A lányom mindent elmond a tanárának és ő lett a legfőbb bizalmasa, tömi a fejét hülyeségekkel, mit tehetnék?
Akármi történik itthon vagy máshol vele, azt elmondja a tanárnak. Ha összeveszünk valami apróságon, úgy állít be, mintha itthon állandóan terrorizálnám. Volt olyan, hogy egyik este összekaptunk valamin, másnap a tanáránál volt egész délután, mert azt mondta neki, hogy nem akar hazajönni, mert úgyis csak bántják itthon. A tanár meg elhiszi neki, hogy őt senki nem érti meg és mindenki szemét vele, még adja is alá a lovat. Nagyon rossz hatással van rá az az ember, neki elmond mindent, nekem semmit. Azt mondja a lányom, hogy mert csak ő érti meg, de ez hülyeség, nem is egy korosztály és én is meghallgatom, meg a többi barátja is. Nem tudom, hogy mit tehetnék, régen nem volt ilyen, egy 2-3 hónapja elnézést a kifejezésért, de dilizett be és mániája lett, hogy vele mindenki intoleráns. Segítenének, hogy mit tehetnék ezzel a gyerekkel?
Előre is köszönök minden tanácsot.
Kedves Anyuka!
Ha jól sejtem, gyermeke elérkezett a nagyon nem várt kamaszkorba. Higgye el, nem egyéni eset, mikor csemetéink "elferdítve" mesélik tovább egy harmadik félnek a családi problémákat.
Az Ön helyében kapcsolatba lépnék az illetö tanárral, és beszélnék vele. Hiszen ha a tanár mindig csak a gyermeket hallgatja meg, és csak az ö álláspontját ismeri, akkor ne csodálkozzunk, ha az "ö pártján van" és nem a szülöén.
De ha már meghallgatta a szülö verzióját is, akkor már mindjárt jobban képben van, és a szerint ad tanácsot a tanítványának is.
Minden jót kívánok.
Na mindjárt jön a pedofíliával rémisztgetés...
Talán legjobb lenne kulturáltan kapcsolatot keresned ezzel a tanárral, és megkérni, hogy jöjjön el hozzád, és négyszemközt megbeszélni a dolgokat, türelmesen. Aztán pedig hatszemközt. Szerintem meg lehet beszélni, hogy maradhasson barát, de tisztázzátok is a dolgokat.
Vannak későn kamaszodók. A "nem az én típusom" meg egy jó kis beetető szöveg. Én is voltam kamaszlány, tudom.
Nem tudom, h milyen módon kapja a figyelmet, de mindenképpen azt keresi.
Az, hogy mindjárt 18 lesz (ha jól értettem), még nem jelenti azt, hogy a kamaszkornak vége. Csak jogilag számít felnöttnek, viselkedésben nem feltétlenül.
Ezt bizonyítja a fent írt probléma is.
Bár tényleg kicsit fura. A leírtak alapján azt gondoltam volna, hogy egy 14-15 éves gyerekröl van szó..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!