Egyformán szeretni a gyerekeimet?
Nálunk is ez volt. Édesanyám próbálta nem mutatni ( bár szerintem béna volt), de éreztem mindig is, hogy a bátyámat jobban szereti. Az érzést leírni nem tudom, hogy milyen szinten fáj ez a mai napig. Nekem is van egy kisfiam és nem szeretnék több gyereket. Egyértelműen anyám miatt. Nem tudom, hogy nálam ez hogy alakulna, nagyon félek attól, hogy az egyiket én is jobban szeretném a másiknál. Sajnos az állataim között is ez van, az egyiket jobban szeretem. Ennek nem teszem ki a fiam és az esetleges testvérét sem.
De nagyon szeretem az anyukámat ennek ellenére is.
2011. dec. 20. 09:20
32/45 A kérdező kommentje:
Érdemes erről beszélni, hiszen ha igazán mindenki magába néz, vannak ott olyan dolgok, amiket nem ért és nem is tud megmagyarázni, csak működnek. Imádom a gyermekeimet de megértelek téged is. Ha nem lennék biztos magamban bármit illetően én sem vállalnám be, mert megbántani nem szabad senkit. Örülök, hogy megírtad.
szia, nekem (sajnos) bevallotta anya, h engem jobban szeret. Azt gondolom (még csak 1 gyerekem van, nem tudhatom milyen lesz kettővel) hogy senki sem szeret két embert egyformán, de ha a legjobb tudása szerint teszi, nagy baj nem lehet. Biztosan értékes mindkét gyermeked, csak más-más dolgok miatt, ezeket kell magadban erősíteni, ezekre büszke lenni és bennük is erősíteni és ha úgy érzed, h kitünteted a figyelmeddel az egyiket, legközelebb szánj időt a másikra is. Én nem vettem volna észre, h én vagyok a kedvence, öcsémet is imádja, bár ő nehezebb eset volt mindig is, de nekem erről nem kellett volna tudnom. Ezt boltolja le anyu magával és tényleg igyekezzen nagyon szeretni mindkettőt, h kiegyensúlyozott boldog felnőtté váljanak. Nem látok semmi kivetnivalót abban, h te ki mered ezt mondani, ha igyekszel ellene tenni, az már fél siker!
2011. dec. 20. 09:33
34/45 A kérdező kommentje:
Semmiképp sem mondanám el, mert ez bennem játszódik és nem érinthet mást. Mint mondtam mindkettőjüket nagyon szeretem, de mivel két egyforma ember nincs igy egyformán sem lehet szeretni, de ugyanazon intenzitással viszont igen. Sajnálom, hogy téged bántott, amikor anyud elmondta, de ez valóban az ő felségterülete, ahogy írtad.
Nem ismerem az érzést, nekem 1 gyerekem van. Én úgy gondolom, talán abban keresendő, hogy a szüleid között is valamilyen szinten különbséget tettél és igen, valószínűleg van hozzá köze annak, hogy az egyik gyereked nyugodt, egyszerűbb vele az élet, míg a másik gyereked nem ilyen. Én el nem ítéllek, azonban meg kellene próbálnod akkor is az egyensúlyra törekedni, ha ez nagyon nehéz. Nyilván nem a külsőségekben gondolom, mert mint írod, ebből semmit nem vesz észre senki a környezetedben, hanem legbelül magadban törekedj az egyensúlyra. Talán a "kevésbé szeretett gyermek" legapróbb pozitív tulajdonságát is keresd és vedd észre. Talán gondolj arra, hogy valójában ő nem tehet arról, milyennek született vagy milyenné neveltétek, milyen környezeti behatások érték. Bár nem olvastam mennyi idősek, de egy kisebb gyerek nem is nagyon tudja kontrollálni, hogy valamiben nem jó a természete és akkor megváltozom. Sok sikert!
2011. dec. 20. 11:35
36/45 A kérdező kommentje:
Nem írtam még a gyerekek koráról. A nagyobbik 12 a másik 9 és fél:)
A szeretetem egyforma csak más. Másképp szeretem mindegyiket. Bennem sem tudom miért alakult ki az apa iránti lelkesedésem, semmi bajom anyuval. Azt hiszem apu játékosabb volt, másképp oldotta meg a gondokat és mindig volt ötlete.:) Lehet, hogy ennek van köze a mostani dolgokhoz, nem tudom.
Egész életemben ezzel a tudattal kellett felnőnöm, anya jobban szereti a húgomat.
Amikor ezt elpanaszoltam másoknak ők közölték, hogy mindenhol a kicsit imádják.
Mit mondjak marha kellemes volt,a mai napig depressziós vagyok és kiver a veríték, ha gyereket látok.
2011. dec. 20. 11:51
38/45 A kérdező kommentje:
Ezt nagyon sajnálom. Soha nem szeretnék ebbe a hibába esni. Mint írtam mindkettőt szeretem de máshogyan. A kisebbik nem szereti ha átölelem, míg a nagy bújós...ezt el kell fogadnom.
Szerintem emiatt ne aggódj, ez valahol normális, ha az egyik gyerekedet egy kicsivel jobban vagy máshogy (ez jobb szó) szereted. Sok édesanya érez így legbelül, de senki sem mondja ki. Sajnos nehéz az összes gyerekét egyformán szeretnie. Nagyon szereted a gyerekeidet, de van egy köztük, akit talán egy picivel még jobban, akit közelebb érzel magadhoz. Ez nem baj, csak lehetőleg a gyerekek ne érezzék meg. Nagyon is jó anya vagy, főleg hogy lelkiismeretfurdalást is érzel emiatt. De nem kell, hogy érezzél. Sajnos a szívnek nem lehet parancsolni :(
2011. dec. 20. 15:48
40/45 A kérdező kommentje:
Kapcsolódó kérdések: