Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Hogyan lehet rendszeretetre...

Hogyan lehet rendszeretetre szoktatni a gyereket, ill. kamaszt?

Figyelt kérdés
Kiváncsi lennék, más hogyan csinálja,mivel ez nekem nem sikerült.Kamasz lányom nagyon rendetlen, mindent szanaszét hagy maga után. Már unom a veszekedést,szólogatást, hogy "pakolj el magad után,ne hagyd szét a holmidat".Nem kívánok olyan rendet,amiben kínosan ügyelünk mindenre,de azért már ez unalmas. Létezik olyan ,hogy valakit nem lehet megnevelni,mert az alaptermészete ilyen? Meg fog még változni később szerintetek? Mit tehetek még,/ mert eddig hiábavaló volt a nevelésem/?
2009. máj. 20. 08:28
1 2 3
 21/24 anonim ***** válasza:
na meg most látom, h 12-16-ot írtál, akkor most hiába körmöltem ilyen nagyon sokat, jajj de rossz :D sorry
2009. máj. 20. 21:35
 22/24 anonim ***** válasza:
100%

Én azt csinálom, hogy megkérem, rakja el. Ha nem rakja el, akkor közlöm, hogy akkor ezt most kidobom a kukába, mert ezek szerint már nem kell neki. Fénysebességgel közlekedik és rakja el a cuccot. Még csak 3 éves, de szerintem ez egy kamasznál is beválna. Ha elölhagy valamit, akkor dugd el és ha keresi, mondjad, hogy kidobtad, azt gondoltad, hogy nem kell neki, mivel nem rakta el akkor sem, amikor kérted.

Nincs veszekedés, köyörgés. Csak egyszer kérek mindent.

2009. máj. 21. 08:15
 23/24 anonim ***** válasza:
08:15-as: drasztikus, de hatásos, az biztos.
2009. máj. 21. 10:45
 24/24 anonim ***** válasza:
Anyának 3 lánnyal ugyanez a helyzet okozott örökös gondot, és igazság szerint nálunk semmi sem vezetett eredményre. Én eszméletlenül rendetlen voltam mindig is, aztán a kamaszkorral valahogy időnként rámtört a rendmánia, és órákon át pakoltam puszta szórakozásból, míg másnap megint halomra löktem a próbálgatott ruháimat... aztán valahogy kialakult bennem az igény a rendre, és igazából semmi okát nem látom, hacsak nem azt, hogy most már anya nem macerál vele, hogy csináljak már rendet. Furcsa, de most már általában rend van (értsd úgy: 5 percen belül tökéletes rendet tudok varázsolni). Kamaszoknál talán ez bejön. Ha nem nyaggatod miatta, megcsinálja majd magától.
2009. júl. 14. 20:53
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!