Gyerektartást fizet a párom előző kapcsolatából született gyermekére! Akit nem is látott! Hallottatok már ilyet?
A gyerektartas jar. Neked foleg tudnod kene ezt, mikor magad is gyerektartasban reszesulsz a lanyod utan. A lathatast nem veletlenul ugy allapitottak meg, ahogy.
Szerintem nem akarod te, hogy hozzatok menjen a fia a lathatas idejen, de ha ragaszkodtok hozza, lehet felulvizsgalatot kerni (a koltsegek titeket terhelnek).
Ettol fuggetlenul az a 20% jar a kisfiunak.
Ha látni akarom a gyerekemet, akkor látom, és mindegy, hogy ehhez az anyjával kell veszekednem vagy a gyámügyet győzködnöm.
Ha nem tartom ezt fontosnak annyira, akkor is jára gyerektartás- legalább ennyi.
Ha fontosnak tartom, akkor meg sem fordul a fejemben, hogy nem akarok neki gyerektartást fizetni- ez és a láthatás kettő...
Attól, hogy más szülte meg azta gyereket, pont úgy nem kérte, hogy a világra jöjjön, mint a közös csemetéitek. Ez a kiindulási alap.
44 éves apuka.
Nem akarlak megbántani. Valamilyen szinten érthető a felháborodásod, de van két dolog: 1. a gyerektartásnak a láthatáshoz nincs köze, 2. gondolom, hogy nem a gyermek édesanyja miatt van köztetek 300 km távolság, pedig úgy írod, mintha ezért ő lenne a hibás. Szerintem annak kötelessége megoldani a láthatást, aki látni akarja. Magyarán az apának. Természetesen az szemétség lenne, ha ezután nem fizetne. Az viszont más kérdés, hogy az anya talán szándékosan nem akarja ezt a találkát megvalósítani. Ha az én gyerekem lenne, én az apa helyében már rég elmentem volna. Ha már ott van, nem fogják azt mondani neki, hogy menjen vissza.
Te pedig kérvényezd, hogy emeljék a gyerektartás díját, mert ez jogosan jár a gyermekednek. Le merném fogadni, hogy a volt párod jóval többet keres, max. nincs bejelentve. Harcolj a gyerekednek járó pénzért.
A gyerektartás a gyereknek jár.
(Nem ismersz más irásjelet, a felkiáltójelen kívül?)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!