Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Gyerektartást fizet a párom...

Gyerektartást fizet a párom előző kapcsolatából született gyermekére! Akit nem is látott! Hallottatok már ilyet?

Figyelt kérdés
Párom előző házasságából született 1 fiú gyermek aki már 12 éves! Gyerektartást fizet 20%-ot de nem is láthatja! Pontosabban láthatná minden hónap első hétfőjén családsegítőknél 1 órát az anya jelenlétében, tőlünk 300 km-re! Indoklás: a gyermek kruppos és nem tudná ellátni Több alkalommal próbálkozott lemenni de mikor már a vonaton félúton volt akkor telefonáltak neki hogy ne menjen mert a gyerek beteg! Nekünk 2 közös gyermekünk van + nekem egy lányom akire kapok havi 9000 ft-ot 9 éve! Nem lehet ez ellen valamit tenni? Ha már fizet akkor láthassa? Vagy ne is fizessen neki? Bármi megoldás! Hozzá teszem sajnos a kisebbik lányunk kruppos! Tehát el tudnánk látni!
2009. máj. 20. 13:47
1 2 3 4
 11/40 anonim ***** válasza:
87%

A gyerektartas szerintem is jar, anyukakent nem is ertem,h hogy irhatsz ilyet,h ne fizessen.

A lathatasrol az a velemenyem,h ha valaki elszant,az kepes barmire es senki es semmi nem allithatja meg, szoval szerintem ha a ferjed annyira harcolt volna, mar talalkozhatott volna vele 12 ev alatt,ha akart volna.

2009. máj. 20. 15:26
 12/40 anonim ***** válasza:
80%
Egy dolgot nem értesz: ha a párod nem fizet, nem a gyerek anyjától veszi el a pénzt, hanem a saját gyerekétől. A gyerek meg nem tehet róla, hogy lett vagy hogy az apja ellen nevelték. Egy felnőtt embernek nem lehet megtiltani, hogy a gyerekét lássa. Ha annyira akarná a párod tartani a fiúval a kapcsolatot, már rég odament volna vagy az anyát feljelentette volna a láthatási jog korlátozásáért. Ne haragudj, de attól semmi sem lesz jobb, ha te minden mondat végére ötven darab felkiáltó jelet teszel. Lehet, hogy nem veszed észre, de ezt az erőszakos emberek szokták csinálni, akik meg vannak róla győződve, hogy amit ők gondolnak csak az a jó. Legalábbis ezt fejezi ki ez a fajta írásmód.
2009. máj. 20. 15:35
 13/40 A kérdező kommentje:
Nem vagyok egy erőszakos ember. Sőt kiabálós és hisztis sem. Megértem hogy jár neki a gyerektartás, de azt nem , hogy a láthatás miért nem. Hacsak nem azért mert az unokatestvére az anyukának ügyvéd! Nem bántom és soha nem is fogom bántani a gyermeket. Ha ő bánt is akkor sem. Nem elvenni akarom tőle a pénzt hanem az igazságot akarom és keresem.
2009. máj. 20. 15:48
 14/40 anonim ***** válasza:
80%
De te mindig ugyanazt szajkozod. Azt ird le inkabb, hogy mit tettetek eddig azert, hogy a helyzet valtozzon? Fordultatok-e a birosaghoz? Kertetek-e felulvizsgalatot?
2009. máj. 20. 16:05
 15/40 anonim ***** válasza:
85%

A masik dolog, ami meg eszembe jutott, hogy annak oka kell, hogy legyen, hogy a lathatast ilyen szigoru feltetelekhez kotottek - lasd minden honap elso hetfojen, csaladsegitoknel, csak 1 orat, es az anya jelenleteben lathatja.

Ilyen iteletet csak bizonyitekokkal alatamasztott alapos indokkal hoznak.

2009. máj. 20. 16:09
 16/40 A kérdező kommentje:
a bíróság nem foglalkozik vele mert már a gyámügyre tartozik. bejelentettük 3 alkalommal. orvosi felülvizsgálatot nem kérhetsz az anya beleegyezése nélkül. persze ő nem egyezik bele. ügyvédünk annyit mondott hogy 90%-ban biztos abban, hogy a gyermek nem a páromé mivel nem kellett neki gyerektartás emelés addig amíg mi nem házasodtunk össze. attól kezdve páromtól minden kellett csak a láthatást nem engedélyezte. baltával kergette ki a nagymama az udvarból. aztán feljelentés után megszabták a láthatást havi 1 alkalommal hétfőn 1 órát a családsegítőknél a betegség miatt. a mamáról szó sem esett.
2009. máj. 20. 16:16
 17/40 A kérdező kommentje:
az ítélet a gyerek betegsége miatt van így mivel kruppos az anya meg ápoló és ott helyben el tudja látni a gyermeket
2009. máj. 20. 16:17
 18/40 anonim ***** válasza:
100%
Ha gyanus, hogy nem a parode a gyerek, akkor meg azonnal DNS-teszt! Ehhez hozza _kell_ jarulniuk, nem harithatnak!
2009. máj. 20. 16:22
 19/40 A kérdező kommentje:
Sajnos az nagyon drága nekünk arra nincsen pénzünk örülünk annak ha egy hónapig megvagyunk a pénzből. aki kéri az fizeti.
2009. máj. 20. 16:28
 20/40 anonim ***** válasza:
74%
Tudod en meg mindig ott vagyok,h 12 evnek elegnek kell ahhoz lennie,h valaki lathassa a sajat gyermeket. Ha valaki mindent megtesz,akkor nem jar igy. Hiaba beteg a gyermek. Ha havi egy lathatasi lehetodeg van,akkor hogyhogy nem tudott egy lehetoseget sem kihasznalni a ferjed a 144 alkalombol?
2009. máj. 20. 16:29
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!