Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Szerintetek bunkóság pénzt...

Szerintetek bunkóság pénzt adni ajándékba?

Figyelt kérdés

Szerintem igen. A párom nagyszülei mindig adnak pénzt a páromnak, hogy vegye meg magának az ajándékát, és csomagolja be magának, majd hozza el a nagyszülőkhöz. Szerintem nagyon ciki, hogy képtelenek megerőltetni magukat, és kitalálni neki valami ajándékot, főleg, hogy nyílt titok, hogy imád olvasni, tehát a könyv mindig jöhet.

Kíváncsi vagyok, ki, hogy vélekedik erről, mert persze lehet, hogy bennem van a hiba.

2011. dec. 20. 22:12
1 2 3 4 5 6
 21/51 anonim ***** válasza:
A karácsony a Megváltó születésének ünnepe, másodsorban a szereteté embertársaink (ebbe beletartozik a család is)iránt. Az ajándékok ehhez nem sokat tesznek hozzá.
2011. dec. 21. 00:40
 22/51 anonim ***** válasza:

Nem bírom nem leírni, de szerintem is az álszentség, aki szerint a karácsony a fenyőillatról szól, és akkor a család nevetgél, beszélget együtt.

Ok, fenyőillat tényleg különleges, de szerencsére én az év minden hónapjában beszélgetek, nevetgélek azokkal az emberekkel, akik nekem fontosak. Ugyanúgy gondolom, mint az előttem szóló.

Számomra a karácsonyt a rituálék teszik a mindennapos összejöveteleknél meghittebbé; a beigli sütés, karácsonyi menü összeállítása, a fa és a lakás díszítése, és az ajándékok kiválasztása, megvétele, elkészítése, átadása, kapása.

Viszont nagymamámtól én is pénzt kapok, mivel mozgássérült. De tudom, hogy megkérte anyukámat is, hogy vegyen nekem még valamit, hogy legyen meglepetés is a fa alatt. Már csak azért is tudom, mert anyának meg én veszem a meglepetést. :)

2011. dec. 21. 00:58
 23/51 anonim ***** válasza:
Utolsó előttire gondoltam.
2011. dec. 21. 00:59
 24/51 anonim ***** válasza:
90%

Szerintem egyáltalán nem bunkóság. Sőt, a lehető legjobb megoldás, ha nem vagyunk benne biztosak, mire vágyik az illető.

Az én ízlésvilágom például elég "érdekes", mindenről nagyon határozott elképzelésem van, és az esetek többségében nem is tudnak beletrafálni. Ezzel már elérték, hogy nem is igazán szeretek ajándékot kapni. Pl. azt tudják hogy illatmániás vagyok, de hiába vesznek nekem rózsa illatú cuccokat, ha azt pont utálom... Vagy tudják, hogy szeretem az ékszereket, de hiába vesznek olyan fülbevalót, ami absz nem az én stílusom... Ennyi erővel már tényleg jobb ha ideadják a pénzt, én meg tudok venni olyan dolgokat, amikre egyébként is vágyom.

2011. dec. 21. 02:12
 25/51 anonim ***** válasza:

Szerintem csak idősek már ajándékok után szaladgálni, viszont nem szeretnének csak egy borítékot adni karácsonykor, sokkal szebb egy szépen becsomagolt doboz a fa alatt. :) Én is tudom mit kapok karácsonyra, már láttam is és a kezemben is volt, mégis be lesz csomagolva és úgy vár majd a fa alatt. Én nem látok ebben problémát. :) Az én nagyim is mindig pénzt ad amúgy, mert nem tud már mit venni. Pedig én aztán mindennek örülök, amin látom, hogy azért adják, hogy örömet szerezzenek vele, de szegény már nehezen mozog és nincs is sok pénze, így is restellem elvenni azt az ötezrest tőle amit kispórol a nyugdíjából, de tudom, hogy nagyon megbántanám, ha nem fogadnám el. Eszembe se jutna a szemére vetni, hogy nem ajándékot ad.

Ha nem idős rokonról van szó, vagy olyanról akit ritkán látok és nem is gyűjtök semmire akkor nekem sem esik jól pénzt kapni, tehát nem arról van szó, hogy a pénznek jobban örülök, csak vannak olyan helyzetek, amikor egy kicsit a dolgok mögé kell nézni és nem rögtön elítélni valakit, amiért olyat tesz, ami a mi értékrendünknek nem felel meg.

2011. dec. 21. 02:13
 26/51 anonim ***** válasza:
Ha nagyszülő ad pénzt az unokájának, hogy vegye meg amit szeretne, az nem gond. Ha viszont egy szülő fogad el pénzt a saját gyerekétől az már nagyon gáááz.
2011. dec. 21. 08:21
 27/51 anonim ***** válasza:

Azzal szerintem nincs gond, hogy odaadják a pénzt és vegye meg magának (esetleg, ha olyan állapotban vannak fizikailag, akkor együtt is megvehetnék).

Viszont azért becsomagolhatnák az ajándékot...

De még egyszer mondom, ez attól is függ, hogy mennyi idősek és milyen állapotban vannak.

2011. dec. 21. 08:27
 28/51 anonim ***** válasza:
Nekem az lenne a legnagyobb ajándék, ha velünk lehetne még a nagymamám ;(
2011. dec. 21. 08:30
 29/51 fehér gandalf ***** válasza:

mennyire bunkóság pénzt adni ajándékba?

én könyvet kapok mindig amibe elvan rejtve némi pénz.

a könyveket soha nem olvasom el így azok mennek a polcra.

am meg annyian mondják erre nincs pénz arra nincs pénz.itt a lehetőség h vmit adjunk a másiknak amit valóban tud használni. gyerekeknél is jó ajándék a pénz.

2011. dec. 21. 09:46
 30/51 A kérdező kommentje:

Köszönöm a normális, személyeskedés mentes válaszokat! (Persze azoknak is köszönöm, akik átmentek személyeskedésbe, csak azt olyan nagyon szívesen mégsem veszem. Egyébként az 5 sor utáni minősítgetésről meg annyit, hogy ha engem minősíthet bárki, meg durva véleményt fejthet ki rólam, akkor én 5 sor után nem tehetem meg ugyanezt a hozzászólókról?)

Sokan írtátok, hogy persze, a nagyszülőnek könnyebb pénzt adni, főleg, ha valami fizikai problémája van. Ez rendben is van. Viszont a párom nagyszülei 60-65 közöttiek, nagyon fiatalosak, nagyon jól tartják magukat, olyan 50 körülinek látszanak (és egyébként a felfogásuk is olyan). Írtátok többen is, hogy a párom örüljön a pénznek, mert biztosan a kevéske nyugdíjból tesznek félre a nagyszülők. Ez sem igaz teljesen, mivel a nagyszülők még aktívan dolgoznak, és a fizetésük elég jó, rendszeresen járnak külföldre nyaralni. (Félreértés ne essék, nem irigylem tőlük, csak szeretném a nehezen mozgó, 80 éves kisnyugdíjas nagyika illúzióját lerombolni.)

Szerintem egyébként az ajándékozás ugyanúgy része az ünnepnek, mint a jó hangulat, meg a szeretteinkkel való találkozás.

Még egyszer köszönöm a válaszokat!

2011. dec. 21. 10:07
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!