Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Szerintetek bunkóság pénzt...

Szerintetek bunkóság pénzt adni ajándékba?

Figyelt kérdés

Szerintem igen. A párom nagyszülei mindig adnak pénzt a páromnak, hogy vegye meg magának az ajándékát, és csomagolja be magának, majd hozza el a nagyszülőkhöz. Szerintem nagyon ciki, hogy képtelenek megerőltetni magukat, és kitalálni neki valami ajándékot, főleg, hogy nyílt titok, hogy imád olvasni, tehát a könyv mindig jöhet.

Kíváncsi vagyok, ki, hogy vélekedik erről, mert persze lehet, hogy bennem van a hiba.

2011. dec. 20. 22:12
1 2 3 4 5 6
 11/51 anonim ***** válasza:
72%

Na igen, erre mondják, hogy "a karácsony régen még a szeretet ünnepe volt" ÉS NEM AZ AJÁNDÉKOZÁSÉ.

Mostanában az ünnepek közeledtével mindenhol elvárásokba botlok, holott az odafigyelés nem abban nyilvánul meg (nálunk), hogy kajtatjuk a boltokat az ajándék után, és csak akkor szeretjük egymást, ha azt kaptuk, amire vágytunk.

Nálunk a karácsony azért karácsony, mert a fenyőillatú szobában elbeszélgetünk/nevetgélünk a szeretteinkkel, eszünk-iszunk, amit egymásnak készítettünk el, és ajándékot adunk, mert ezzel segítjük a másikat és mégiscsak egy szép gesztus. Szokás mondani, hogy ajándék lónak ne nézd a fogát. Nos ezesetben nagyon igaz. Ha egyébként rendesek a nagyszülők az unokákkal, akkor miért kell ügyet csinálni abból, hogy 60+ emberek már nem rohangálnak ajándék után?

Az mi durva elfogadás és empátia így az ünnepek előtt! Gyönyörű! A szeretet ünnepe :)

2011. dec. 20. 22:38
 12/51 A kérdező kommentje:

Egyetértek veled, valóban nem az ajándékokról kellene, hogy szóljon az ünnep, hanem mindarról, amit te írtál. Csakhogy egy elanyagiasodott világban élünk, arról nem is beszélve, hogy nem minden családban honol béke és szeretet.

Rendben, ne rohangáljanak a nagyszülők az ajándék után, de akkor kérjék meg a szülőt, a testvért, egyéb rokont, ne a megajándékozott szaladgáljon a saját ajándéka után, meg csomagolja be magának... nyilván azt fogja magának venni, aminek a legjobb örülne, tehát ilyen szempontból probléma biztosan nem lesz, de nekem a helyzet elég faramuci. (Mielőbb valaki kötözködni kezdene, már én is felajánlottam többször is, hogy veszek neki a nagyszülők nevében ajándékot, de nem, az úgy nem jó.)

2011. dec. 20. 22:43
 13/51 anonim ***** válasza:
87%

Te is öt sor után minősítettél.(Hiába írtam le, hogy vélekedek róla, le lettem pontozva, hiszen megsértődtél, és eltekintettél attól, hogy ez nem szimpátiaszavazás.)

Csupán itt néhányan felhívtuk rá becses figyelmed utólagos engedélyeddel, hogy érdekes párhuzamot véltünk felfedezni bunkóság terén a te meglátásaid és nagyszülők tettei közt.

Máshogy vélekedünk róla. Lehet, hogy benned van a hiba, de valószínűleg sosem fogod beismerni, ilyen szempontból a kérdésed utolsó része teljesen felesleges.

2011. dec. 20. 22:44
 14/51 anonim ***** válasza:
100%

És ez a barátodnak problémát okoz? Mert ha nem, akkor neked se kellene ebben hibát keresni.

Ha neki gondot okoz, majd szól a nagyszülőknek.

2011. dec. 20. 22:45
 15/51 anonim ***** válasza:
93%
Szőrszálhasogató vagy kissé.Nem mindegy mit kap pénzt amin azt vesz amit akar vagy épp valamit kap ami nem is kell neki,sajnos nem mindenki tudja mi kell a másiknak.De ettől még nem kell lecikizni őket,főleg hogy idősek nem kötelezőek egész nap a kis unájuk könyveit,listán szereplő dolgait,kajtatni,örüljön hogy kap pénzt,ami a nyugdíjból lett elvéve valószínű,kissé a mai fiatalok elvannak kapatva,és túl nagy az egójuk.
2011. dec. 20. 22:47
 16/51 A kérdező kommentje:
Nem pontoztam le senkit, és ami azt illeti, fel sem. Mindenkinek tiszteletben tartom a véleményét, akkor is, ha nem tetszik. Nem azért írtam ki a kérdést, hogy mindenki hevesen helyeseljen, hanem azért, mert kíváncsi vagyok, hogyan látják mások ezt a helyzetet. Valószínűleg nem fogod elhinni, de épp önvizsgálatot tartok magamban, pont a vélemények hatására.
2011. dec. 20. 22:48
 17/51 anonim ***** válasza:
100%

az illem szabályai szerint nem illik ajándékozni pénzt akkor ha nincs semmi kapcsolat az ajándékadó és az ajándékozott között.

A párodnak a nagyszülei,így van kapcsolat köztük.Az ő esetükben nem illetlenség pénzt ajándékozni.

Ha belegondolunk,nem is rossz ötlet,mert az esetek 90%-ban haszontalan ajándékot kapunk amihez illik jó képet vágni.Így legalább azt kap amit amúgy is szeretne.

Azt hogy neki kell becsomagolnia,az miért baj??Az idősek már nem látnak jól,nem tudnak szépen csomagolni,de mégis gondolnak arra hogy legyen az ajándéknak szép formája..

A könyvről annyit,hogy én is imádok olvasni,és a legszebb ajándékaim a könyveim,de világgá tudnának zavarni egy harry potteres könyvvel vagy szakácskönyvekkel..Szóval az egy dolog hogy örülni tud a könyveknek,de ugyanolyan nehéz meglepetés könyvet venni,mint bármit.

2011. dec. 20. 22:57
 18/51 zokniszörny ***** válasza:
22%

Szerintem sem jó ötlet pénzt adni ajándékba, de valóban van olyan helyzet, amikor az ajándékozottnak igazából arra van szüksége. Személy szerint ebben a helyzetben azt találom furának, hogy a párodnak még be is kell csomagolnia az ajándékot, és el kell vinnie a nagyszülőkhöz. Ez nekem azért érdekes, mert ha pl. azért kap pénzt, hogy legyen neki, akkor költse arra, amire akarja. Lehet, hogy mondjuk kocsira, laptopra gyűjtene, tehát nagyobb értékű tárgyra, ehelyett pedig kell vennie magának valamit a pénzből, merthogy azt a nagyszülők adják. Nekem egyébként nagymamám volt ilyen, mindig pénzt adott minden ünnepre, miközben sosem volt rá szükségünk, és százszor elmondtuk neki, hogy inkább tartsa meg magának, de csak azért se... mondjuk a történethez hozzátartozik, hogy utána az ajándékba kapott pénzt visszakéregette, de ez már egy másik történet.

Persze az sem sokkal jobb ám, mikor az ember tényleg olyasmit kap, ami aztán a kukában végzi (kaptam olyan tárgyat is már ajándékba, amiről nem tudtuk kitalálni, hogy tulajdonképpen micsoda). Ilyenkor mondom azt, hogy inkább ne adjon semmit az illető (de pénzt se!).

Az internet világában pedig nem kell senkinek sem szaladgálnia sehová (főleg nem könyvekért). Ha a nincs is a nagyszülőknek bekötve a net, akkor nyugodtan megkérhetnek más rokont, hogy intézze el nekik az ajándékvásárlást, és neki adják oda a pénzt. Szerintem ez egy lényegesebben kulturáltabb megoldás lenne. Illetve lehet sütni süteményt, jó ebédet főzni az ünnepen, akinek szerény a nyugdíja vagy a fizetése, az ezzel is okozhat örömöt. Személy szerint én az ilyesmit többre értékelem, mert abban tényleg benne van az ember szíve, lelke.

Boldog karácsonyt!

2011. dec. 20. 23:16
 19/51 anonim ***** válasza:
100%

hát nekem nagyim mindig ad pénzt és ugyanígy mondja, hogy vegyem meg magamnak, de mutassam ám meg mit is kaptam tőle:)

tökre örülök, hogy vehetek végre magamnak is valamit, élvezettel megyek el, most mondjuk egy hajformázót kaptam "tőle"

régóta szerettem volna, ő úgysem tudja a márjkáját kiválasztani hogy jó legyen én meg a saját pénzemből nem szivesen költök erre 10ezret

21L

2011. dec. 20. 23:50
 20/51 anonim ***** válasza:
52%

Tudjátok, mégis csak valahol az ajándékról szól. És ez nem egy szomorú dolog. Tudjátok, miért? Mert mindenki szerint az idilli hangulatról szól. De ahhoz nem kell fenyőillat meg naptárba jegyzett ünnep!

Mi a barátaimmal sokszor összejövünk, nem csak karácsonykor, és ugyanúgy együtt főzünk, társasozunk, beszélgetünk, évszaknak megfelelő játékot játszunk. Nem kell hozzá karácsonyfa. A karácsony csak az ajándékok miatt különbözik ezektől az összejövetelektől.

Olyan rokonoktól, akikkel ritkán találkozol, okés a pénz, mert tényleg fogalmuk sincs, mi az új dilid. De ha közeli rokon tudja, hogy te most gyűjtessz valamire, akkor sem gáz.

Bár én is szeretek olvasni, ha beereszteném a rokonaimat egy könyvesboltba, lefogadom, hogy egyikük sem olyat hozna, amit elolvasnék.

Szerintem nem a karácsonynak kellene a boldogságról szólnia, hanem az életnek.

2011. dec. 20. 23:59
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!