Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Ha megszólít, akkor miért...

Ha megszólít, akkor miért teszi hozzá mindig a keresztnevem?

Figyelt kérdés

Az egyik ismerősöm mindig így beszél mostanában:

-Szia Szandi (és mosoly)

-Nézd Szandi

-Jól van Szandi majd találkozunk

és hasonlók. Miért teszi hozzá mindig a nevem? :D

2010. júl. 26. 18:59
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
Szerintem, Szandi:-), biztos fura neki a neved. Gondolom tetszik neki.
2010. aug. 1. 19:29
 12/15 anonim ***** válasza:
Én akkor szoktam valakinek így kimondani a nevét általában, ha fontosabb nekem az illető, mint mások és szeretnék vele bizalmasabb kapcsolatot kialakítani :) Itt gondolok barátságra is vagy ha fiú akkor annál többre is. Lehet ő is így van ezzel ;)
2010. aug. 1. 21:03
 13/15 A kérdező kommentje:

Köszi a válaszokat.

Hát, nála sajnos nem ez a helyzet...Illetve az tuti, hogy nem tetszem neki, mert írtam neki emailt és bár nagyon kedvesen válaszolt, de csak azzal kapcsolatosan írt amit kérdeztem, tehát semmi hátsó dolog (amit szerettem volna)...Szóval az ő esetében másról van szó. :( Kicsit emiatt el is szomorodtam...

2010. aug. 1. 21:34
 14/15 anonim ***** válasza:
Lehet, hogy tud valamit, amit te is, de bizalmas dolog, és így próbálja "felhívni a figyemed" erre a dologra. Remélem érted h mit akarok mondani. :) Főleg, ha egy kis sunyi mosoly van az arcán, nem csak olyan egyszerű, kedves mosoly. :)
2010. aug. 1. 21:57
 15/15 anonim ***** válasza:

Én is nagyon szeretem, ha kimondják a nevemet megszólításkor. Azt jelenti, hogy igazán hozzád fordul. Igazán feléd fordul, és még nem is mafla, mert van aki nem "meri" kimondani másnak a nevét. Régen volt ilyen szokás,tiltva volt, helyesebben nem illet másnaka nevét

kimondani.

2010. aug. 1. 22:44
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!