Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Anyámnak mi a baja? Valaki...

Anyámnak mi a baja? Valaki olvassa már el. :$:D

Figyelt kérdés

Tudom, hogy nem vagyok egy mintagyerek, de azért annyira rossz sem vagyok. November végén volt egy éve, hogy apám elment, és anyámmal maradtunk. Négyen lakunk együtt. Anya, 2 húgom, meg én. Mindig imádtam anyámat. Naponta kismilliószor elmondtam neki, hogy mennyire szeretem, és feszt ölelgettem, meg puszilgattam. Mindig rám szólt, hogy ennyi már elég.:D

Aztán valamin nagyon összevesztünk, akkor még apám velünk volt. Kibékültünk. Aztán minden a régi volt. Apám elment, aztán maradtunk négyen. Ugyanolyan jóba voltunk, mint régen, aztán megint elkezdtünk veszekedni. Már ott tartunk, hogy ennyi a napi beszélgetésünk:

"Szia. Mit főzöl ma?"

"Szia, majd valamit kitalálok."

"Okcsá."

Aztán most volt a szülinapom. Már fél 6-kor fent voltam reggel. Kicsit később, úgy 8 felé elkezdett zörögni a konyhában. Gondoltam mindjárt jön és felköszönt. Eltelt kb 2 és fél óra és akkor jött. Ki se mentem az ajtón, hangosabbra tettem a zenét. Tudta jól, hogy ébren vagyok.. Visszajött 2 óra múlva, hogy menjek ki, mert neki kell a hajvasaló. Nem adtam oda. Később mentem a konyhába inni, és leraktam a hajvasalót az asztalra. Azt mondta: "Ott van kaja, egyél."

Mentem fürdeni, és semmi nem volt az asztalon. Egy kib*szott torta, semmi, csak valami krumpli izé.

Nagyon ideges voltam. Nagyanyám se jött, keresztanyám se, húgaim se (mondjuk tőlük nem is vártam, mert utálom őket).

Mindegy, elfogadtam, hogy le vagyok szarva.

Jön tegnap anya, és ilyet szól:

"Mit kérsz Karácsonyra? Adok pénzt, és vedd meg."

"Azt, amit szülinapomra. Ne is mondjátok, hogy Boldog Karácsonyt. Nem is kell felköszönteni."

"Fel akartalak köszönteni, csak bementél a fürdőbe."

"IGEN?:@ Majd legközelebb talán összejön."

Bocsánat, hogy megfürödtem.:O:|:S Legközelebb megkérdezi, hogy mit kérek karácsonyra, azt fogom mondani, hogy egy új családot.

17F

2011. dec. 19. 23:55
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
87%

Nekem ez nagyon furcsa, hogy mindenki ezt a fiút szidja. Én is egyedül maradtam 3 gyerekkel, nagyon fájt, hogy elment a férjem, de én pont beléjük kapaszkodtam, miattuk tudtam talpon maradni. Igenis össze kellene tartaniuk. Az, hogy elment a gyerek fürdeni, kb fél óra. Egész nap nem tudta felköszönteni? Szerintem az anyuka most csak saját magával foglalkozik, arra talán nem is gondol, hogy a gyerekeinek milyen, hogy elment az APJUK. Lehet, hogy őket is megviselte. El nem tudom képzelni, hogy a gyermekeim szülinapja pont olyan nap legyen, mint a többi! Nem futja dínom-dánomra, de sütök nekik magam olyan sütit, ami a kedvencük, és aznap még jobban figyelek arra, hogy pl mit szeretnének csinálni, mihez van kedvük, stb. Ez a 17 éves fiú még gyerek! Vádoljátok, hogy gyerekesen viselkedik, de szerintem nem az a kicsapongó vagány, akivel már nem lehet mit kezdeni. Az anyuka hozzáállásán is múlik, hogy hogy viselkedik a gyerek. Nekem kettő kamasz a háromból, egyik sem így viszonyul hozzám!

Nem feltétlen a kamasz gyerek a hibás egy elromlott kapcsolatban. Anyunak is le kellene ülnie beszélgetni, vagy legalább észrevenni, hogy valami nem kerek! Tudom, hogy ezzel a válasszal a kérdezőn nem segítettem, de felháborított, hogy a gyereket szidjátok!

2011. dec. 20. 11:00
 12/15 anonim ***** válasza:
74%

Nem mindenki egyformán reagál egy ilyen szitura ha elhagyják. Anyud kikészült bele úgy tűnik, maga alá esett és szenved. Ezért nem haragudni kellene, hanem segíteni neki, bizony a gyerek is segíthet ha látja a szüleit bánatban. Vagyis meg kellene látni, hogy valószínűleg kikészült azért ilyen, nem pedig csak azt látni magába, hogy milyen lett. Ő is ember neki is kell támasz és az most nincs, csak a dolog.

Úgy tűnik azért te sem lehetsz piskóta, ha a tesóidat útálod (lehet ettől is ki van anyud ha látja a gyerekek nincsenek meg jól egymással) és igen el lehetsz kicsit kényeztetve, ha ennyire elvársz dolgokat. De neki nem lehet baja ugye ?

Mindenesetre ő most lehet annyira lent van, hogy csak kinlódik magában, ettől még ti tesók összefoghatnátok, és leülhetnétek vele, hogy anyu látjuk, hogy ki vagy, de próbáljunk meg egymással ha már vagyunk egymásnak szépen hasonlóan, mint régen, úgy mindenkinek könyebb lesz átvészelni e nehéz időszakt.

Nem szítani kell a helyzetet, hanem segíteni. Igen 17 évesen is. De ha te csak a dühöddel foglalkozol attól nem lesz jobb. Ha akarod, hogy jobb legyen, akkor térj belátásra, és tegyél annak érdekében, akkor anyud is lát majd némi reményt, és remélhetőleg visszábbzökken normálisba.

2011. dec. 20. 15:41
 13/15 Fraser válasza:

Az en szuleim is nemreg valtak.

Nehez idoszak ez mindenkinek. Nem ertem azokat a valaszolokat akik ellened vannak es azokat sem akik tamogatnak. Az amit irtal tul keves ahhoz, hogy logikusan el lehessen helyeszkedni valamelyik oldalon.

Nem tudjuk peldaul, hogy milyen volt a kapcsolatuk szuleidnek, milyenek voltak az elmult evek a csaladban vagy, hogy hogyan valtozott edesanyad allapota es mennyi ido alatt.... Nagyon nehez lenne megallapitani, hogy mi baja edesanyadnak..... persze roviden a valas...

Talan Ot kellene megkerdezned ;)

Fogd fel ugy, hogy valoszinuleg ugyanaz a baja mint neked... Ha ugy erzed szeretetre van szukseged (mert jol esne) valoszinuleg anyukad is igy van ezzel...

Az egyetlen tanacs amit tudok adni az, hogy legy ott mellette es igyekezzd tudatni vele, hogy szereted es, hogy ossze kell tartanotok....

Ehhez viszont sok erore lesz szukseged.

Probald meg mert ha nincs valaki aki torekszik a bekere es az osszefogasra akkor egymas torkanak fogtok ugrani es elobb utobb szetesik a csalad. Ha mindenki csak a masikra var, hogy tegyen valamit akkor senki nem tesz majd semmit!!!

Tudom, hogy eleg bajod van igy is de ha kitartasz a helyzet valtozni fog...

2011. dec. 20. 23:55
 14/15 A kérdező kommentje:
úristen mennyi válasz:O nem is tudom melyikre írjak vissza:D köszi a jót és rosszat:D
2011. dec. 23. 02:09
 15/15 A kérdező kommentje:

amúgy meg anyám nem haldoklik, mert a 11. válaszolón kívül mindenki úgy beszél róla, mintha egy héten belül meghalna.. és jajj.. őt kell sajnálni, mert 3 gyerekkel van, akit már nem kell naponta pesztrálni. én 17 vagyok, a húgaim 15 és 13. ők sem kicsik már. és nem azért, hogy magamat védjem, de semmit nem csinál egész nap.

jó. az tény, hogy állandó éjszakás. felfogtam, hogy amíg mi alszunk addig ő dolgozik. meg elhiszem, hogy kimerítő. de mikor ébren vagy akkor szoláriumba járkál meg barátnőjével jól elvan. sőt. már diszkóba is jár. nekünk meg a mama szokott főzni néha. de hát ő már 72 éves. főzni se tud normálisan. jó.. nincs vele bajom, mert szószerint semmit nem eszek kb.. talán egy szendvicset egy nap.. nem többet.

és nem, nem vagyok elkényeztetve. lehet, hogy vágyom dolgokra, de szerintem az nem elkényeztetés.

már nem tudom h hanyadik hozzászóló írta, hogy ő fel sem köszöntötték. jó. az mikor volt? 2011 vége van. ma már nincs olyan akit nem köszöntenek fel. még a legrosszabbnak is odaböfögik, hogy boldog szülinapot.

de nyugodtan osszátok az észt, mikor át sem érzitek, hogy mi van:SSS csak gondoljatok bele, hogy milyen k*rvajó érzés.

és most senki ne jöjjön azzal, hogy anyám mit érezhet magában.. amit nem mutat ki, mert el tudom képzelni.

2011. dec. 23. 02:25
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!