Hogyan vegyem rá a szüleimet, hogy megengedjék, hogy második keresztnevem legyen?
Utálom a keresztnevemet! Sose szerettem, rengetek van belőle, nekem nem tetszik. Felszeretnék venni egy második keresztnevet de a szüleim nem nagyon akarják megengedni, azt mondják, hülyeség.. mert szép a nevem. De én viselem és nekem kell szerintem elsősorban, hogy tetszen.
És kb. mennyibe kerül? Azt tudom, hogy az okmányokat újból kell csináltatni.
16 éves leszek. /l
Hát a szülőknek azért mindig sértő, ha a gyerek nem elégedett a névvel, amit ők gondosan kiválasztva, bizonyára valamilyen okkal adtak neked.
Na meg azért lecserélni az összes okmányt, illetéket fizetni... nem olcsó.
Ilyen hülye névre meg főleg nem engedném én se. Gondolkodj ezen pár évet még előbb. Osztálytársam megváltoztatta a nevét nagy családi botrányok árán, szintén egy arab eredetű névre. két év után megbánta, mikor mindenki furán nézett, ha bemutatkozott, meg kérdezgetik a családi helyzetét, hogy kije arab, meg hogy és mint. Már gondolkozott rajta, hogy visszaváltoztatja az eredetire. xD Ja és akik régebb óra ismertük, nem igazán szoktuk meg az új nevét, és nem is használtuk. Az új ismerősök meg furcsállták, hogy miért nem úgy hívjuk, úgyhogy magyarázhatta el mindenkinek. xD
Szerintem várd meg, hogy 18-20 legyél, és ha még mindig ez a szíved vágya, keres meg a pénzt rá és változtasd meg.
27-es válaszoló :
Milyen nevet vett fel a barátnőd?:)
Amúgy gondolkoztam rajta és inkább várok vele. Addig hátha megszeretem.. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!