Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Boldog házasságban élsz? Mi a...

Boldog házasságban élsz? Mi a titka?

Figyelt kérdés
Sajnos nekem mindig befuccsolnak a kapcsolataim. Nem tudom, hogy én vagyok a rigolyás, vagy másnak sem felhőtlen a kapcsolata?
2009. máj. 16. 13:24
1 2
 11/14 A kérdező kommentje:
Na ez az ami nálunk nem működik. Én beszélgetnék, ő meg úgy csinál mint ha aludna.
2009. máj. 16. 19:18
 12/14 anonim ***** válasza:
100%

Nálunk az a titok, hogy megbeszéljük a problémát, és nem állunk le veszekedni apróságok miatt, nagy problémákon meg nem veszekedni kell, hanem megoldani. Ha van valami olyan dolog, amiben nem értünk egyet, akkor több szempontból átbeszéljük és megpróbálunk közös nevezőre jutni. Néha pedig kompromisszumot kell kötni mindkét félnek.

És ami fontos: az alapokat a kapcsolat kezdetén le kell fektetni. Meg kell mondani, hogy milyen elvárásaid vannak úgy általában mindentől, hogy milyen terveid vannak, sokat kell beszélgetni, hogy még az előtt el tudd dönteni, hogy akarsz-e valamit a másiktól, mielőtt kimondanád az igent.

2009. máj. 16. 21:55
 13/14 anonim ***** válasza:
100%

Hú de jó kérdés, bár csak válaszadás után olvasom el a hozzászólásokat.

Valahol én is ezt érzem.

Tulajdonképpen megalkuvás az egész élet.

Nekem 3. házasságom és rá kellett jönnöm, hogy tulajdonképpen minden egy elven működik, csupán egy dolog dönt, hogy mennyire szeret a párod. Ennek lehetnek mélységei, de erre talán még nem találtak helyes kifejezést...

Szóval ha a férfi csupán azért mert szeret téged, igen, 30 fölött is hajlítható mondjuk csak apróság, de mosogatásra..., vagy hogy jobban odafigyeljen dolgokra... nagy küzdelem és könnyen az ember fejére olvassák, hogy MEG AKAROD változtatni... hát igen. Én úgy gondolom, hogy "egyformák", de ez az egy, amit említettem kis bugyután, ami könnyíthet a dolgokon.

Na, nagy dolgot nem írtam, de én is rigolyásnak érzem magam, viszont a párom belátja idővel, hogy mit miért mondok és teszek. S látom, hogy az első két férjem is ugyanabba bukott bele, amikért én szóltam... mindketten újra egyedül maradtak kapcsolataikból.

Na de majd zsák a foltját...

Nem vagy egyedül!

2009. máj. 17. 08:34
 14/14 anonim ***** válasza:
100%

Gratulálok az énekléshez :) És ilyenkor a férjed nem szokott veled menni? Vagy nem akar? Mert ha mehet, akkor láthatja, mi a helyzet, és megnyugodhatna.

De az is lehet, hogy az a baja, hogy úgy érzi az énekléssel többet foglalkozol, mint vele, ezért olyan mint egy durcás gyerek.

ne elvárás legyen a részedről, hogy igenis fogadja el a te munkádat (hobbidat?) hanem nagyon szeretetteljesen mondd el neki, hogy mennyire örülnél, ha veled örülne, és hogy valószínűleg ezért is szeretett beléd, mert ilyen szép hangod van... Vagy legyen egy nap, hogy csak vele foglalkozol. Vagy mondd meg neki mennyire hiányzik a szeretete. És hogy sajnálod ha úgy érzi megcsalod, pedig nem, és más pasas egyáltalán nem érdekel. Vagy kérd meg, mondja el mit szeretne. Szervezzen meg magatoknak pár nap kikapcsolódást. Valamit biztos lehet tenni.

De szerintem tényleg nem az énekléssel van a baja, hanem elhanyagolva érzi magát.

30/N

2009. máj. 17. 08:56
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!