Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Ti hogy oldanátok meg a...

Ti hogy oldanátok meg a helyemben később a karácsonyozást?

Figyelt kérdés
2 éve vagyunk együtt barátommal. Eddig ő is hazament karácsonyozni és én haza, de jövőre szeretnénk már együtt ünnepelni. Viszont a gond most jön: ahol most lakunk,az egyikünknek sem az eredeti lakóhelye, én 60, ő 200 km lakik onnan. Nálunk eddig úgy volt hogy szenteste anyuékkal,25 egyik mamánál gyülekező, 26 másik mamánál. Náluk 24-án elmennek egyik mamához, majd haza, 25-én pedig hozzájuk mennek rokonok, 26-án pedig a még 100 km-el arrébb élő mamáékat és rokonokat látogatják meg. Én nagyon kedvelem az ő családját és ő is enyémet, de nem tudjuk hogy a későbbiekben hogy oldjuk meg úgy, hogy ne szakadjunk szét, ne rohangáljuk el ezt a pár napot, de mégis mindenkivel legyünk...ti hogyan csinálnátok? A legrosszabb a távolság, autónk még nincs.
2011. dec. 26. 23:56
 1/3 anonim ***** válasza:
Toltsetek egy napot a te szuleiddel, masik napot a parod szuleivel, harmadik napot kettesben. A nagyszuloket pedig latogassatok meg unnepek elott vagy utan.
2011. dec. 27. 00:05
 2/3 A kérdező kommentje:
Az a baj,hogy pl holnap is már munkanap van...így nehéz előtte/utána megoldani, max hétvégén lehet :(
2011. dec. 27. 00:10
 3/3 anonim ***** válasza:
Szerintem nem csak karácsonykor szabad meglátogatni a rokonokat. Nálunk is megvan a szokás, hogy melyik nap melyik mamánál, a pároméknál is így van, de mikor majd összeköltözünk, akkor leszűkítjük. Egyik nap az ő családjánál, másikon az enyémnél, harmadik nap kettesben. Nagyszülőkhöz meg majd eljutunk amikor tudunk. Az én szüleim sem látogatták végig a fél rokonságot, dédszülőket, unokatesókat amikor ők összeházasodtak, hanem leszűkítették magukra és az ő szüleikre. Mi is ugyanígy leszűkítjük, ha aktuális lesz, sőt már idén se mentem a nagyszüleimhez, hogy kettesben lehessünk. Úgyis látogatom őket, miért lenne karácsonykor kötelező? Hidd el, ők is megértik, hogy ti már egy külön család vagytok.
2011. dec. 27. 17:24

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!