Egyformán szeretni a gyerekeimet?
Tehát azt a gyereket jobban szereted, akit könnyebb szeretni? Nem az van, hogy egy anya mindig szereti a gyerekét? Sokan még akkor is, ha gyilkos. Te pedig picivel kevésbé szereted, mert szúrós a természete?
Nem az van, hogy egyforma erővel szereted őket, csak máshogy? Hisz más személyiségek.
Ezért írtam ide, mert kínlódok. Tudom, hogy nem jó és erről senki sem tud, csak ti itt névtelenül. Rossz érzés nekem is, mert nem akarok így érezni...
Köszi.
A máshogytól még neki is a csücsökben a helye.
A máshogy nem baj, mert nincs két ember, akit ugyanúgy szeretsz. Ha választani kéne közülük, gondolkodás nélkül tudnál, vagy képtelen lennél?
Szia!
Én is így vagyok, mint te. Mindkettőt imádom, az életemet adnám értük, de a kicsivel sokkal könnyebben kijövök, így ő egy hajszálnyival közelebb áll hozzám.
Lelkiismeret furdalásom van miatta, hiszen amíg ő nem volt, addig a nagy volt az egyetlen, a mindenem, bár már akkor is éreztem, hogy mi nem vagyunk egy hullámhosszon, sajnos :(
Vele nagyon sok hibát elkövettem babakorában, türelmetlen voltam stb, ennek most iszom a levét, mert eléggé kezelhetetlenné kezd válni, pedig még csak 5 éves! Mi lesz később???? Próbálom elfogadni őt olyannak amilyen, de nagyon nehéz.
Most mit csináljak, akasszam fel magam? :)
26. Jajj azt ne:)
Tudod, ha valaki szintén leírja az érzését akkor támadják (tisztelet a kivételnek). De az senkit nem zavar, amikor nap mint nap azt látom és sok embertől, hogy türelmetlen a gyerekkel, mennyi gyerek plázázik, mennyi iszik...de az gond, ha azt írom, hogy máshogy szeretem a sajátjaimat.
Köszönöm, hogy megértesz.
Teljesen természetes. De szerintem a kérdést tetted fel rosszul. Szerintem így hangzana helyesen: Érzelmileg máshogy viszonyulsz hozzájuk.
Minden ember máshogy viszonyul mindenkihez. Miért lenne kivétel egy anya? Nem arról van szó, hogy egyiket jobban szereted, mint a másikat, hanem hogy máshogy. Pedagógiai tanulmányaim során olvastam: a gyerekeket nem egyformán KELL szeretni, hanem annyira, amennyire szükségük van. Ha az egyik kicsit ügyetlenebb, akkor az mellé jobban odaállok, míg a másik nagyszájú, el tudja intézni a olgait. Az egyiknek arra van szüksége, hogy hozzám bújjon, ölelgessen, akkor vele ezt teszem, míg a másik ezt nem igényli. Azonkívül minden gyerek mást jelent az ember életében. Van egy nagyobb kislányom, akinek az apukája meghalt. És van egy pici is. A nagy nekem mást jelent, mint a pici. A nagyban látom az apukáját, a nagy szerelmet, tudom, hogy neki én vagyok a minden. Csúcs egy kiscsaj, az elmúlt 10 évben nagyon hozzám nőtt, rengeteg emlékünk van. Teljesen mást jelent, mint a 6 hónapos pici. Akit szintén szeretek, de másképp.
Ezen ne akadj ki! A gyerekek között is van anyás, apás, mégsem oltják le őket, hogy de szemét vagy, a másik szülőt nem is szereted.... Viszont egyikkel sem szabad kivételezni, be ezt írod is! Nyugodj meg!
29. Ez jólesett. Igen, a kérdés kiírás rosszul van megfogalmazva, de ezt már írtam is:)
Örülök, hogy más is megérti és esetleg érez így, ahogy én.
Egy írásban olvastam, hogy egy anya nem tehet különbséget a gyermekei között, ugyanúgy kell szeretnie őket. És ezzel nem értettem annyiban egyet, hogy én másképp szeretem őket.:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!