Kit mennyire támogatnak a szülei, párja szülei az életben való elindulásban, később az életvezetésben?
Elsősorban együtt élő párok, házasok véleményére vagyok kiváncsi, hogy ki mennyire számíthat anyagilag a szüleire, párjuk szüleire, kapnak e segítséget kérés nélkül, vagy önállóan kell mindent megoldaniuk.
Szülők véleményére is kiváncsi lennék, hogy ők mennyire érzik fontosnak házas gyerekeik érzelmi, anyagi támogatását!?
Ugyanez. Hazamegyünk hétvégén és tök üres szegénykéim hűtője.
Ráadásul az életre engem nem neveltek, nem készítettek fel,így ezáltal jókorákat szívok,mert nem vagyok életrevalóan talpraesett és sok kérdéshez buta vagyok.
De, ez van....
Es Te?
Én anyum nem tud minket segíteni, bár azért havonta annyiban, hogy élelemben besegít. Sokkal nem, de nekünk ez is sokat jelent. Vagy ad kölcsönt, amit elég ha fizetéskor adok vissza. Apám nem érdeklődik utánam másodikos korom óta, őrá nem számíthatok.
Párom anyja szintén nem kerülhet szóba, édesapja az, aki most minket elég rendesen támogat, mert külföldön él.
Mi két évig a férjem szüleinél laktunk, ezzel ugye élből megspórolták nekünk az albérlet árát. Rezsiben, kajában stb mindenben fizettük a részünket.
Amióta külön élünk (lakáshitel, jelenleg horror összegű részlettel), a heti nagybevásárlásukkor mindig kapunk vmit: friss uborkát, vagy egy nagy darab sajtot, felvágottfélét.
És a 8 hós kisunokájuknak is szoktak hozni popsitörlőkendőt, babaitalt... ilyesmiket.
Most arról folynak a megbeszélések, hogy kölcsön fogunk kérni tőlük kb 150.000-200.000 ft-ot, mert nagyon ráférne az ablakainkra egy szigetelés+festés, de önerőből ezt nem tudnánk kivitelezni a következő fűtésszezonig. Viszont újabb bankkölcsönt sem lenne jó bevállalni, akkor inkább nekik tartoznánk, ott nincs kamat meg kezelési ktsg...
Majd meglátjuk, sikerül-e megegyezni velük.
Mi meg nem vagyunk hazasok csak jegyesek. Minket nagyon sokat segitenek a parom szulei a lakast is atadtak nekunk, ok videkre koltoztek, de amikor haza jonnek 1 hetre es meglatnak egy szamlat hamar fizetik is ki, pedig en szeretnem kifizetni de nem hagyjak :)) Azt mondtak, hogy amig van amibol segitenek, amikor mar nem lesz akkor mar nem segitenek.
Anyukam egyedul el kicsi nyugdijbol, igy en segitek rajta :))
10:21
nekünk is ezt mondják, hogy amíg van. De már lassan nincs. Mindenen spórolnak: vízen, fűtésen. Aztán adnak, amikor nekik jobban kell. Miért?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!