Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Kit mennyire támogatnak a...

Kit mennyire támogatnak a szülei, párja szülei az életben való elindulásban, később az életvezetésben?

Figyelt kérdés

Elsősorban együtt élő párok, házasok véleményére vagyok kiváncsi, hogy ki mennyire számíthat anyagilag a szüleire, párjuk szüleire, kapnak e segítséget kérés nélkül, vagy önállóan kell mindent megoldaniuk.

Szülők véleményére is kiváncsi lennék, hogy ők mennyire érzik fontosnak házas gyerekeik érzelmi, anyagi támogatását!?

2009. máj. 20. 10:03
1 2 3 4
 11/35 anonim ***** válasza:
100%
Mindkettőnknek csak anyuja van, így anyagi segítségre nem számíthatunk.
2009. máj. 20. 10:24
 12/35 anonim ***** válasza:
85%
Hát mi időnként kapunk anyósoméktól is, meg apukámtól is egy-egy 5ezrest, néha többet. Ezt általában a gyerkőcre fordítjuk. Egyébiránt, mivel ők sem gazdagok (apukám rokkantnyugdíjas, anyósoméknak meg még ott van a kisebbik gyerkőc, aki még tanul), így minden nagyobb dolgot magunknak kellett megteremteni. A lakást, az autót mind saját pénzből szereztük kemény munkával meg egy jó nagy hitellel. Szerencsére mindketten diplomások vagyunk a férjemmel, habár végig dolgoztunk a főiskola alatt, hogy finanszírozni tudjuk. Így most már egész jól keresünk és egy pár év múlva, ha az apróbb hitelek lejárnak, kifejezetten jól fogunk élni. Aki teheti az vágjon bele a főiskolába, még akár diákhitellel is vagy tanuljon nyelveket mert nagyon megéri. Na persze nem kommunikáció szakon... Érzelmileg maximálisan támogatnak a szülők, lehetőségeikhez mérten elég gyakran látogatják a babánkat is, úgyhogy ezzel semmi gond nincsen.
2009. máj. 20. 10:25
 13/35 anonim ***** válasza:
93%
Nem vagyunk gazdagok leszögezem. Nekem az egyetem alatt csak alkalmi melóim voltak, az a pénz elment a nyelvtanulásomra, meg ruházkodásra. Mikor lett munkám, akartam fizetni a lakáskasszámat, amit addig anyukám fizetgetett nekem, de ő ezt a pénzt mindet elrakta, és mikor összeköltöztünk egyben visszaadta.Akármiben akarok segíteni neki nem fogadja el, ezért úgy hálálom meg, hogy minden nyáron elviszem két három napra valahova, vagy pl idén tavasszal kapott tőlem egy új biciklit, mert tudom, hogy ezeket ő úgyis megvonná magától. Mégegyszer leszögezem nem gazdagok a szüleim, csak anyukámnak jó szakmája van, és nagyon ügyesen osztja be a pénzt, és van egy másodállása is szegénynek. Anyukám ragaszkodott volna ahhoz ,hogy a lakáshitelünk felét majd ő fizeti, de ehhez aztán végképp nincs bőr a képemen elfogadni, amiatt is ég a pofám, hogy az egyetem alatt rájuk szorultam :(Mindent összevetve anyum rengeteget segít minden téren, nagyon életrevaló, engem is így nevelt. Én is így segítem majd a gyerekemet, arra nevelem, hogy meg tudjon állni a saját lábán, és mindig legyen B terve, ésszerűen be tudja a pénzét osztani stb. Párom szülei alkholisták, a férjem öccse tartja el őket gyakorlatilag, nem is mondok erről többet.
2009. máj. 20. 10:30
 14/35 anonim ***** válasza:
92%
Sehogy. Mindent magunknak fizettünk, az első rendes nadrágomat akkor kaptam/vettem, amikor az első fizetésemet megkaptam. Ezért azt gondolom, felelőtlenség úgy gyereket vállalni, ha legalább az alapvető dolgokat (pl. évi egy új nadrág, cipő) nem tudjuk megadni neki...
2009. máj. 20. 10:32
 15/35 anonim ***** válasza:
100%

10:21-es vagyok.

Anyosek nem sporolnak se vizen se futessen, jol elnek.

Amikor itt vannak ugy vasarolnak, ha 2-3 hetig nem jonnek legyen amit egyunk:)Igaz mi is mindig ugy vasarolunk, hogy nekik is legyen :)

Nem vagyok ehhez szokva igy nem is tudom megallni, hogy csak ugy elfogadjuk!

2009. máj. 20. 10:41
 16/35 anonim ***** válasza:
90%
Minket az egyetem alatt támogattak: kifizették az albérlet díját. Minden egyebet nekünk kellett állni: költségek, étel, könyvek stb. Később semmivel sem tudtak segíteni, az nehéz 2 év volt. Most már inkább mi támogatjuk őket, 28 évesek vagyunk.
2009. máj. 20. 10:50
 17/35 anonim ***** válasza:
89%
hát akkor én meg sem szólalok.Az érettségis évemben össze költöztem a párommal a szüleihez.Nem támogadtak semmivel és mikor elkezdtem dolgozni akkor mindig kéregettek most 5000ft most 10e ft mikor hogy.azt tudni kell hogy nagy adóságuk van én nem is kértem őket hogy pénzel támogassanak de ők annál inkább.és ez kezdett gyakori lenni .a végén nem adtam semmit aztán jött az újabb kérés hogy vegyek fel 120e ft mert kifogják rakni őket a házból nem vettem fel nekik mert tudom ugy sem adják meg és 20 évessen nem akarok magamnak gondot.aztán már 500e ft kellett volna felvennem nekik.arra is nemet mondtam.most meg nem rég azzal állt elő apám hogy m i lenne ha a házat én kapnám meg mert én vagyok a legidősebb(4-en vagyunk testvérek én 20 öcsém 18 két hugom 14 és 12 éves)és így rajtam lett volna a ház adósága(persze apám mondta hogy ő fizetné tovább de igy legalább nyernek egy évet a törlesztésig) amit persze a bank behajtott volna.szal az én apám ahol tud csak kiakar használni érzelmileg zsarol.anyós jelöltem aranyos igaz az eleinte ott is voltak gondok de már minden zökkenő mentes.1 éve lakok itt.ők mindenben támogatnak minket(azt még nem tudják lehet jön az unoka:))
2009. máj. 20. 10:57
 18/35 anonim ***** válasza:
100%
uccsó vagyok és 2 éve vagyok a párommal és jegyben járunk még mielött valaki elkönyvelne k-nak.
2009. máj. 20. 10:59
 19/35 anonim ***** válasza:
86%

Mi egy éve vagyunk együtt, 7honapja hàzasok! Nem vagyunk gazdagok, szüleink se! Ràadàsul nem is dolgozom! Mert babàt szeretnénk, az elsö elhalt, s ugy beszéltük meg hogy megprobàljuk még egyszer! Közben a m.helyröl is elküldtek, tul hamar ujsàgoltam, hogy terhes vagyok, papirom se volt, azonnal felmondtak! Na mindegy!

Szoval az én anyukàm mindig segit ha szükség van rà, sokszor a mostohaapàm tudta nélkül :D De ha haza megyünk, mindig rengeteg kajàt ad,amire szükségünk is van sajnos, pedig ö is boltbol veszi, nagy részt, pénzt ritkàn de szoktam kérni, de csak kölcsön!Ök se élnek tul jol, ràadàsul hugom még otthon van, auto hitelûk is van, meg még a bàtyàm, akit szintén tàmogatnak, kajàval, vagy ruhàval, vagy az unokànak vesznek valamit! Bàr igy is vesz ezt azt nekünk! Igy én is veszek neki! :)

Pàrom szüleitöl nem kapunk jo formàn semmit, anyos rokkantnyugdijas, aposom dolizik, bàr nem sok làtszatja, mert kell cigire /anyosnak/ meg piàra!Nem vàrom el hogy segitsenek, ne értsetek félre, csak pàrom szégyeli néha magàt miattuk, s el se fogadnà tôlük! Okoskodni tudnak, meg szépeket mondani, bàr nagyon összetarto a csalàd, de voltak helyzetek, ami miatt mind 2 gyerek lelépett otthonrol! Tudom ellent mondàsos, de ez van!

Ja és albérletben lakunk, ha jön a baba azt is meg kell oldani, hogy legyen hova szülnöm, de ez még a jôvö gondja! :) Majd megoldjuk! De azt tudom kire bizhatom majd a kicsit!

2009. máj. 20. 11:01
 20/35 anonim ***** válasza:
92%
Nagyon sehogyan, max barátnőm szülei. Anyám meg főleg remélem, h még jótanácsokkal sem fog. :P
2009. máj. 20. 11:02
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!