Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Meddig kell megőrizni nagyszül...

Meddig kell megőrizni nagyszülők dolgait, iratait?

Figyelt kérdés
Ezt azért kérdem, mivel a nagyszülők elhaltak, és ránk maradt fényképekkel, iratokkal nem tudjuk, hogy mit csináljunk. Nem őrizgethetjük őket a végtelenségig. Meg is tartanánk meg nem is.Nagy dilemma ez. Azt olvastam, hogy a múltbeli dolgokat amik nem kellenek nyugodtan kidobhatjuk.
2009. máj. 18. 10:41
 1/7 anonim válasza:
Én mindenképp megtartanám :) Szeretem a régi dolgokat :)
2009. máj. 18. 10:45
 2/7 anonim ***** válasza:
100%
Azt tartsd meg amire szükség van. Az iratokból ami fontos (ingatlanok papírjai... stb) és amihez érzelmileg kötődtök.
2009. máj. 18. 10:46
 3/7 anonim ***** válasza:
100%

a fényképeket kedves melékeket én megtartanám. az iratokat csak akkor ha fontos, ki tudja, lehet egyszer még szükség lesz rájuk és hasznát veszitek, de egyébként mindenképp várnék vele 5-7 évet.

Pewrsze attól is függ hogy mikor hunytak már el.

2009. máj. 18. 10:47
 4/7 anonim ***** válasza:

Ami fontos irat azt tedd el biztos helyre.

Ilyenek, hogy fénykép meg érmek, gyűrűk stb amiket meg akarsz tartani rakd dobozba és tedd el valahová.

Amit nem akartok megtartani azt nyugodtan kidobhatod, vagy odaadhatod valakinek pl. ruhák stb amivel nem tudsz mit kezdeni.

Szerintem csak a papírokat kell megtartani, de lehet azokra se lesz szükséged. Persze azért maradjanak meg, nem olyan sok az, biztos van neki hely a lakásban.

2009. máj. 18. 10:59
 5/7 anonim ***** válasza:
100%
A régi fényképeket és iratokat ( amit nem akarsz megőrízni ) a helytörténettel foglalkozó múzeumok szívesen átveszik.A fényképekre jó, ha ráírod,kiket ábrázolnak.
2009. máj. 18. 11:11
 6/7 anonim ***** válasza:

Én is szeretem a régiségeket és van is pár dolog amit megtartottam,például dédnagymamám 80 éves eljegyzsi gyűrűje,egy 90 éves imakönyv amit még üknagypapám hozott neki a Don Kanyarból hazafelé jövet a fogságból.Eze nagy értékek nekem,mert nagyon régiek és amikor a kezemben tartom őket,olyan mintha megszállnának az emlékek:)

Ha úgy érzed,hogy a képek,vagy tárgyak már nem kellenek,antikvitásnak add el,főleg ha értékesek:)

2009. máj. 18. 11:19
 7/7 anonim ***** válasza:
SZerintem nyugodtan megvalhatsz toluk,ha nem jelentenek semmit a szamodra. Kerdezz meg par rokont,h igenyt tartanak-e rajuk, lehet,h ami neked szemet,az masnak kincs.
2009. máj. 18. 11:48

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!