Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Hogyan magyarázzam meg a...

Hogyan magyarázzam meg a bátyámnak hogy nem jól nevelik a gyermeküket?

Figyelt kérdés

Tudom nem az én dolgom, nem is szeretnék ebbe belefolyni, sem bántani a kisfiút de amit már csinál szőrnyű.Akárhányszor kinyilvánítom a véleményem nevet rajta.

Szóval: van egy 4éves fiúk aki állandóan sír ha jönnek, állandóan nyaggatja az apját hogy menjenek már,csúnyán beszél, verekszik miközben szinte a kis feneke van kinyalva.

Sajnos én már ezt kezdem unni, több kis gyerekkel is találkoztam már aki nem család tag és jobban bújuk hozzám, jön az ölembe és szeret, de ennek a kisfiúnak aki nekem az unokaöcsém csak akkor jó valaki ha kap valamit.

Amikor voltak párnapja azt mondta édesapámnak hogy seg.fej kérdezem én hogy milyen dolog?!

Ma meg például ez akasztott ki hogy mondta a papa hogy máskor mond meg neki hogy vagy jön vagy nem és ha jön akkor ne csinálja ezt amit mostanság, valószínű megunta a hisztit és nagyon szépen mondta, erre a gyerek nekifutásból belerúgott az apja csak nevetett majd papa adott neki egy kis pofont.

De úgy szint ha az anyja is jön akkor is a gyerek volt már mikor a földhöz verte magát és szerintem ez gáz, ha az én gyerekem lett volna kapott volna egy akkora fülest hogy többet nem csinálna ilyet.Mi lesz párév múlva? Ő parancsol majd a szülőnek? Már kezdem unni és megutálni a kisfiút sajnos, elegem van a hisztijéből bárhogy kedves vagyok vele semmibe nézi.

Mit mondhatnék a tesómnak????

2011. dec. 17. 16:11
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:
90%

A szüleid mit szólnak ehhez ? Ők mernek rászólni a kicsire ? Vagy netán tesódék terrorizálnak mindenkit, ha meg merik mondani a magukét, akkor felejtsék el az unokájukat ?

Mert ha nincs effajta dolog, akkor nyugodtan mikor történik az eset, rá kell szóljon az a kicsire, akivel csinálja a helytelent. Szigorúan, ugyanakkor nem haraggal.

Ugyanakkor próbáljátok lekötni játszon valaki vele valamit, hogy érezze, hogy foglalkoznak vele.

Utolsó kérdésedre, hogy tesódnak mit mondhatnál az a viszonyotoktól és az ő hozzáállásától függ. Az enyémnek nem lehetett mondani semmit. Onnan tudom, hogy meg lett mondva, azóta nincs kapcsolat.

2011. dec. 17. 17:10
 12/22 anonim ***** válasza:
15%

Uristen. De láma vagy.

Semmi közöd hozzá. Tudod én nem is vinném hozzád a gyerekemet.

Képzeld, amikor az én öcsém 4 éves volt, és kint voltunk a temetőbe halottak napján. Nagyon fújt a szél, apa nem tudta meggyújtani a gyertyákat, próbálkozott, nem ment. Erre megszólalt az öcsém: Hagyjuk a p*csába! Na most az én öreg törékeny nagymamám úgy kacagott a temetőbe, hogy csak na. Vicces volt. Mivel fogalma nem votl az öcsémnek, hogy mit beszél és hogy az csúnya. Az oviban hallotta valamelyik felnőttől.

Ja hogy nem bújik hozzád? Én ezen sem csodálkoznék... Nem vagy neki szimpi. Ennyi. A most 3 éves unokaöcsém senkivel nem volt meg az anyján az apján meg a nagyszülein kívül a rokonságból, csak velem. Mindenki másnál bömbölt. Hozzám meg odakérte magát.

2011. dec. 17. 17:26
 13/22 A kérdező kommentje:

Egyem a szíved nagyon okosságot mondtál most!! Gratulálok kiscsibém, akkor remélem neked is lesz egy ilyen picurod aki édesapádat leseg.fejezi, a földhöz veri magát hogyha nem az van amit ő akar szimplán csak azért mert nem leszel neki szimpi :)

Van amit mi is elkacagunk de csak értelmes szintek rendjén, és szerintem ez már sokkkk!! De ha te így látod jónak akkor nem kívánok vitatkozni! Köszönöm :)

2011. dec. 17. 17:34
 14/22 anonim ***** válasza:
35%

Továbbra is tartom a véleményem, hogy ez nem csak nevelés kérdése, mivel egy gyereket nem csak a szülők, hanem a társadalom is neveli és sajnálatos módon ez a társadalom olyan amelyik les*ggfejez mindenkit. Ez van. Az hogy te más voltál gyerekként az egy dolog, más világ volt. Ez nem azt jelenti, hogy helyeselni kell amit a gyerek csinál, de nem a nevelésbe kell beleugatni, hanem mutass TE jó példát, vidd a gyereket olyan környezetbe ahol megtanulja mi a módi. Foglalkozz vele napi 2-3 órát és tanítsd. Fektess bele energiát, ha ennyire aggódsz érte. Más nevelésébe belekotnyeleskeni könnyű...

6/13-as voltam

2011. dec. 17. 17:48
 15/22 anonim ***** válasza:
29%
Ez ugyan nem fog foglalkozni a gyerekkel. Innen süt, hogy utálja. 12.
2011. dec. 17. 20:08
 16/22 A kérdező kommentje:
Azt gondolod????? Gratulálok neked az eszedhez...rólad meg süt a bunkóság
2011. dec. 17. 20:32
 17/22 anonim ***** válasza:
69%

65%-os válaszoló.

Jó, hülye családod van.Nem találkoznék veletek.

Temetőbe kacarászni és trágárul beszélni, hát mit ne mondjak...ez inkább szégyen. Kíváncsi vagyok, mostanra az öcsédnek mennyivel bővült a szókincse.A nagyanyádnak meg ritka gyenge humorérzéke lehet.:)

Kérdező!Teljesen megértelek.

Én biztosan megmondanám, hogy a gyerek már az idegeimre megy.+MI az, hogy belerúg a nagyapába és még le is seg.fejezi?!Még csak 4 éves, mi lesz belőle 5-6 év múlva?

Ilyenkor kell megnevelni a gyerkőcöket, nem pedig 14-16 évesen.

Mondd meg, szépen.Ha kell a szüleiddel együtt, a drága anyukának, apukának, hogy ilyen magatartással, viselkedéssel, a gyerek nem jöhet.

2011. dec. 17. 20:45
 18/22 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen!!!
2011. dec. 17. 21:02
 19/22 anonim ***** válasza:
80%
Hát nem tudom, én két gyereket nevelek, nem volt sosem földönfetrengős hiszti, káromkodás meg pláne nem... Azt gondolom, nem szabad hagyni semmiképpen, ez nem a "normális" négyéves viselkedés. Ha iskolába kerül majd, és akkor is ilyen kis agresszív lesz, azt hiszem a bátyádék is rájönnek majd, hogy valamit elszúrtak, ha folyamatosan hozza majd haza a feketepontokat. Nem a te dolgod elsősorban, hogy szóba hozd (nyilván nem is vennék figyelembe a véleményed), de én a szüleid helyében biztosan megemlíteném, hogy ez így nem jó, a gyerekkel tesznek hosszútávon rosszat, ha nem fogják egy kicsit szigorúbban.
2011. dec. 17. 23:26
 20/22 anonim ***** válasza:
23%

Az öcsém normális kamasz lett. Okos, aranyos, kedves, visszahúzódó. :) Jó tanuló, jó magaviseletű, tisztelettudó. Gyerekek... nem tudják mi a jó és mi a rossz. Csak mondják, csinálják, amit a felnőttektől látnak. Valószínűleg nálatok is hallotta valahol a s*ggfejt. :)

Viszont kicsit sem venném jó néven, ha bárki is belepofázna a nevelési módszereimbe. Ha ennyire nem bírod elviselni azt a kisgyereket, akkor ne hívjátok meg őket, ne menjetek hozzájuk.

Hány éves vagy amúgy és hány gyereked van, hogy ilyen bölcs vagy?

2011. dec. 17. 23:46
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!