Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Szerintetek aki most 2 év...

Szerintetek aki most 2 év együttlét után agresszívan reagál le dolgokat ez később elfajulhat?

Figyelt kérdés

2 éve vagyunk együtt Ő 21 éves .

Van, hogy bizonyos dolgokat szerintem sokkal agresszívabban reagál le, mint az normális lenne.

Van, hogy meg is szorítja a karom vagy lefog mert mondjuk megsértődtem és el akarok menni .

De sokszor olyan erősen szorít, hogy tényleg fáj.

Bevallom van, hogy "jogosan" van, hogy nagyon nem kellene úgy lereagálnia.

Mik a tapasztalataitok? Hosszú távra tervezünk (egyenlőre) de be kell, hogy valljam ettől kicsit félek.

Már többször megkérdeztem, hogy "ugye nem fogsz bántani később? " Mindig azt felelte, hogy dehogyis.

Van valakinek erről tapasztalata? Hogy a férje régen normális volt relatíve majd az idő múlásával egyre rosszabb lett? Köszi előre is.

20L

2011. dec. 16. 08:32
1 2 3 4
 21/31 anonim ***** válasza:
100%

Te azt írtad, hogy egy kívülállónak agresszívnek tűnhet, ahogy te viselkedsz. Itt viszont nem a kívülállónak tűnik úgy.

Amit te írtál, az egy adott szituáció és tök más. Itt én sem mondanám, hogy jele van agressziónak részedről.

A kérdező viszont ezt írta:

"Van, hogy bizonyos dolgokat szerintem sokkal agresszívabban reagál le, mint az normális lenne."

Csak el tudja dönteni, hogy mi az agresszív és mi nem. Az agressziónak pedig soha nincs jó vége, az előbb-utóbb tettlegességig fajul.

2011. dec. 16. 11:18
 22/31 anonim ***** válasza:

Azt elfelejtettem írni, hogy a volt bnőm szerint én agresszív voltam ilyen helyzetekben,de kéremszépen ha a nő úgy viselkedik felnőttként,mint egy hisztis csitri,akkor már ne hogy én legyek a bűnös,mert felemelem a hangom,vagy mert nem engedem hogy elmenjen.

Persze, hogy a nőnek ez agresszív viselkedés,mert azt szokta meg hogy nyavajgással,hisztivel mindent elér,mármint az én esetemben.

Ha azt mondod én nem voltam agresszív,akkor a kérdező párját sem gondolhatod agresszívnak,mert a leírtak alapján ugyanaz a helyzet a kettő között.

2011. dec. 16. 11:28
 23/31 anonim ***** válasza:
Számomra az derül ki, hogy ő EGY példát hozott fel arra, hogy mikor történik ez.
2011. dec. 16. 11:34
 24/31 anonim ***** válasza:
De kérdezzük meg a kérdezőt, hogy mikor történt még ilyen, mire reagált így?
2011. dec. 16. 11:35
 25/31 anonim ***** válasza:
100%

A nagymamám ebben élt. Első szerelem, satöbbi, amit csak el tudsz képzelni. Utána jöttek a szorítások, kiabálások.

Egyre inkább durvult a helyzet.

Most tud róla nyiltan beszélni, mióta a papa meghalt. Végig ápolta, de a papámnak egy jó szava nem volt hozzá, még akkor sem, ha meglátogattuk.

Anyukámat is rendszeresen verte.

Onnan pattant ki a téma, hogy egyszer kerek-perec rákérdeztem, miért tűrte el (anyukám mesélt pár dolgot, ráadásul a hátán nem egy szíjjnyom van)

Elmesélte, hogy az egész olyan volt mint egy teszt. Mintha a papám figyelte volna meddig mehet el, mennyit enged a nagymamám.

Mesélte, hogy egyszer, mikor anya két éves volt, nagyon megverte a papa őt, anya meglátta, és sírni kezdett. A papa anyát is eltángálta.

Tudod miért verte meg? Mert menni akart a kocsmába, és a mamám még nem takarította ki a bakancsát.

Anyukám meg sírni merészelt.

Ekkor a nagyim, miután a papám elment kocsmázni, összeszedett pár ruhát, és anyukámmal a karján elszökött a szüleihez. Ők meg visszazavarták, mert biztos nem volt jó feleség. Más rokona nem volt, ezért vissza kellett gyalogolnia haza, az alvó gyerekkel a kezében, 15kilométert. Szerencsére a papám még nem ért haza.

Anyukám szépen elintézte, hogy messze kapjon gyakorlati munkát, így tört ki a papám zsarnoksága alól.

Itt ismerte meg apukámat, aki a papám gyökeres ellentéte, ha nőkről van szó. De a papám kezét egyszer majdnem eltörte, mert meg akart engem ütni.

Úgy néztem apukámra, mint kisbocs a nagymedvére.

Én nagyon hisztis tudok lenni. Produkálok olyat, ami még szerintem is megérne egy pofont! De a férjemnek esze ágában sincs megütni. Soha meg sem szorít. Ezt kikötöttem a kapcsolatunk elején, hogy egy pofonig engedékeny vagyok, utána csá!

Soha senki nem tehet olyat, amiért verés járna. Mindent meg lehet beszélni, akarás kérdése. De idegesen nem jó.

Próbáld meg megbeszélni a pároddal, hogy vita közben menned kell, ki kell szellőznöd, hogy nyugodtan meg tudjátok beszélni.

Azt javaslom legyél óvatos!

2011. dec. 16. 11:41
 26/31 anonim ***** válasza:
100%
Nézd, ha eddig nem volt ilyen, joggal aggódsz. De nem vagyok jós se. Viszont arra ne alapozz, hogy sose bántana, senki se úgy megy férjhez, hogy már verik. Derítsd ki, hogy mi váltja ki ezt nála, pl. a kiabálással sok férfi nem tud mit kezdeni.
2011. dec. 16. 12:37
 27/31 anonim ***** válasza:

Kedves Kérdező!

Bár sok valós és elszomorító történetet olvashattunk, azért ne feledkezzünk el róla, hogy akárhogy is nézzük, ezekből még nem lehet megjósolni a Te jövődet.

Nem tudjuk pontosan az élethelyzetet amiben ezek történtek veled, azt sem tudjuk Te hogyan viselkedtél. Én személy szerint úgy gondolom, hogy igen minimális az az élethelyzet, amiben egy férfinek joga van megütni egy nőt (vagy bárkit), de ez fordítva is igaz. Ugyanakkor egyes emberek tényleg őrjöngésig képesek hisztizni és bizony ilyenkor a saját érdekükben elcsattanhat egy pofon, mielőtt magukban is kárt tesznek, vagy valaki másban. Akárcsak a gyerekeknél. Mielőtt félreértené bárki is, senkit sem biztatok arra, hogy verje a gyereket.

Én inkább arra helyezném a hangsúlyt, hogy kétségeid vannak vele kapcsolatban. Ha nem vagy biztos a kapcsolatotokban, akkor előbb utóbb ez döntés elé fog cibálni.

Azért nem kell rögtön rémeket látni egy egy karfogásban. Nekem is szorították már meg a karom, de mégsem fajult sehová, viszont volt aki soha nem ért durván hozzám, mégis tartottam tőle. Ez megérzés. Akiben nem bízol, abban hamarabb találsz hibát. A bizalmatlanságnak viszont nyilván oka is van, ezért jobb odafigyelni! A döntés a tied.

2011. dec. 16. 12:43
 28/31 anonim ***** válasza:

50%-os!

Mit szólnál, ha valaki, akivel beszélsz - akár férfi, akár nő - lefogna, hogy márpedig te nem méssz sehova?

Úgy tűnik, itt te vagy a hisztis, akinek muszáj, hogy teljesüljön az akarata, különben jön a durci.

2011. dec. 16. 13:24
 29/31 anonim ***** válasza:

"50%-os!

Mit szólnál, ha valaki, akivel beszélsz - akár férfi, akár nő - lefogna, hogy márpedig te nem méssz sehova?

Úgy tűnik, itt te vagy a hisztis, akinek muszáj, hogy teljesüljön az akarata, különben jön a durci."

Nem szoktak lefogni, mert nem adok rá okot. Ha sértődékeny, hisztis lennék akkor megértem miért fognának meg, de ilyen nem szokott előfordulni.

2011. dec. 17. 10:06
 30/31 anonim ***** válasza:
Amiről a kérdező beszél, arra van jogi kifejezés is, méghozzá személyi szabadság korlátozása, és egyébként büntetendő, nem véletlenül. Ha én valahonnan el akarok menni, még ha én is voltam a hisztis p.csa, akkor elmegyek. Volt itt egy férfi, aki kifejtette, hogy szintén le szokta fogni a párját. Mert Ő úgy gondolja, hogy a problémákat azonnal meg kell beszélni. Én viszont azt gondolom, hogy ha valaki el akar menni, azt el kell engedni. Velem is előfordult már, hogy elrohantam otthonról, a férjemnek esze ágában sem volt lefogni engem. Sétáltam fél órát, kiszellőztettem a fejemet, aztán hazamentem, és higgadtan megbeszéltük a dolgokat. Ha engem erőszakkal otthon tartott volna, biztos begőzölök. És már nem lennénk együtt, az is tuti. Kedves kérdező, én úgy gondolom, hogy a lefogás igenis egy önző, agresszív megnyilvánulás, és igen, lehet rosszabb is. Én a helyedben elhagynám.
2011. dec. 17. 17:28
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!