Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Boldog házasságban élsz? Mi a...

Boldog házasságban élsz? Mi a titka?

Figyelt kérdés
Sajnos nekem mindig befuccsolnak a kapcsolataim. Nem tudom, hogy én vagyok a rigolyás, vagy másnak sem felhőtlen a kapcsolata?
2009. máj. 16. 13:24
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
100%

1) nem azt nézni, mit csinál (máshogy, mint ahogy nekünk tetszik/jó), hanem, hogy MIÉRT csinálja úgy és azt. =megérteni.

2) Tudni, hogy amiben, ahol a másik gyengébb, ott lapul a tanulnivalója. Ebben segíteni kell őt- ahogyan mi is tanulunk másoktól, ismétlődő helyzetekből, stb...

3) Ego, elvárások és birtoklási vágy nélkül, szeretni, csak egyszerűen szeretni és adni-adni-adni.

4) Nem okozni olyat, amit mi sem szívesen kapnánk...

5) Élni- és élni hagyni.

6) Elfogadni a hülyeségeit is- mert nincs olyan, hogy az Ő problémája: az is közös megoldandó feladat, amit egyedül ő baltázott el. Igazi, feltétel nélküli barátság.

....6) Felismerni azt, aki számára mindennek VAN értéke.

Ezek az én tapasztalataim, de magam is örömmel olvasom a többiekét. Jó a kérdés! :)

2009. máj. 16. 13:32
 2/14 anonim ***** válasza:
100%
Minden kapcsoladban előfordulnak "felhők", ezt kell megtanulni helyesen kezelni! Kompromisszumokat kell kötni! Ez nagyon nehéz (mindkét félnek), de más lehetőség nincs. Aki erre nem hajlandó az "éntudata" miatt az még részben se lesz boldog!
2009. máj. 16. 13:35
 3/14 anonim ***** válasza:
100%
Maximálisan tiszteli a házastársunkat. Az egyéniségét, a szabadságát, mindenét. Persze ez kölcsönös kell legyen. És elfogadni a másik hibáit, illetve elismerni, ha mi hibáztunk. Feltétel nélküli szeretet. És ami nálunk nagyon fontos: mi mindennap legalább egyszer megöleljük egymást.
2009. máj. 16. 13:40
 4/14 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem az őszinteség, bizalom, tisztelet tesznek jóvá egy kapcsolatot. Pl. a túlzott féltékenység egy amúgy összeillő párt is szétszakíthat. Szerencsére én egy olyan házasságban élek, amiben 100%-osan megbízunk a másikban, nem telefonálgatunk egymásnak, hogy hol van meg mit csinál. Az eddigi kapcsolataidban mi volt a gond? Csak volt valami ok, hogy szétmentetek és te tudod, miért történt, nem?
2009. máj. 16. 14:00
 5/14 anonim ***** válasza:
100%
Boldog hazassagban elek. Nincs semmi kulonosebb titkunk, talan annyi, hogy intellektualisan es erzelmileg is abszolut egy hullamhosszon vagyunk.
2009. máj. 16. 15:04
 6/14 anonim ***** válasza:
100%

Szia!

Friss házasok véleménye is számít?:) 5 hónapja vagyok feleség , de előtte együtt éltünk vagy egy évig.

Szerintem az alap a kommunikáció, a hűség és a tisztelet. Fontos, hogy tudjak vele beszélgetni, meghallgasson; aztán ne csak mint férfi, hanem mint ember is fontos legyen nekem illetve fordítva; és az , hogy tudom számíthatok rá , nem "lép le" , nem csal meg , nem hazudozik."Friss" asszonyka véleménye szerint... :DD

2009. máj. 16. 15:47
 7/14 anonim ***** válasza:
100%
Boldog házasságban élek. Titok? Talán annyi, hogy mindig figyelni kell a másik igényeire, szükség van egy nagy adag alkalmazkodó-készségre (sajnos a mai emberekből ez kezd kiveszni, talán ezért van ennyi válás), kompromisszum-készségre, sok-sok szeretetre (nem szerelmere, mert az elmúlik, és jó esetben átalakul igaz szeretetté), és meg kell beszélni a problémákat, semmit sem szabad elhallgatni. Jó, ha két embernek azonos az életcélja (pl. a gyerekek megítélésében: ha pl. az egyik fél sok gyereket akar, a másik meg viszolyog a gyerekektől, az 100%, hogy válóok lesz pár év múlva, mikor elmúlik a rózsaszín köd), és ami nagyon fontos: azonos a világképe (értem ezalatt a vallást és a politikai meggyőződést, fontosabb, mint gondolnád!). Jó, ha két embernek azonos, vagy legalábbis hasonló az érdeklődési köre, mert így a közös szabadidőt könnyebb megszervezni. Hát, körülbelül ennyit gondolok a témáról...
2009. máj. 16. 15:52
 8/14 anonim ***** válasza:
100%
szerintem nagyon fontos, hogy az értékrendek hasonlóak, vagy azonosak legyenek.
2009. máj. 16. 16:04
 9/14 A kérdező kommentje:
Sajnos mi a férjemmel nem igazán bízunk meg egymásban. Ő már adott is rá okot, én pedig azt mondom, hogy mindenki magából indul ki. Nem csaltam meg, nem flörtölök, viszont énekes vagyok és ő mindig attól fél, hogy megcsalom amikor hétvégente oda vagyok dolgozni. A másik probléma, ami minden kapcsolatomban probléma volt, az az ITALOZÁS! Mivel javarészt vendéglátó egységekben dolgozom, ezért nagyon taszítanak az ittas emberek, de ha a párom iszik, az különösen zavar.
2009. máj. 16. 16:35
 10/14 anonim ***** válasza:
100%

Nálunk az alap a kölcsönös, és feltétlen bizalom. Minden közös - a bánat, és az öröm is!

Ha valamin összekapunk, nem visszük át másnapra, legkésőbb még aznap lefekvéskor megbeszéljük, és kibékülünk!

2009. máj. 16. 17:27
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!