Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Másnak is rontották el a...

Másnak is rontották el a szülei az életét? Anyám miatt felesleges diplomám van.

Figyelt kérdés

Középiskolában reálos voltam, kitűnő tanuló, mérnöknek készültem. Anyám már ekkor célozgatott, hogy az nem lánynak való foglalkozás.

Felvettek BME-re, viszont az első félévben 2 tárgyból meghúztak. Ekkor indult be, ő nem erre nevelt engem, hogy egyetemen egyeseket hozzak, nem vagyok ide való, menjek arra a btk-s szakra, ami szerinte hűdeérdekes.

Ugyan az évfolyamban jónak számítottam, mégis a piszkálódása annyira felidegesített, hogy beadtam másik egyetemre, gondoltam magas a ponthatár, ha felvesznek megyek, ha nem, akkor maradok.

Sajnos felvettek :(

Elvégeztem, nem buktam semmiből, most pedig itt vagyok 1,5 éve munkanélküliként, hiába keresek folyamatosan, még takarítani sem vagyok jó.

Őt pedig hallgathatom, hogy egy semmirekellő, munkakerülő sz@r ember vagyok, nem fogom vinni semmire.

Na de ez az ő hibája :( Bár ma még mérnökként sem lett volna biztos meló :(

Ha lesz rá valaha pénzem szeretném folytatni, de ha így folytatom, kajára nem lesz...

2011. dec. 12. 18:52
1 2 3
 21/26 anonim ***** válasza:
59%

Figy nincs ebben semmi, irtam, h vagom mirol van szo.

Nem tudom, h tudnal ebbol a helyzetbol kimaszni.

Az viszont biztos, h le kellene ulni beszelgetni anyaddal.

2011. dec. 12. 20:58
 22/26 anonim ***** válasza:
100%
És ha megint lesz valami,ujra igy fog kezelni,inkább egszer rugjon ki örökre,és nyugodt életed lesz valószinű,mint hogy mindig félve kell akár levegőt is venned,nehogy anyukád megint kitagadjon miatta,és leafalcolnék onnan.
2011. dec. 12. 20:59
 23/26 anonim ***** válasza:
8%
Ne haragudj, de ez felelosseg haritas. Nem 4 eves voltal. Csak azt lehet huron rangatni, aki hagyja magat. Egyebkent ne hibaztasd magad a regi dolgokon. Ha nem sikerult az elso feleved a BME-n, lehet, hogy egy jel volt, hogy neked mas valo, neked mas az utad. Remelem, hogy hamarosan talalsz munkat!
2011. dec. 12. 21:13
 24/26 anonim ***** válasza:
100%
Nos, mivel van diplomád, már csak költségtérítésesre vesznek fel, ezért javaslom, hogy még most jelentkezz, amíg a Narancs át nem alakítja a költségtérítéses rendszert. Vehetsz fel diákhitelt és eladósodhatsz egy életre, vagy dolgozhatsz is egyetem mellett, de azt már tapasztaltad, hogy egyes szakok mellett nehezen kivitelezhető. Szóval te döntesz, le is léphetsz otthonról, csak nyilván nincs értelme. Ahogy a diákhitelnek sincs. Mégis sokan élnek vele.
2011. dec. 12. 21:23
 25/26 anonim ***** válasza:
100%
Bme-n szerintem aki nem bukik meg legalabb egy tantargybol elso felevben, az egy zseni :) En biomernokkent kezdtem, de atmentem orvosira, mert tul nehez volt. :D (na jo, nem pont azert, de igy emlegetem:))
2011. dec. 13. 11:22
 26/26 anonim ***** válasza:
100%
Hidd el, nem vagy egyedi eset. Le kell szakadni anyuról,nincs mese
2011. dec. 13. 19:15
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!