Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Hogyan magyarázzam meg a...

Hogyan magyarázzam meg a bátyámnak hogy nem jól nevelik a gyermeküket?

Figyelt kérdés

Tudom nem az én dolgom, nem is szeretnék ebbe belefolyni, sem bántani a kisfiút de amit már csinál szőrnyű.Akárhányszor kinyilvánítom a véleményem nevet rajta.

Szóval: van egy 4éves fiúk aki állandóan sír ha jönnek, állandóan nyaggatja az apját hogy menjenek már,csúnyán beszél, verekszik miközben szinte a kis feneke van kinyalva.

Sajnos én már ezt kezdem unni, több kis gyerekkel is találkoztam már aki nem család tag és jobban bújuk hozzám, jön az ölembe és szeret, de ennek a kisfiúnak aki nekem az unokaöcsém csak akkor jó valaki ha kap valamit.

Amikor voltak párnapja azt mondta édesapámnak hogy seg.fej kérdezem én hogy milyen dolog?!

Ma meg például ez akasztott ki hogy mondta a papa hogy máskor mond meg neki hogy vagy jön vagy nem és ha jön akkor ne csinálja ezt amit mostanság, valószínű megunta a hisztit és nagyon szépen mondta, erre a gyerek nekifutásból belerúgott az apja csak nevetett majd papa adott neki egy kis pofont.

De úgy szint ha az anyja is jön akkor is a gyerek volt már mikor a földhöz verte magát és szerintem ez gáz, ha az én gyerekem lett volna kapott volna egy akkora fülest hogy többet nem csinálna ilyet.Mi lesz párév múlva? Ő parancsol majd a szülőnek? Már kezdem unni és megutálni a kisfiút sajnos, elegem van a hisztijéből bárhogy kedves vagyok vele semmibe nézi.

Mit mondhatnék a tesómnak????

2011. dec. 17. 16:11
1 2 3
 1/22 anonim ***** válasza:
58%

Semmit.

Amíg ők maguk nem döbbennek rá, hogy baj van, és hogy ez így nagyon nincs rendjén, addig feleslegesen hűtöd a hasad a beszéddel.

2011. dec. 17. 16:19
 2/22 anonim ***** válasza:
100%
Hát, semmit. Azt viszont, hogy VELETEK hogy viselkedik a gyerek, vagy hogy nem, azt ti mondjátok meg.
2011. dec. 17. 16:22
 3/22 anonim ***** válasza:
89%
Semmit sajnos, nővéremnek sem lehetett megmondani,hogy elront dolgokat,még édesanyámtól sem fogadott el tanácsot. Majd mikor visszanyalt a fagyi és a lánya ribancként kezdett viselkedni,meg sírt,hogy pedig ő mindent jól csinált,nem érti... Ha bátyád normális, legfeljebb nyugodt hangnemben kérdezz rá,hogy szerinte miért ilyen a gyerek és nem próbálnak ez ellen tenni valamit,mert nagyszülőknek is biztosan rosszul esik, többi gyerekkel, suliban rossz lesz majd neki stb...
2011. dec. 17. 16:25
 4/22 anonim ***** válasza:
88%
Lényegében azt mondhatnád neki, amit itt leírtál, de teddd egyértelművé, hogy nem akarsz nekik tanácsot adni, csak zavar, és hagyd ki a többi gyerekkel való összehasonlítást.
2011. dec. 17. 16:26
 5/22 anonim ***** válasza:
88%

Vagy a te házadba ne engedd a gyereket.

Hozzám biztosan nem jöhetne be.

Keresztanyuhoz is járt a barátnője, meg az elviselhetetlen gyereke, a végén keresztanyám mondta, hogy gyerekkel együtt nem jöhet.

2011. dec. 17. 16:28
 6/22 anonim ***** válasza:
16%

4 évesen szerintem minden gyerek ilyen, vagy hasonló. Nem hinném, hogy ez nevelés kérdése, illetve nem csak az.

Voltam au-pair külföldön és a 3,5 éves kislány állandóan hisztizett, egyszer az anya fogta, kivitte az udvarra letette a fűbe bejött a házba és bezárta az ajtót. A lány pedig vagy fél órát tombolt a füvön. Ez szerinted jó nevelési taktika? Szerintem nem.

Egy hisztis gyerekkel szerintem bármit csinálsz az nem lesz jó, mert ha állandóan teszel valamit ellene akkor kihasználja, hogy ezzel felhívhatja a figyelmed, de ha meg semmit se csinálsz akkor eldurvul...

Szerintem kinövi. Addig szerintem ne adj tanácsot, amíg te nem vagy anya, mert az teljesen más szitu, hogy más gyerek hozzád bújik.

2011. dec. 17. 16:29
 7/22 anonim ***** válasza:
45%
Fúú ne tudd meg!Nekem a 7 éves hugom ilyen állandóan hisztizik és el tud érni vele mindent,néha már beszólogatok neki én is mert nem hagyom magam!!aztán meg én vagyok a hibás!!én is kezdem már unni!!pedig nekem a tesóm!
2011. dec. 17. 16:30
 8/22 A kérdező kommentje:

Aki azt írta hogy minden 4éves ilyen vagy hasonló az rosszul látja.

Nem egy 4évest vagy 4éves körülit láttunk már, nem is egy kisgyerek van a családba és azok nem ilyenek, anya is megmondta hogy kisgyerekként ilyenek nem voltunk.Merném én nagyapámnak azt mondani hogy seg.fej olyan fülest adna nekem nagyapám is anyám is hogy lebontanám a falat.Meg mi az hogy nem köszön?Se mikor jön és mikor megy akkor sem?? Az az első! óvodás nagyfiú már, mindent megkap,csak nem az az igazi 4éves akit leköt egy kártya vagy egy fejlesztőjáték, hanem a bakugán meg az ehhez hasonló hülyeség amiben a gyerek az agresszíót látja, arról pedig nem is beszélve mi az hogy ő laptopon verekedőset játszik stb?? Neki még szinte a cumi való nem az ilyen badarság! És mi az hogy ne szóljak bele amíg nem vagyok anya?? Sajnos a saját anyuka nem látja be ezeket a dolgokat hanem ráhagyja.

2011. dec. 17. 16:34
 9/22 anonim ***** válasza:
46%
Én az ilyenekkel úgy vagyok, hogy ha a szülei nem tették meg, akkor majd én megnevelem. Ha kell, pofonnal, ha kell, szájmosással, de velem nem fog tiszteletlenül viselkedni egy gyerek.
2011. dec. 17. 16:39
 10/22 anonim ***** válasza:
84%
Elmondom én hogy csináltam az ugyanilyen unokaöcsémnél aki anyuba rúgott egy hatalmasat: Elkaptam a kezét, jól megszorítottam és nagyon határozottan megmondtam neki: Ha még egyszer megpróbál az én apámmal, anyámmal vagy velem így viselkedni akkorát rúgok bele, hogy amíg él emlékezni fog rá. Nekiállt üvölteni, apja, anyja úgy nézett rám, mint egy gyilkosra, akkor még jó hangosan folytattam: apáddal meg anyáddal azt csinálsz amit ők megengednek, de itt csak azt, amit mi megengedünk. Már jó ideje történt, de érdekes módon nálunk már nem műsorozik. A szülőknek pedig nyugodtan mondd meg, nem muszáj ide jönniük azért, hogy meglegyen az az napi cirkusz. Veszíteni valód nincsen, de nyerhetsz ha jól sikerül.
2011. dec. 17. 16:55
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!