ***** válasza:
Ha örököltétek, akkor gondolom, nem lakik benne egyik örökös sem. Nem akarok tippeket adni, de ha hasonló szituációban az "én részemre" beköltözne egy albérlő, olyan, aki nem éppen kívánatos, akkor lehet, hogy gondolkodóba esne a másik örökös.
2011. dec. 30. 18:07
 14/16 anonim ***** válasza:

utolsó, ezzel csak annyi probléma van, hogy a bérleti szerződéshez mindkét tulaj kell ;)

arról nem is beszélve, hogyha a kérdező anyukája a haszonélvező (márpedig ha házasok voltak apuval annak halálakor, akkor bizony haszonélvező), akkor csak neki van joga kiadni

2011. dec. 30. 19:35
 15/16 anonim ***** válasza:
Itt nem láttam semmiféle haszonélvezetről semmit.
2011. dec. 31. 20:50
 16/16 anonim ***** válasza:

Ugyanebben a helyzetben vagyok én is.

Van egy közös házunk amit én nem használok, ő viszont ragaszkodik hozzá. Mondtam hogy vegye meg a részem mert szükségem van a pénzre. Kb kiröhögött hogy neki nincs pénze. Mondtam hogy akkor bírósághoz fogok fordulni, pedig nem akarok pereskedni vele...De szerintem az lesz a vége, mert csak halogatom, de már lassan 4 éve nem beszélünk. Közös lónak tudjuk milyen a háta...

2012. jan. 21. 23:15
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!