Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Nem normális a kishúgom?

Nem normális a kishúgom?

Figyelt kérdés

10 éves. Folyamatosan disznóól van a szobájában, papírfecnik, kosz, kajamaradék mindenhol.

anyukánk minden héten könyörög neki, hol szépen, hol durván hogy "almoljon" már ki.

Ma mentünk át a családommal, mikoris kiderült, hogy anyukám süllyesztőt borított: a szennyes ruhák a tisztákkal keverve, szeméttel körítve. Mindez a szekrény aljában összenyomorítva. Ezt kiszórta anyánk, mert már elege volt.

A húgom szobája tele van hangyákkal, a nyáron bolhák is voltak!

Undorító!

Bementem a húgomhoz, ő meg sírva kijelentette, hogy jó is, hogy jöttünk mert öngyilkos akart lenni.(?)

Anyukám alapvetően is feszült, a karácsony ideje alatt buktunk félmilliót, és három havi keresetet.

2011. dec. 29. 00:03
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
67%
Valami nagyon nem stimmel nálatok.
2011. dec. 29. 00:11
 2/12 anonim ***** válasza:
100%

Lehet, hogy nem tudja, hogyan is kéne kitakarítani.

Anyukádnak együtt kéne a húgoddal összepakolni, takarítani, aztán pár alkalom után már csinálhatná egyedül.

2011. dec. 29. 00:17
 3/12 anonim ***** válasza:
29%
Miért ne lenne normális? Talán diliházba kéne zárni és begyógyszerezni, mert kupis kicsit? Nah, akkor én is ott végeztem volna gyerekként. :)
2011. dec. 29. 00:31
 4/12 anonim ***** válasza:
Egyik nap, amikor nincs otthon titokban rakjatok rendet nála. Kíváncsian várom a fejleményeket.
2011. dec. 29. 00:34
 5/12 anonim ***** válasza:

Dehogy dilis!

Én 21 éves vagyok, de sajnos a mai napig disznóól van a szobámban. Egyszerűen képtelen vagyok rendet tartani. Havonta egyszer összerámolok, de 1 nap múlva már minden ugyanolyan, mint előtte. Most is itt van előttem a 2 hetes joghurtos pohár, bele van penészedve a joghurt. A szekrényemen meg penészes tea van. Meg itt van valami hús is, amit legalább 1 hetes és büdös.

Undorító, szégyellem, hogy lassan nő létemre így élek, de ez van, képtelen vagyok rendet tartani.

10 évesen pedig majdnem mindenki öngyilkos akar lenni. Beszélgessetek vele többet, kérdezzétek, hogy mi nyomja a lelkét.

2011. dec. 29. 00:41
 6/12 A kérdező kommentje:

Már megvolt. Anyukám őt is úgy tanította, mint engem. Ki is takarítottuk neki a nyáron, amíg lovastáborban volt. Akkoris már muszájból mert pattogtak bent a bolhák.

A kérdés amúgy az öngyilkossággal való vagdalkozásra akar kitérni.

Aggódom érte. Még el is mondta, hogy az ablak felső kilincsére gondolta felakasztani magát!

2011. dec. 29. 00:41
 7/12 anonim ***** válasza:
Szerintem csak többet kellene foglalkozni vele.
2011. dec. 29. 00:43
 8/12 anonim válasza:
Lehet,hogy történt vele olyan amiről nem tudtok..pl: az iskolába,vagy rossz jegyet kapott és kapott büntit..össze veszett a legjobb barátnőjével :$
2011. dec. 29. 00:57
 9/12 anonim ***** válasza:

Ilyenkor rám is mindig rám tört az öngyilkossági hepp, amikor anyám folyton a rendrakással cseszegetett.

Én is nagyon rumlis voltam, mai napig bár már nem anyira szerencsére.

Ez valami 10 éves kori hiszti lehet, vagy valami ilyesmi.

Nem egyszer tartottam kést a gyomromhoz.

Én egyszerűen kinőttem.

Lehet lekéne vele ülni kicsit beszélgetni, foglalkozni vele.

2011. dec. 29. 07:03
 10/12 anonim ***** válasza:
10 éves korában a gyerek már erősen megy kifelé a kezelhető szakaszból. Ha most nem beszélgettek vele őszintén, később totálisan elzárkózó, befelé forduló, bandázó drogos kamasz lesz belőle, akit már lehetetlen irányítani. Foglalkozzatok vele minden nap minimum két órát! Hogy tanul? Mit szeret, mivel foglalkozik? Tudjatok róla mindent! Az nem foglalkozás hogy rakj rendet a szobában te büdös gyerek! Az sem ér semmit, ha helyette raktok rendet! Az meg egy hatalmas vészjelzés, ha öngyilkos akar lenni, valami nagyon nincs rendben a családban, és senkit nem érdekelnek a kifogások (buktunk ennyit meg annyit).
2011. dec. 29. 08:53
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!