Hogyan lehet rendszeretetre szoktatni a gyereket, ill. kamaszt?
Az én szobámban én tudtam, hogy hol vannak a dolgaim, anyámnak nem ez volt a véleménye és nem egy beadandómat tüntette el/dobta ki puszta jóindulatból.
Azért rendet rakni, hogy rend legyen, butaság... Ha nincs célja a rendnek, akkor inkább káros.
"pl. akassza fel a kabátját, tegye helyére a taskáját, ne hagyja szét a használt papírzsepit,stb"
Mintha csak a férjemről írtál volna, pedig ő már 26 éves. Ő látod nem változott meg, hiába szólok neki, ezt már az anyja elb...a, mert mindig kinyalta a seggét. De azért ha jó napja van egy szólás után megcsinálja, de magától szinte soha.....
Nem mindig baj, ha a fiatalabbak osztják az észt, mert én pl 22 évesen még nem olyan rég nőttem ki a kamaszkoromból, és emlékszem rá, anyu hogy próbálkozott nálam, én meg hogy reagáltam rá, hogy hatott rám, vagy a testvéreimre.
Pl húgom nagyon rendrakós típus, engem alig lehet rávenni, pedig egy anya nevelt (őt még neveli is persze, 16 éves) fel mindkettőnket, érdekes :)
Meg így nem csak "gyermektelen fiatal felnőtt" véleményt tudok közvetíteni feléd, hanem anyukámét is, aki hiába nem írogat neked, de én emlékszem, hogy ő hogy próbált megnevelni engem (kisebb-nagyobb sikerrel persze :D)
Ezt mondjuk már leírtam az elején vhol, meg most tudom h nem az, mert írtad, h normális válaszok jöttek, csak gondoltam megvédem ezt a mi tág "korosztályunkat". :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!