Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Elvesztettem a feleségem....

Elvesztettem a feleségem. Hogyan tovább? (nem szakítás)

Figyelt kérdés

Mielőtt félreértenétek a helyzetet, nem elhagyott, hanem balesete volt 3 hete és nem tudták megmenteni. Nagyon nagyon szerettük egymást már 12 éve, persze voltak néha vitáink, meg egymás agyára is mentünk néha, de szerettük egymást. Bár még most is veszekedne. Megajándékozott 2 gyönyörű gyerekkel, akik szintén imádták az anyjukat. (6 és 7 évesek) Miattuk erősnek próbálok látszani, de nem tudom hova tenni ezt az egészet. Még a ruhái is itt vannak, a hálószoba teli van a közös képekkel, nem vagyok képes eltenni őket. Gyönyörű nő volt, sokan irigyeltek engem is érte, meg őt is ez miatt. Annyira hiányzik, hogy felfoghatatlan, ha nem lennének a srácok akkor nem tudom hol lennék most. Az, hogy új nőt hazavinni akár később is, eszemben sincs mert az ő helyét senki nem veheti át. Állandóan vele álmodok, és folyton a szép mély hangja cseng a fülemben meg a nevetése.

Nem tudok továbblépni tőle, képtelen vagyok rá. :-( A fiúk kérdezik, hogy hol van anya, de azt sem tudom hogy fogjak hozzá ahhoz, hogy elmeséljem nekik.

2009. máj. 21. 07:54
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
100%

Én 26 évesen maradtam egyedül 3 pici gyerekkel.Neked még nagyon friss a seb,idővel majd elhalványul,ha nem is múlik el teljesen.A gyerekeknek mondd azt,hogy anyuka eltávozott közületek,de lélekben veletek van.Nyugodtan beszéljetek a közös élményeitekről ( ha vallásos vagy ,akkor arról,hogy majd találkoztok az égben) mondd nekik,hogy anyuka vigyáz rátok,ha nem is látjátok őt.

A gyerekkel azért is kell beszélni Róla,mert nekik is hiányzik,és jobban megviseli őket,ha nem beszélhetnek róla. ( Tapasztalatom )A holmijait pedig őrizd még egy ideig,de ha csitult a fájdalom,csak azt tartsd meg,ami különösen kedves volt Neked,vagy a gyerekeknek.

Ha pedig később sem tudsz megnyugodni,menj orvoshoz,mert a gyerekeknek nyugodt,kiegyensúlyozott légkör kell.Tudom,hogy most ez nem jól hangzik,de igaz az a mon dás,hogy a halottainkat el kell engedni.Próbáld meg !

2009. máj. 21. 08:11
 2/14 anonim ***** válasza:
100%

Őszínte részvétem.Igazán nehéz helyzetben vagy,de már a gyeremekeid miatt is erősnek kell lenned még ha nagyon nehéz is!:-( És a gyerekeknek is mert biztos érzik hogy valami baj történt....

Ilyenkor nincs egy jóbarát a közelben aki segít átvészelni egy a szörnyűséget?Az hogy a fényképei a ruhái ott vannak és téged zavar,ill. rá emlékesztet jobb ha elrakja valaki,de ne te!A gyerekeknek meg így három hét után lehet hogy jobb volna elmondani de csak finoman,és akkor amikor te is kellő káppen erősnek érzed magad hogy elmond!KItartás!!!(csinálj programokat ami eltereli egy kicsit a figyelmed,de elfelejteni ugyse fogod tudni)

2009. máj. 21. 08:14
 3/14 A kérdező kommentje:
Barát az lenne, csak még ez a 3 hét nagyon kis idő nekem ahhoz, hogy meg tudjak válni tőle. 12 évet voltunk együtt nem 2 hónapot, és 3 hét 12 év mellett nagyon eltörpül. A gyerekeknek mindig csinálok valami programot, múlt héten pl. focimeccs, előtte Disneyland, amit még együtt terveztünk másfél hónapja.
2009. máj. 21. 08:20
 4/14 anonim ***** válasza:
100%

Keress egy gyakorlatias, józan gondolkodású barátot, akibe kapaszkodhatsz! Aki tartja benned a lelket a legnehezebb pillanatokban.

A gyerekek -még ha nem is mondtad meg nekik- tudják, hogy nagy baj történt, csápjaik vannak rá. Szenvednek, mert nincs rosszabb a bizonytalanságnál, ráadásul megindul a fantáziájuk, és nagyon sokszor önmagukat kezdik hibáztatni. Muszáj miattuk továbblépned, és elmondani nekik a történteket a korukhoz igazítva persze, de nem köntörfalazva. (Egy szülő egyszerűen nem merülhet el a teljes kétségbeesésbe, pedig most ehhez volna csak kedved.)

2009. máj. 21. 09:19
 5/14 anonim ***** válasza:
100%
Őszinte részvétem!Könnyeket csaltál a szemembe!Belegondoltam hogy mi lenne ha elveszíteném a férjem,nem tudom hogy bírnám ki nekünk van egy 4 hós pici babánk.Azt hiszem ilyenkor nincs jó megoldás a dologra,csak az idő.elfelejteni sose fogod,de majd enyhülni fog a fájdalom.a gyerekeknek pedig szerintem is jobb ha elmondod a korukhoz illően.majd ha nagyok lesznek úgy is jobban megértik.az hogy meg más nőre nem is akarsz gondolni az butaság!persze nem most hanem pár év múlva.persze a feleségedet senki nem pótolhatja és nem veheti el a helyét,de azért még lehetsz boldog egyszer,ne foszd meg magad ettől.
2009. máj. 21. 09:38
 6/14 anonim ***** válasza:
100%
Beszélhetsz pszichológussal,ha az segít,de a 3 hét nagyon rövid idő.
2009. máj. 21. 10:31
 7/14 anonim ***** válasza:
100%

Nekem a férjem halt meg, s maradtam egyedül 2 fiammal. Megkérdeztem egy pszichológust, hogyan "tálaljam" ezt a gyerekeknek, s a válasza lényege: őszintén. Őszintén meg kell nekik mondani, hogy anyuci meghalt (nem elaludt, nem elutazott), nekik is meg kell élniük a gyászt. Hited szerint magyarázhatod azt is, hogy anyuci a mennyben van, vagy az égben: az a lényeg, hogy azt mondd, amit Te is gondolsz a dologról. Mondd el nyugodtan, hogy neked is iszonyúan hiányzik, sírjatok együtt, beszéljétek ki a fájdalmat együtt. Mi mindig sokat beszélünk apáról, soha nem volt tabu, csak irtóra hiányzik!

Rólam azt mondják, erős vagyok, talpon maradtam, de igaziból csak a gyerekek miatt. Mert velük nem tehetem meg, hogy rám sem számíthatnak, hogy a másik biztos pontjukat is elveszítik...

Ha esetleg tudok segíteni, nyugodtan írj!

2009. máj. 21. 13:17
 8/14 anonim ***** válasza:
100%

Előző vagyok:

a gyerekeknek már el kellett volna mondanod. A bizonytalanság, apa szomorúsága...tudniuk kell, miért!

2009. máj. 21. 13:19
 9/14 anonim ***** válasza:
100%

Őszinte részvétem. Nekem is könnyeket csaltál a szemembe... :(

Ez egy nagyon nehéz sorshelyzet, csak azt kívánom, hogy legyen elég erőd elviselni...

De tudod, kedves ismeretlen, az idő csak illúzió... gondolj arra, hogy valójában nem vagytok külön néhány pillanatnál... és majd újra találkoztok... és megbeszélitek mindezt.

Egyébként ismerek egy nagyon kedves, tapasztalt pszichológust, akinek ez a szakterülete, ha később el szeretnél hozzá menni, szívesen elküldöm az elérhetőségeit.

2009. máj. 21. 15:29
 10/14 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem mesélj a gyerekeknek a halálról, és mondd el nekik, hogy ez egy természetes dolog, csak valakit előbb ér utol, valakit pedig később..aztán mondd el nekik, mi történt pontosan.

Az őszinteség mindig jóra vezet.

2009. máj. 21. 15:47
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!