Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Gyerektartást fizet a párom...

Gyerektartást fizet a párom előző kapcsolatából született gyermekére! Akit nem is látott! Hallottatok már ilyet?

Figyelt kérdés
Párom előző házasságából született 1 fiú gyermek aki már 12 éves! Gyerektartást fizet 20%-ot de nem is láthatja! Pontosabban láthatná minden hónap első hétfőjén családsegítőknél 1 órát az anya jelenlétében, tőlünk 300 km-re! Indoklás: a gyermek kruppos és nem tudná ellátni Több alkalommal próbálkozott lemenni de mikor már a vonaton félúton volt akkor telefonáltak neki hogy ne menjen mert a gyerek beteg! Nekünk 2 közös gyermekünk van + nekem egy lányom akire kapok havi 9000 ft-ot 9 éve! Nem lehet ez ellen valamit tenni? Ha már fizet akkor láthassa? Vagy ne is fizessen neki? Bármi megoldás! Hozzá teszem sajnos a kisebbik lányunk kruppos! Tehát el tudnánk látni!
2009. máj. 20. 13:47
1 2 3 4
 31/40 A kérdező kommentje:
már egyszer leírtam de valószínü nem érthetően. miért hazudnék? mi értelme van? amúgy nem bíróság hanem gyámhivatal. a bíróság nem foglalkozik vele 3 év után a gyámügyre tartozik kivéve a gyerektartás. de mindenki azt hisz amit akar. nem azért mert a férjem de engem még soha nem bántott meg és a gyerekeket sem. valószínű szereti őket, és a fiát is. ha itt van ha nem.
2009. máj. 20. 21:10
 32/40 anonim ***** válasza:
62%
Itt segítséget hiába kérsz,mert a sok ex itt tölti ki a mérgét az ilyen nőkön,mint amilyen te,vagy én vagyok./mindjárt lepontoznak,már tuti lesben állnak:)))Már írtam,hogy igen is kérheted a csökkentést,és ha az apuka igényt tart a láthatásra,harcoljátok ki.Olvastam,hogy nem 100%,hogy a párodé a gyerek,nos ez egyszerű.Beadjátok a dns vizsgálatla az igényt,meg sem tagadhatja az anya,és nem nektek kell fizetni,hanem a vesztes félnek.Ígyhát,ha a párodé,ti fizettek,ha nem a párodé,akkor az ex.Sajnos senki nem lát a dolgok mögé,senki az ég-világon nemfog megérteni titeket,aki nem járt ebben,vagy hasonló cipőben.Mindenesetre jelezzétek a gyámhivatalnak,hogy az anya gátólja a láthatást.Sok sikert nektek!
2009. máj. 20. 21:26
 33/40 anonim ***** válasza:
83%

Szerintem nagyon egyszerű, a gyámügyön jelezni kell, hogy édesanya akadályozza a láthatást.

És a gyámügyön kezdeményezni kell az önálló (anya nélküli) láthatást, jelezve, hogy el tudjátok látni a gyereket, hiszen a háztartásban van egy ugyanolyan beteg, akit szintén nagyon jól elláttok.

Akkor megkaphatjátok a gyereket telejs hétvégékre.

Biztos vagyok benne, hgy a 12 éves gyerek jár osztálykirándulásra, egyéb helyekre egyedül, anya nélkül... Úgyhogy kérvényezni kell mindezt a gyámügyön.

Sok sikert!

2009. máj. 21. 08:02
 34/40 anonim ***** válasza:
54%
Egy 12 éves gyerek már eldöntheti,hogy akar-e találkozni az édesapjával.Nem lehetséges az,ha Te nem mennél a férjeddel,akkor az anyuka engedélyezné a láthatást?Végül is semmi közöd hozzájuk.A gyerektartás pedig jár,ilyen kevés összeget nem fognak lejjebb vinni! És bocsi nem akarlak ezzel megbántani.
2009. máj. 21. 08:49
 35/40 anonim ***** válasza:
45%

Kedves utolsó, ezt ugye te magad sem gondoltad komolyan...

Mi az, hogy semmi köze hozzájuk kérdezőnek?

Így nem lehet kulturáltan hozzá állni...

2009. máj. 21. 10:09
 36/40 anonim ***** válasza:
50%
Utolsó lehurrogott vagyok,nem véletlenül tesz keresztbe az anya,ugyanis csak ők tudják a teljes igazságot.De szerintem senki nem örülne ha az új feleség mászkálna a régi után és a gyermek után,miután nem is ismerik egymást és határozottan elzárkóznak.Gondolkodj!
2009. máj. 21. 12:51
 37/40 anonim ***** válasza:
73%
Én azt nem értem, hogyha olyan fontos a kérdezőnek és a családjának, hogy kiderüljön az igazság, akkor miért nem szánnak rá ennyit a DNS vizsgálatra. Ha ilyen kételyek vannak, ennek elsőnek kellene lenni a listájukon, ugyanis ha kiderül, hogy mégsem a párja az apa, nem kell többé gyerektartást fizetnie és akkor már eleve visszajön a DNS teszt ára. Ti kérdező saját magatokat tartjátok sötétségben és sajnálkoztok ezen a helyzeten, közben meg ezt meg lehetne oldani, ha nagyon akarnátok.
2009. máj. 21. 12:57
 38/40 anonim ***** válasza:
73%

Es az egesz "cirkusz" mar 12 eve folyik? Ez nem semmi. 12 ev alatt annyit sikerult elintezni a ferjednek, hogy havonta egyszer egy hetfon egyetlen orara lathassa a fiat? Ez eleg hihetetlennek tunik. Szerintem a ferjednek jobban kellene akarnia a dolgot.

Nem a 300 km-en gondolkodni, es nem is azon, hogy mennyibe kerul az utikoltseg.

2009. máj. 21. 14:57
 39/40 A kérdező kommentje:
sajnos a dns nem így megy! mivel letelt a 3 év amiért fellebbezhet ezért nincsen mit tenni. ha ki is derül, hogy nem az övé akkor is fizethet addig amíg tanul. mivel nevére vette.
2009. máj. 21. 17:14
 40/40 anonim ***** válasza:
80%
A nevét leveheti a gyerekről,ha nem az övé.Miért fizetne máséra gyerektartást?Nyugodtan mennj el gyámügyre,na mit mondtam,hogy lezsben állnak:)))
2009. máj. 21. 19:41
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!