Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Ha visszakérek egy ajándékba...

Ha visszakérek egy ajándékba adott fülbevalót az bunkóság lenne?

Figyelt kérdés
A testvérem lánya a keresztlányom,és kb:2-3éve adtam neki egy arany fülbevalót ami az én lányomé volt,de azóta sem lukaszttatták ki a fülét,hogy beletegyék.Sőt a tesóm vett születésnapjára neki másikat.Ez nekem elég rosszul esett.Már az is megfordult a fejembe lehet meg sincs amit tőlem kaptak.Ezért arra gondoltam szólok nekik,hogy akkor adják vissza ha úgysem kell nekik,mert az nekem mégiscsak egy emlék,max.jó lesz majd az unokámnak.Bunkóság lenne?
2011. márc. 23. 14:02
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
Nekem nem lenne képem bármilyen ajándékot visszakérni. Ha fontos emlék, akkor miért adtad oda? És miért gondolod, hogy az unokádnak tetszene? Ha nekem valami fontos emlék, akkor azt nem adom oda, ha kérik, akkor sem. Utólag már kár ezen rágódni. Főleg, hogy nem is a tied volt, hanem a lányodé.
2011. márc. 23. 15:47
 12/15 anonim ***** válasza:

1. Ha emlék, miért adtad oda?

2. Ha nincs is kilyukasztva a füle, miért pont fülbevalót adtál? :D

2011. márc. 23. 17:10
 13/15 anonim ***** válasza:

Na en a mostohalanyomnak adtam oda az en regi fulbevalomat, 30 eve kaptam a keresztszuleimtol. En is lyukasztattam ki a kislany fulet, de az elejen meg nem azt a fulbevalot tettek be neki, hanem egy "kezdo" fulbevalot. Az anyjanal egyik este nyavogott hogy faj neki a fule (akkor 5 eves volt) es ejszakara kivettek. Reggel meg mar nem tudtak visszatenni, ez par nappal volt a lyukasztas utan. Ugyhogy most nincs lyuk a fulen.

Engem is borzasztoan bant, ha nem hordja, miert nem adtak vissza? Lehet attol feltek, hogy megbantanak? Nekem az emlek, immar 33 eves fulbevalo. En is szeretnem visszakapni, de nem merem visszakerni. Nem akarom hogy az anyja haragudjon, jo viszonyban vagyunk.

2011. márc. 23. 20:26
 14/15 anonim ***** válasza:

Ajándékot NEM SZABAD visszakérni.

Ugyanis az ajándékozás tényével átruháztat a tulajdonjogot a keresztlányodra (illetve, mivel ő még kiskorú, ezért a szülei rendelkeznek a tulajdonjog felett).

Mivel az övé a tulajdonjog, azt csinál vele, amit akar.

Ha akarja, odaajándékozza egy hajléktalannak, ha úgy tetszik neki, akkor lehúzza a vécén.

Nem is értem, hogy jutott ilyen az eszedbe.

Legközelebb jobban gondold meg, mit ajándékozol oda.

Amúgy sem egészséges tárgyakhoz kötődni.

2011. márc. 24. 07:44
 15/15 anonim ***** válasza:
Én pont ezért nem szeretek ajándékot elfogadni senkitől. Odaadja, aztán számon kéri, hogy mit csinálok vele. És mi van, ha nekem nem is tetszik? Most csak azért vegyem körbe magam olyan tárgyakkal, amiket rondának tartok, mert egyes emberek annyira fejletlenek érzelmileg, hogy nem tudják elviselni, ha nem teljesül az elvárásuk? Ezért szoktam mindig mindenkitől csak csokit és virágot (max. kozmetikumot) kérni és ezt is szoktam ajándékozni. Ezekkel nincs ilyen probléma. Ha maradandó dolgot akarnék ajándékozni valakinek, pl. órát, ékszert, az vele együtt választanám ki (úgysem ismerem az ízlését, pénzt meg nem akarok fölöslegesen kidobni).
2011. márc. 24. 07:50
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!