Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Ha megszólít, akkor miért...

Ha megszólít, akkor miért teszi hozzá mindig a keresztnevem?

Figyelt kérdés

Az egyik ismerősöm mindig így beszél mostanában:

-Szia Szandi (és mosoly)

-Nézd Szandi

-Jól van Szandi majd találkozunk

és hasonlók. Miért teszi hozzá mindig a nevem? :D

2010. júl. 26. 18:59
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
Ez egy kultúrális szokás kommunikáció közben :) Hogy miért pont most vette fel ezt a szokást, nem tudom.
2010. júl. 26. 19:06
 2/15 A kérdező kommentje:
Csak olyan furcsa, mert mostanában mindig hozzá szokta tenni. Olyan mintha gyakorolná a nevem :D
2010. júl. 26. 19:07
 3/15 anonim ***** válasza:
100%

Nem, ez nem az, hogy gyakorol.

Nem tudom, ertheto leszek e, de azzal, hogy hozzateszi a nevedet, olyan mintha "bokolna", jot akar vele, esetleg meg nyomatekot akar adni a mondandojanak. Mindenkinek az anyanyelve legszebb szava a sajat neve, es ha valakit a neven szolitanak, igy, ahogy Teged, akkor azzal fel akarja hivni a figyelmedet, akar tudatosan, akar nem.

Probald ki Te is.

2010. júl. 26. 19:14
 4/15 A kérdező kommentje:

Én ennek örülnék, mert eléggé tetszik nekem :))

Csak olyan furcsa a helyzet, mert mikor vele vagyok mintha egy mágnes mellett állnék, és ő is "apró lépéseket tesz felém" de mégsem történik semmi...Beszélgetünk pár mondatot, viccelődünk, aztán elköszönünk egymástól és ennyi.

2010. júl. 26. 19:18
 5/15 anonim ***** válasza:
100%
Hat figyi akkor szerintem te is tetszel neki. en igy hoditottam meg egy pasit, eskuszom bejott. akkor kattant ram. :D
2010. júl. 26. 19:55
 6/15 anonim ***** válasza:

Ja, azt elfelejtettem irni, hogy ha kolcsonosen vonzzatok egymast mint ket magnes, akkor tuti tortenni fog valami hamarosan. Hogy eddig miert nem? Talan o is felenk, nem biztos a dolgaban. De ez a mostanaban a nevedet szolitas csak az lehet, hogy fel akarja hivni a figyelmedet. mellesleg ezt munka kozben is be lehet vetni, pl ha a fonokkel beszelsz, vagy esetleg uzlettarssal, vagy valakivel akivel dolgozni szeretnel a jovoben. nekem bejon.

A pasit meg vedd le a labarol ;) es ird meg mi lett!!!

2010. júl. 26. 19:57
 7/15 anonim ***** válasza:
100%
Kommunikáció tréningen ezt tanítják: Az emberek nagyon szeretik hallani a saját nevüket, így ha valamit el akarunk érni, bevágódni náluk, mindig mondjuk a keresztnevüket. Hááát, én pl utálom a saját nevemet, ez nekem nem jön be, de tényleg sokaknál meg igen.
2010. júl. 26. 20:48
 8/15 A kérdező kommentje:

Köszi a válaszokat :)

De amúgy miket kellene csinálnom? :D az a baj, hogy én nagyon félénk vagyok, meg annyira zavarban mikor vele vagyok, tisztára megnémulok :S

2010. júl. 26. 21:16
 9/15 anonim ***** válasza:
100%
Hat... akkor szabadulj fel :) Nem tudom, hogy lehetne. Nekem is volt ez a problemam, hogy zarkozott voltam es teljesen megnemultam mikor OOO volt a kozelemben. Aztan raszoktam arra, hgoy mielott talalkoztam vele, lefekudtem kicsit, becsuktam a szemem es elkepzeltem, hogy mi lesz, mikor talizunk. mirol beszelgetunk, mit mondok, milyen temak lesznek. Lehet, hogy ez szanalmasnak tunik valakinek :S de nekem bejott, parszor megcsinaltam, addig amig felszabadultan tudtam viselkedni a jelenleteben, es azota nem kell... csak megy minden, es imadom :)
2010. júl. 27. 11:10
 10/15 anonim ***** válasza:
Biztos szereti a nevedet mondani. :)
2010. aug. 1. 19:14
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!