Egy utolagos atlaghazassag (csak azert hogy legyen) feledtethetni tudja egy rosszul vegzodott elso nagy szerelmet?
"Engem is megalaztak k... kemenyen.Aztan pedig itt mindenki azt mondja hogy a jo hazassagban a megertes a lenyeg.Kinek van tehat igaza?"
Sajnos, ha már a vége felé tart a kapcsolat, akkor rendesen ki tudja fordítani az embereket önmagukból.
Én 5 évig voltam együtt az exemmel, ő dobott ki végülis. De soha nem néztem volna ki belőle, hogy olyan szintre süllyed, hogy nem köszön az utcán, ha összefutunk.
de figyelj már, igen írják azt is, hogy kell a szerelem, meg írják azt is hogy a megértés stb a lényeg.
de ez nem olyan, hogy most akkor kinek van igaza, nem egyik vagy másik, hanem egyik ÉS másik, mindennek meg kell lenni.
egy csak-hogy-legyen házasságból nem lesz "görögtűz". sztem az max egy igazi szerelemből tud átalakulni
Feledtetni soha nem fogja, de talán kicsit elnyomja benned.
Viszont lesznek éjszakák, amikor a párod szuszogását hallgatod, és azon tűnődsz, miért nem vagy teljesen boldog, hiszen ő jó ember.
14írja "Én ezt csináltam. Jól élünk, de nagyon sokminden hiányzik. Van két gyerekünk, és a férjem jó ember, de mégsem vagyok igazán boldog."
Miért van az, hogy olyan, akinek nincs/vagy súlyos beteg a gyereke, nincs/vagy elzüllött/vagy agresszív/vagy rossz férje van, nyomorog/rosszul él, SOHA nem mond ilyet,
"de mégsem vagyok igazán boldog"
Mi lett volna, 14, ha megmarad a lángoló szerelem -20-30 évig?
Milyen lenne Rómeó és Júlia 20 éves házassági évfordulóján?
http://www.youtube.com/watch?v=QgzMTUiVDqU&feature=related
Mi az elégedetlenség? Mi az, örülni kicsi dolgoknak? Örülni más örömének?
És egyáltalán: mi a boldogság??
A görög bölcset megkérték, mondjon boldog embereket:
-Az, aki 3 éve meghalt, ott az út végén, az boldog volt. Meg az, aki ott lakott, 1 éve halt meg, az boldog volt. - meg az… stb
- De miért csak olyanokat mondasz, mester, aki már meghalt?
- Mert amíg élünk, mindig történhet valami még.
Úgy tűnik, nem egy statikus állapot a boldogság – amit elérünk és kész.
Úgy tűnik, a birtoklással nem függ össze. Illuzórikusan azt érezhetjük, boldogok lennénk, ha valamit megkapnánk, birtokolnánk, de a tapasztalat azt mutatja, az idő kikezdi ezt, és valamit birtokolva, részben azonnal új vágy jelenik meg, részben egy elvesztéstől való félelem.
A boldogság – ha másnak adom, nem birtoklom, akkor felhőtlen lehet, látni, hogy az én szeretetem révén keletkezik másban öröm, az boldogság.
Weöres Sándor: Szembe-fordított tükrök
Örömöm sokszorozódjék a te örömödben.
Hiányosságom váljék jósággá benned.
Egyetlen parancs van, a többi csak tanács: igyekezz úgy érezni, gondolkozni, cselekedni, hogy mindennek javára legyél.
Egyetlen ismeret van, a többi csak toldás: Alattad a föld, fölötted az ég, benned a létra.
Az igazság nem mondatokban rejlik, hanem a torzítatlan létezésben.
Az öröklét nem az időben rejlik, hanem az összhang állapotában
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!