Ha visszakérek egy ajándékba adott fülbevalót az bunkóság lenne?
Hááát, én nem kérném vissza, hisz ajándék volt, tehát nekik szántad, ő pedig azt csinál vele amit akar.
Mellesleg nekünk is van egy rokonunk, kiráz tőle a hideg, folyton azt nézegeti, a tőle kapott ajándékokat kiraktuk-e dísznek, ill. ami olyan, akkor azt használjuk-e.
Elég nagy bunkóság...ajándékot visszakérni.
Én a helyedben nem kérném vissza, ez olyan "szarrágó" dolog, legalábbis az én szememben.
Ha ajándékba (örökre) adtad, akkor ne kérd vissza, az elég furcsán venné ki magát. Én ugyanígy jártam, de én úgy adtam nekik oda, hogyha vesznek a picinek másikat ,ezt kérem vissza, mert emlék (az enyém volt, jó öreg fülbevaló) :).
Ők is elfelejtették visszaadni, de visszakértem, hiszen előre szóltam, csak meddig lehet náluk.
Igen. Ajándékot nem kölcsönbe adok és ha nem találom el az illető ízlését és nem használja, általában nem szoktam besértődni. Maximum az bánt, hogy így benéztem a dolgot.
Ha én adnék valakinek valami aranyat és nem tetszene neki, vagy nem használná, igazából azon sem lennék megsértődve, ha mondjuk beolvasztatná és csináltatna belőle valami neki tetsző dolgot.
Mert neki adtam, tehát ez már az övé és innentől az ő ügye, hogy mit csinál vele.
Az ajéndék attól ajándék, hogy az ajándékozott azt kezd vele, amit akar. Ha akarja, kidobja vagy továbbajándékozza. Azért ajándék, mert nem a tied többé, hanem az övé. Ha pedig az övé, akkor azt csinál vele, amit akar.
Legközelebb gondold meg, kinek mit akarsz adni és hogy emlék vagy nem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!