Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Hogyan lehet rendszeretetre...

Hogyan lehet rendszeretetre szoktatni a gyereket, ill. kamaszt?

Figyelt kérdés
Kiváncsi lennék, más hogyan csinálja,mivel ez nekem nem sikerült.Kamasz lányom nagyon rendetlen, mindent szanaszét hagy maga után. Már unom a veszekedést,szólogatást, hogy "pakolj el magad után,ne hagyd szét a holmidat".Nem kívánok olyan rendet,amiben kínosan ügyelünk mindenre,de azért már ez unalmas. Létezik olyan ,hogy valakit nem lehet megnevelni,mert az alaptermészete ilyen? Meg fog még változni később szerintetek? Mit tehetek még,/ mert eddig hiábavaló volt a nevelésem/?
2009. máj. 20. 08:28
1 2 3
 11/24 anonim ***** válasza:
33%

Az én szobámban én tudtam, hogy hol vannak a dolgaim, anyámnak nem ez volt a véleménye és nem egy beadandómat tüntette el/dobta ki puszta jóindulatból.

Azért rendet rakni, hogy rend legyen, butaság... Ha nincs célja a rendnek, akkor inkább káros.

2009. máj. 20. 11:05
 12/24 anonim ***** válasza:
100%
09:57-esnek jó ötlete van. Még csak annyit tennék hozzá, hogy a háztartásból azért _mindenki_ (férjed, lányod, többi gyerek, ha van) vegye ki a részét. Csináljatok közösen egy beosztást, hogy melyik nap ki mosogat, ki teríti az asztalt, ki porszívózza végig a lakást azon a héten, ki tereget stb. Az ő szobájában pedig sose csinálj rendet. Magyarázd el neki, hogy ez miért nem jó így, de soha ne takaríts nála. Az ablakokat se pucold meg, semmit. Ja, és a dolgaihoz ne nyúlj, mert nem tudhatod, hogy mi a fontos.
2009. máj. 20. 11:07
 13/24 A kérdező kommentje:
Köszönöm a sok hasznos választ.DE: előrebocsátom ,nem most akarom elkezdeni rászoktatni a rendre, hanem kiskorától kezdve próbálkozom! Veszekedni meg már azért szoktam, mert már k.-ra unom, hogy ilyen nagy "gyerekre" azért is rá kell szólni: hogy pl. akassza fel a kabátját, tegye helyére a taskáját, ne hagyja szét a használt papírzsepit,stb. Egy birka türelme is elfogyott volna már. Érdekes viszont, hogy magára nagyon igényes, órákig sminkel,fésülködik,piperészkedik,válogat ,hogy mit vegyen fel,stb... A tanácsokkal az a baj,hogy azt nem tudom hasznosítani ,hogy hajigáljak be hozzá mindent, ne takarítsak nála,mert sajnos elég kis lakásban élünk, ahol nincs mindenkinek saját szobája.ezért is fontos volna a rend.Annak a válaszolónak igaza van hogy 3 típus létezik. Én próbálom megtalálni az arany középutat,és remélem előbb-utóbb megváltozik.Ha meg felnőttkorára is ilyen marad, majd sűrűn fogok csuklani,mert biztos fognak emlegetni, hogy " anyád nem tanított rendre?" ...:)
2009. máj. 20. 11:29
 14/24 anonim ***** válasza:
100%
Az én fiam most 9 éves,és pont ebben a helyzetben vagyok vele. Amikor nyüsztölöm akkor nagy nehezen megcsinálja,de már eléggé belefáradtam én is az állandó noszogatásba. Ugy szoktam neki hagyni,de őt nem zavarja. Amikor jön valaki és benéz hozzá, beköszön akkor én szégyenlem magam.Muszály megcsinálnom ha nem akarok szégyenkezni.
2009. máj. 20. 11:32
 15/24 anonim ***** válasza:
100%

"pl. akassza fel a kabátját, tegye helyére a taskáját, ne hagyja szét a használt papírzsepit,stb"

Mintha csak a férjemről írtál volna, pedig ő már 26 éves. Ő látod nem változott meg, hiába szólok neki, ezt már az anyja elb...a, mert mindig kinyalta a seggét. De azért ha jó napja van egy szólás után megcsinálja, de magától szinte soha.....

2009. máj. 20. 11:47
 16/24 A kérdező kommentje:
Kedves utolsó hozzászóló:Látod ettől félek én is,hogy majd engem szidnak a lányom rendetlenségéért, pedig én " nem nyaltam ki a s.-ét",próbálom nevelni.Hidd el nagyon nehéz szülőnek lenni,és nem lehet mindenért az anyát okolni...Persze biztos van más szitu is, ezt nem tudom...Én se képzeltem , mielőtt nem volt gyerekem , hogy ilyen nehéz lesz, és igaz az a mondás, hogy kis gyerek-kis gond, nagy gyerek nagy gond!! Amúgy bírom, mikor olyanok adnak gyerekneveléshez tanácsot,akiknek gőzük sincs hozzá,pl.kamaszok,fiatalok, hogy ők majd így meg úgy- hát majd ők is megtudják -úgy legyen! Ezt ne vegye senki sértésnek, nem rátok vonatkozik, csak általánosságban írtam, mivel észrevettem ,hogy kevés hozzám hasonló korú szülő van itt ezen az oldalon!
2009. máj. 20. 12:04
 17/24 anonim ***** válasza:
100%
11.47-es vagyok. Nem vagyok annyira fiatal már 26 éves vagyok amúgy. Nekem is van amúgy gyerekem mellesleg. És én ezt nem azért írtam, hogy majd téged is anyázni fognak meg ilyenek. Tudod ismerem anyósom és ha idejön már nyalja a fia seggét. Mikor még a férjem otthon lakott még az ebédjét is a számítógép elé vitte!!! Ahhoz képestsikerült aktiválnom, de hát soha nem lesz olyan rendszerető.
2009. máj. 20. 12:15
 18/24 A kérdező kommentje:
Jaj,én nem rád értettem!:) Most még elég jó hozzászólásokat is kaptam ahhoz képest...Csak az a baj ,amint már írtam is,hogy ilyen,vagy hasonló kérdéseknél 12-16 év körüli fiatalok osztják az észt,és kevés idősebb korosztály képviselteti magát a válaszokban,ennyi.Amúgy köszi a válaszokat,én senkit nem pontoztam le!:)
2009. máj. 20. 17:08
 19/24 A kérdező kommentje:
Nekem van fiam is, ő már 19 éves,és jóval rendszeretőbb, mint a húga, /igaz túlzásba ő se viszi/, és legalább neki nem kell 100x szólni, mire valamit megcsinál...Próbáltam háziasnak nevelni,bár szerinte van női,meg férfi munka...Hogy mi a férfimunka??Néha néha lenyírja a füvet,meg ő takarítja a teknőseit.:)
2009. máj. 20. 17:16
 20/24 anonim ***** válasza:

Nem mindig baj, ha a fiatalabbak osztják az észt, mert én pl 22 évesen még nem olyan rég nőttem ki a kamaszkoromból, és emlékszem rá, anyu hogy próbálkozott nálam, én meg hogy reagáltam rá, hogy hatott rám, vagy a testvéreimre.

Pl húgom nagyon rendrakós típus, engem alig lehet rávenni, pedig egy anya nevelt (őt még neveli is persze, 16 éves) fel mindkettőnket, érdekes :)

Meg így nem csak "gyermektelen fiatal felnőtt" véleményt tudok közvetíteni feléd, hanem anyukámét is, aki hiába nem írogat neked, de én emlékszem, hogy ő hogy próbált megnevelni engem (kisebb-nagyobb sikerrel persze :D)

Ezt mondjuk már leírtam az elején vhol, meg most tudom h nem az, mert írtad, h normális válaszok jöttek, csak gondoltam megvédem ezt a mi tág "korosztályunkat". :)

2009. máj. 20. 21:34
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!