Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Most bűnhődök azért, mert...

Most bűnhődök azért, mert "gonosz gondolataim" voltak-vannak?

Figyelt kérdés

Gyerekként mindig röhögtem egy velem egyidős lányon, aki olyan különc volt, hogy az már ciki. Míg mi csoportban voltunk lányok, ő mindig külön. Az is igaz, hogy nem nagyon akartunk vele játszani se oviban, se suliban, de nem is nagyon törte magát, hogy közénk jöjjön. Kamaszként sem láttam sokat, az a -zsíros haj, hajlott hát, könyváros- típus volt, mindig kibeszéltük a háta mögött, ez van. (szerintem a tinik többsége ilyen). Anyámnak is mondtam, aki ismerte pici korától, és mondta, hogy ne bántsam, mert megbűnhődök érte, de akkor is kiröhögtem. Elkönyveltem magamban, hogy biztos öreglány marad, lenézi majd mindenki. Ezeket az előzményeket le kellett írnom, hogy érteni lehessen a többit.

Mert középsuliba együtt felvételiztünk, ő megcsinálta, én nem. A dühtől alig láttam. Nem baj, nekem lett szakmám, gondoltam, ő meg majd munka nélkül marad. Erre őt még egyetemre is felvették. Akkoriban tetszett nekem egy srác, akiről tudtam, hogy komoly, de hiába szereztem meg a címét, nem lett az egészből semmi. Erre összejött a szürkeegér-csajjal!!! Akkor már komolyabban gondolkodtam, egye fene, legyen szerencséje, hogy jár azzal a sráccal, gondoltam, nem tart soká. Ekkor kimentem külföldre dolgozni, majd meg gebedtem, lett egy párom, akiről kiderült, megcsal fűvel-fával, pedig nem tartottam magam olyan csúnyának, hogy másra fanyalodjon. Most 5 év után hazajöttem, már elegem lett, nem jött be a dolog, a családom is hiányzott nagyon. Tudom, nem ezzel kéne törődnöm, és gyerekesnek tűnik, de mikor megtudtam, mi lett a csajjal, akit mindig is lenéztem, kitört rajtam a bőgés. Férjez ment ahhoz a sráchoz, akiért odavoltam, diplomával szépen elhelyezkedett egy jó munkahelyen, összemelóztak egy házra valót, és most babáznak, olyan életet élnek, amiről én mindig is álmodtam, láttam is őket, és ragyogtak messziről, én meg forrtam. Én pedig itt állok a pár év keserűséggel, ami külföldön ért, se pasim, se pénzem, se családom, és közelítek a 30.hoz. Néha annyira elegem van... Azért vagyok ilyen szerencsétlen, mert megvetettem? Nem tehetek róla, de most még jobban felcsapott bennem az utálat, hogy neki minden sikerült. Hogy tudnék ezen változtatni?

2011. dec. 19. 17:55
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
És mégeggy dolog: Neked nem gonosz gondolataid, hanem tetteid is voltak.
2011. dec. 19. 20:00
 12/20 anonim ***** válasza:
100%
Görbe hátú, szemüveges könyvtáros lány vagyok, akit gyerekkorában folyamatosan megaláztak, csúfoltak, még vertek is az osztáltársai. Hülye voltam, mert hagytam magam, de most nekem diplomám van, jó munkahelyem és igaz barátaim, addig nekik semmijük. Elégtétel volt olvasni a kérdésedet. Lehet, hogy én is megbűnhődöm majd a kárörömért, amit ismeretlenül is érzek irántad... De csak azt tudom tanácsolni, hogy kezdj el a magad életével foglalkozni, ne a másokéba üsd az orrod!
2011. dec. 19. 20:09
 13/20 anonim ***** válasza:
De az egészben az a vicc, hogy meg sem bántad, mert szerinted minden tini olyan. Hát figyelj, nem tudlak sajnálni. Engem is sokat bántottak, de most pont azon az úton vagyok, ahol e te ismerősöd, de mivel annyit bántottak, nem foglalkozom másokkal, hogy ki mit gondol, kinek mije van. Szegénynek biztos nagyon rossz volt, amikor ti szemetek voltak vele, de úgy tűnik, profitált az egészből, keményen dolgozott és sikerült neki minden.
2011. dec. 19. 20:29
 14/20 anonim ***** válasza:
100%
Nos, mindannyian azt kapjuk amit megérdemlünk...
2011. dec. 19. 21:21
 15/20 anonim ***** válasza:
100%
Már ne haragudj, de te hol élsz. Szerinted ezek a dolgok neked jártak volna, mert te szebbnek tartottad magad. Komolyan, nagyon gáz a gondolkodásod. Sőt, még rosszabb lesz, mert öregszel is, így amiért különbnek tartod magad, egyre jobban halványul.
2011. dec. 19. 21:25
 16/20 A kérdező kommentje:
Tudom, hogy hibáztam. Igyekszem nem igy érezni. Nekem is pocsék, hogy ennyi bennem a harag...
2011. dec. 19. 21:45
 17/20 anonim ***** válasza:
0%

# 14 !

A kislány aki láb nélkül született, miért érdemelte ezt?

2011. dec. 19. 22:05
 18/20 anonim ***** válasza:
100%

Tanulságos történet. Mindenki a saját szerencséjének a kovácsa.

Csak te leragadtál ott, hogy most is rá irigykedsz. Foglalkozz a saját dolgaiddal.

2011. dec. 19. 22:27
 19/20 anonim ***** válasza:
18-as!Te a kérdésben hol látsz láb nélküli kislányokat? Ne offolj ha nem muszáj -.-"
2011. dec. 20. 01:49
 20/20 anonim ***** válasza:
bocsi...17-esnek szántam
2011. dec. 20. 01:50
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!