Másnak is rontották el a szülei az életét? Anyám miatt felesleges diplomám van.
Középiskolában reálos voltam, kitűnő tanuló, mérnöknek készültem. Anyám már ekkor célozgatott, hogy az nem lánynak való foglalkozás.
Felvettek BME-re, viszont az első félévben 2 tárgyból meghúztak. Ekkor indult be, ő nem erre nevelt engem, hogy egyetemen egyeseket hozzak, nem vagyok ide való, menjek arra a btk-s szakra, ami szerinte hűdeérdekes.
Ugyan az évfolyamban jónak számítottam, mégis a piszkálódása annyira felidegesített, hogy beadtam másik egyetemre, gondoltam magas a ponthatár, ha felvesznek megyek, ha nem, akkor maradok.
Sajnos felvettek :(
Elvégeztem, nem buktam semmiből, most pedig itt vagyok 1,5 éve munkanélküliként, hiába keresek folyamatosan, még takarítani sem vagyok jó.
Őt pedig hallgathatom, hogy egy semmirekellő, munkakerülő sz@r ember vagyok, nem fogom vinni semmire.
Na de ez az ő hibája :( Bár ma még mérnökként sem lett volna biztos meló :(
Ha lesz rá valaha pénzem szeretném folytatni, de ha így folytatom, kajára nem lesz...
Be vagyok jelentve és mindenféle állásajánlatra jelentkezek pultostól a recepcióson át, pár napig takarítottam is, csak mást vettek fel helyettem.
Tudom, hogy nem anyám a hibás abban, hogy átjelentkeztem, megvette a felsőoktatási jelentkezési lapot, kitöltötte helyettem, viszont akár még beiratkozáskor is mondhattam volna, hogy nem :/
Csak iszonyat idegesítő, hogy ő mindig mindent jobban akar tudni és ha valami nem úgy van, akkor folyamatosan "terrorizál", zsarol, üvöltözik velem, és gyomorgörccsel, sírva megyek el itthonról.
Minél előbb szeretnék innen elköltözni, ez sem tetszik neki, mert akkor ki vigyáz rá.
Ezek után én arra gondolok, hogy nem (csak) a végzettségeddel lehet probléma, hanem veled is.
Nem bántásból mondom, hanem segítő szándékkal. De mivel nem ismerlek, nem tudok konkrét tanácsot adni.
Minél előbb szeretnék innen elköltözni, ez sem tetszik neki, mert akkor ki vigyáz rá.
Na anyukád elérte a célját,ez volt neki,hogy a kicsi lánya életképtelenül magányosan,rá vigyázzon csak,minél előbb kapd össze magad keress melót,költözz el,járj olyan szakra amit te választasz,mert ez csak rossazbb lesz,és mi az hogy ő tölti ki a lapodat,és hogy barátnőt választ neked,az ilyen szülőtől kell 300 km-re menni,mérgező szülők cimű könyvet ajánlom,amúgy sajnos te is hibáztál,nem kell az érzelmi szarolásnak bedölni,volt párom megprobálta nálam eljátszani ezt,megfenyegetett ha elhagyom öngyilkos lesz,felajánlottam hogy segítek is benne mert akkor megszabadulok tőle végre,na egyből nem akart már öngyilkos lenni,aki zsarol az gyáva,fél,nincs más eszköze,sokan bedőlnek és azok igy járnak,de nem csa az a hibás aki zsarol,hanem aki hagyja magát az is...
Na akkor a sok nagyokos utan egy tapasztalt is megszolal.
Naluk szinten ez volt, h igy csinaljam meg ugy csinaljam, mert ha nem fel is ut, le is ut.
Azt hiszitek ez csak ugy van, h megmondod, h mi ujsag es akkor minden oke.
Nem volt konnyu, de en nem hallgattam ra, bevallaltam mindent, bejott.
De!
Azota nem elismeri, h igen jol dontottel.
Hoool.
Azota megint bele magyaraz, h akkor itt mit meg h kellene.
Szal.....
Nem is ez a baj.
Hanem h itt sokan elkepzelik a helyzetet a fantaziajukban, h ok igy meg ugy megmondanak es akkor minden oke, mar csak a diplomat kell atvenni.
Kozben meg megneznem, h egyesek h viselnek, ha 18 evesen kiraktak volna szuloi hazbol.
De tudom kerestek volna munkat es reggel 8tol fosuliztak volna este 6ig, este 6tol meg reggel 6ig meloztak volna, a maradek 2 oraban pedig tanultak volna...
Sok a szajhos..
Amíg BME-s voltam, addig anyám alig-alig támogatott, az elején még kolira adott pénzt, később diákmunkát vállaltam, ami az órarendem miatt elég nehéz volt. (aludni pedig pont azokon órákon aludtam amiből buktam)
Otthon alig voltam, egyrészt voltak szombati zh-im meg látni sem nagyon akart, a szülinapom is "elfelejtette".
Amint átmentem a másik szakra rögtön változott, kaptam pénzt kolira, kajára, ruhára, több időt is töltöttem otthon.
Híd alá azért nem mentem volna, csak hát szarul esett ez az egész, hogy kb, kitagadott, amiért ellent mertem neki mondani...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!