Más anyukája is szokott néha ilyen furcsa lenni? Olyan rosszul esett
Most kb. fél órája gőztisztítóztam anyuék szobájában. Nem tudom mennyire látjátok magatok előtt a készüléket, de ez egy kb. közepes méretű takarítógép, viszont a tisztítófej, amin jön a gőz elég nehéz és iszony fárasztó azt tologatni. Nos a probléma a következő. Elfáradtam, ezért kicsit kimentem leülni a konyhába, közben anyukám valamiért éppen beszaladt a szobába. Amíg a konyhában ültem, hallottam hogy ki van akadva, majd mikor kijött, közölte, hogy ez az egész egy hányadék, és mit csináltam, borzasztó, stb. Nos, a helyzetet megspékeli még az is, hogy egy vendég ült nálunk épp a konyhában. Nem volt égő....
A legrosszabb az, hogy erről nem tehetek, a gőztisztító van, hogy foltokat hagy bizonyos területeken, amik nagyon porosak/foltosak, ennek később célzott gőzzel lehet "nekiesni". Ezt ő is tudja, és azt is, hogy én épp megálltam egy kicsit pihenni, mert már egy ideje elszórakoztam a szőnyegével. Tudta, hogy 5 perc, és kezdek neki újra. Most ő állt neki, mert én "elrontottam" és "ez nem segítség, ha többet ártasz mint javítasz"
Mire volt jó a megalázás? És a munkám leszólása? Pedig én ezt azért csináltam, mert szomorú volt ma, hogy milyen csúnya az egy éves szőnyeg. Köszönöm
19L
Sok anyuka ilyen. Nagyon sokáig ügyetlen gyereknek fog még tartani, ezen maximum az idő változtat. Az észérvek nem hatnak rájuk.
Oka rendszerint a következő:
-túl magabiztos
-túlságosan megszokta, hogy ő irányít
-nem veheti el tőle senki az ügyes háziasszony kizárólagos dicsőségét
-a fontos szerepét hangsúlyozta ki a vendég előtt, megmutatta, hogy "ki az úr a háznál"
Mindenesetre valahogy meg kell beszélnetek, mert ki kell békülni. Jön a karácsony, ne ilyen sz@ron múljon.
Kicsit tévedtek, anya csak dühös volt a sok takarítanivaló miatt, ami egy napra zúdult rá, és mérgében mondta az egészet, este bocsánatot is kért mindkettőnktől :) Szegény minden nap dolgozik, hétvége sem nagyon van, tényleg egyszerűen csak a harag beszélt belőle, de látszott rajta, hogy megbánta :)
Utólag amúgy jók az ilyen sztorik, mert jót röhögök rajta, tekintve hogy ezért épp a húgom lett lecseszve :D
Mindig dicséri a munkánkat, legyen szó rendes vagy házimunkáról, szóval ő nem hiszi, hogy csak ő csinálja tökéletesen, a főztömet is dicséri, márha erre ráveszem magam :)
Szóval aki még olvassa, kibékültünk karácsonyig :D
Igaz, addig a kérdezővel még összeveszhetek :D Nehéz megállni, hogy ne tapogassam az ajándékomat :D
22/N (A kérdező testvére)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!