Szülők, mit tanácsolnátok?
20 éves lány vagyok, és a továbbtanulásról van szó. Vidéken élek, évek óta minden vágyam a Corvinuson tanulni, minden bizonnyal fel is vennének. A problémát a szüleim jelentik. Pontosabban anyukám. Nem akar elengedni, egyrészt az anyagiak miatt, másrészt mert fél, hogy elzüllenék. Először finoman próbált lebeszélni, aztán tiltott, valamint érzelmileg zsarolt. Fogalmam sincs, hogyan győzhetném meg, hogy elengedjen. Tudom, hogy anyagilag elég megterhelő az albérlet (koliba nem vennének fel), meg minden, de természetesen elmennék nyáron dolgozni és besegítenék + ott az ösztöndíj. Féltés pedig... hát, ha akartam volna már itt is elzüllhettem volna, de nem olyan vagyok. Tudom, hogy egy szülő nem örül ha "kiröpül" a gyereke, de felnőtt vagyok, a saját álmaimat kell megvalósítanom, nem anyukámét... Tehát mit tegyek, mivel érveljek, hogy ne tiltson/zsaroljon, stb? (Tudom, hogy a jelentkezéshez nem szükséges szülői engedély, de ez csak a végső megoldás lenne.)
Elsősorban szülők véleményére vagyok kíváncsi, de mindenkiét szívesen olvasom!
Előre is köszönöm!
Egy elkeseredett lány
Ha rossz a kapcsolatotok, miért akar babusgatni? Miért nem akarsz másik egyetemre menni? Miért nem jó a levelező?
Itt mindenki segíteni akart, de neked mindenre van valami kifogásod. Indokaid pedig nincsenek, legalábbis nem mondasz egyet sem.
Nálunk meg pont, hogy azokat nem veszik fel koleszba, akinél az egy főre jutó jövedelem magas(abb). A szociális pontok számítanak.. (nyme-sopron)
Amúgy én megcsinálnám, hogy a tudta nélkül beadom a jelentkezést ahova szeretném. Nyáron dolgozok.. (jó munkát kell kifogni, én 11 nap alatt kerestem 73ezret és napi 14-16 órát dolgoztam) Összegyűjtött pénzből meg simán kijön az albi. Szerintem..
1. Az országban egyedül Pesten van ilyen szak és szakirány ami érdekel, és ahova készülök.
2. Nem akarok levelezős lenni, mert nehéz szak, úgy gondolom, hogy sokat számít ha ott vagyok órákon, és hallom amit magyaráz a tanár, nem hogy csak megtanulom egyedül valahogy.
3. Anyukám még mindig 5 évesnek hisz. Nem dolgozik, egész nap itthon van, és minden érdekli velem kapcsolatban, a legapróbb részletekig. Meg akarja mondani hogy viseljem a hajam, milyen ruhát vehetek fel, kikkel barátkozhatok, mikor tanulhatok és hasonlóak. Persze nem hagyom, ebből adódik, hogy folyamatosan veszekszünk, rossz a kapcsolatunk.
Remélem nyomós érvek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!