Nektek is ilyen trehany a baratotok/ferjetek?
Nagyon egyszerű.
1. Segítsen be, mert te egész nap dolgozol.
2. Nem cseléd vagy, ha annak tekint fizessen bért, számold fel neki :)
3. Nem fogja fel repül mint a győzelmi zászló.
Az én férjem nem ilyen, nem is kéne ha olyan lenne mint a párod. Mindketten dolgozunk, a házimunka is fel van osztva...sőt a gyerkőc "is". Gondold el, ha vele maradsz és szülnél neki...már most beledöglesz, de akkor még ott a gyerek aki csak és kizárólag a te gondod lenne, mert "náluk is mindig az anyukája csinálta" azt is.
Szerintem dobd ki a fenébe a fenti pontok alapján.
Nem akarlak kiábrándítani, de kicsi az esélye, hogy valóban megváltozzon. Ideig-óráig lehet, hogy néha besegít, de abba fogja hagyni.
Én ezt már a megismerkedéskor csekkolom, aki nem tud maga körül rendet tartani, és önmagát ellátni, az szóba sem jöhet. Se pótmama, se házvezetőnő nem vagyok.
Én szeretem a rendet magam körül, de nem vagyok hajlandó állandóan más után pakolni, takarítani. Így a koszfészekben, kuplerájban élők is felejtősek. Nagyon igénytelen az ilyesmi.
Az én férjem is elég trehány, hiába rágtam a számat neki, ezért bevezettem pár dolgot:
Egyik nap ő mosogat, másik nap én, és ez alól nincs kibúvó, TÖRVÉNY! Kijelöltem pár kifejezetten férfias munkát, hogy eztán annak a dolognak csak ő lesz a felelőse, és ordenálé hepajt csapok ha nem végzi el.
Hétvégén vittem elé 4db papírkát összehajtva, mondtam neki húzzon kettőt. Kérdezte, hogy mi ez, mondom ha kihúztad megtudod!
Mindegyik papírkára előzőleg írtam 1-1 elvégzendő házimunkát, és közöltem, hogy nekiláthat annak amit kihúzott, délben találkozunk a konyhában, azzal én is nekiálltam a saját cetlijeimen lévőknek. :) Kiröhögött ugyan, de megcsinálta!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!