Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Mit lehet tenni ha eladni nem akarja a házat, viszont kifizetni meg nem tud?
Figyelt kérdés
1,5 éve váltunk el a lakáshasználati jogot a bíróság neki ítélte a hitelt ő fizeti az új élettársával aki mellesleg beköltöztette a 4 gyerekét is a beleegyezésem nélkül.Nem tudnak kifizetni mert a volt feleségem gyesen van (szült mégegyet...)az élettársának meg nincs munkahelye mert otthagyatta vele a bejelentett állását szerintem direkt hogy ne lehessen rendezni a helyzetet.A hitel a nevemen van eladásról hallani sem akar ilyenkor mit lehet tenni?Nem szeretném ezt így évekig elhúzni mert nem tudnak sem kifizetni sem a hitelt átvállalni.Én is szeretnék új életet kezdeni a pénzből ami nekem jár.Már arra is gondoltam hogy élárvereztetem ha sokáig csinálják ezt így de akkor nekem sem marad semmim belőle.2011. jún. 1. 20:01
1/7 anonim válasza:
bíróságon lehet kérni a közös tulajdon megszüntetését
2/7 A kérdező kommentje:
akkor be kell fizetni a lakás értékének a 6 százalékát ha a biroságon akarod tárgyalni az ingatlan megosztását.
2011. jún. 1. 20:06
3/7 anonim válasza:
Lehet kötelezni közös tulajdon megszüntetésére.
4/7 anonim válasza:
Pedig máshogy ezt nem tudod kikényszeríteni. Az eljárási illetékről meg csak annyit, hogy megillethet az illetékfeljegyzési jog, ami azt jelenti röviden ha a havi kereseted jóval meghaladja az az összeg, amit be kellene fizetni. Ebben az esetben előzetesen nem kell illetéket fizetni, és majd a bíróság eldönti kit terhel az illeték utólagos megfizetése (általában vesztes fél), de nyilvánvaló amennyiben közös értékesítésre kerül sor, akkor abból kell majd még ezt is levonni. Szóval én a helyedben előadnám ezt így szépen a volt feleségemnek, hogy ha ő nem óhajt megegyezni és önként eladni a lakást, akkor bíróságra mész, akkor viszont pénzügyileg egyikőtök sem fog jól járni.
5/7 anonim válasza:
Még mindig jobb bíróságra menni vele,ha önként nem akarja.Lehet hogy nem sokat látsz belőle,de így meg abszolút semmit.
6/7 anonim válasza:
azt írod, a hitel a te neveden van, de ő fizeti. Mégis szeretnéd rendezni a helyzetet. Ha nem frankalapú, esetleg pozitív a szaldo..azaz marad valamennyi szted reálisan? A közös tulajdon megszüntetését bármikor kérheted a bíróságtól. Kérhetsz közös értékesítést is, ha nem tudod magadhoz váltani (nyilván nem is érdkeed, ha ő van birtokban). Ha nincs pénzed az illetékre-kérj illetékfeljegyzési jogot. a lakóhelyed szerinti bíróságon van ugynevezett panasznap. Az ügyeletes bírsági titkár tud segíteni neked mindenben (milyen blanketta kell hozzá, mi legyen a kerestelevélben stb.), ha nincs pénzed ügyvédre. A közös tulajdon megszüntetési per az egyetlen, ahol nem lehet elutasítani a keresetet...tehét a bíróság mindenképpen dönt. Csak olyan megoldást nem lehet ítéletileg elrendelni, amely ellen mindketten tiltakoztok (pl. árverés). a konkrét részletek birtokában kérj ingyenes jogi tanácsot- a bírósági fogadónapon az ügyeletes titkártól.
7/7 anonim válasza:
Árverezétek el kevesebb pénz de jobb mint évekig gyötrödni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!