Nektek is ilyen trehany a baratotok/ferjetek?
Sokat segít. Főzni is tud/szokott. Néha spontán nekiáll, plusz egy-két kaját ő csinál jobban.
A mosógépet valamiért nem tudja rendesen kezelni, így a mosást én dobom be, de pl ruhát hajtogatni nem tudok, neki meg a katonaságnál megtanították. Nem is szeretek, így a ruhákat ő szedi le, hajtogatja össze, pakolja el.
Takarítást többnyire én csinálom, de ha megkérem valamire, rendszerint megcsinálja.
Szennyest ő is ledobálja, de én is, úgyhogy mosás előtt körbejárok, összeszedegetem, szétválogatom. Mivel sok mindenben segít, ezen nem akadok fenn.
Egyedüli heppem, hogy az írasztalom az én váram, ahhoz nem nyúlhat hozzá senki, még ő se. Ott átmegyek pasiba, gyűlnek kávésbögrék, kupi van, de ez kell a lelkemnek. Edényeket összeszedegetem, de a papírjaimhoz tilos nyúlni, mert harapok :)
nem érsz azzal semmit ha még tízen leírják mennyire segít vagy nem segít otthon a pasijuk.
Van ez a probléma ,meg kell oldani.
-vagy ráhagyod és akkor tönkremész(gondold el ha majd hárman négyen lesztek)
-vagy leülteted és ahogy nekünk elmondod neki is ,hogy te ezt nem bírod és nem is akarod tovább csinálni szálljon be ,mert ha közös az életetek akkor tényleg jóban-rosszban stb...
-vagy külön folytatjátok ,mert nem tudod tovább tolerálni.
Saját példám az,hogy kicsi koromtól kezdve takarítottam a saját szobámat,segítettem főzni,sütni,bevásárolni .
Felnőttként nem volt ciki vagy fárasztó ezeket megcsinálni.
Lehet ez egy új kérdés :-hogyan szoktassam a páromat a házimunkára??
De szerintem tudja ő is, és te is a választ ,egyszerűen csak félre kell tenni büszkeséget,hagyományokat,lustaságot,kifogásokat mindent.
Neked ebben az a felelősséged,hogy leülj vele és mond el mennyire elfáradsz,vállaljon át több dolgot,pl legyen övé a konyha ,bevásárlástól a főzésen keresztül a mosogatásig.
37ff
Ne haragudj, de ez borzalmas! Mi az, hogy a te dolgod? Jaj, olyan sok ilyen csalad van meg, ahol igy gondolkodnak. :S
A ferjemeknel is ugy volt, hogy mindent megcsinalt az anyukaja (igazabol a szulo rossz nevelesenek az eredmenye ez, anyosom is ezt mondta) es pl. a ferjem nem tudta, hogy hogy kell egy ruhat osszehajtani. De ilyet sosem gondolna, hogy az en dolgom. Nekem sem segit, ha nem kerem, de en szeretem egyedul csinalni, tehat azert nem segit, mert tudja, hogy en azt szeretem, amit en csinalok meg, mert az jol meg van oldva szamomra. Ha megkerem, akkor egybol segit, nem fel a porszivotol, szemetet kiviszi, a fuvet mindig o nyirja, ha szolok neki, hogy szoget kell beverni stb, egybol jon. Soha nem volt meg nalunk ebbol vita. O fozni nem tud, ahhoz nem nyul hozza, de en nem is szeretem, ha valaki a konyhaban sunydorog, szoval ossze illunk. Mosogatni nem szoktam, mosogatogep van. A ruhait nem kell mar szedegetnem, van neki kijelolt szennyeskosara es egybol oda teszi. Te is tegyel egy szennyeskosarat az agy melle vagy szekrenyehez.
En most itthon vagyok gyerekkel, de ha majd dolgozom, akkor biztos, hogy o is jobban beleadja magat. Sosem vitatkozunk ilyeneken.
Azt tanacsolnam, hogy fozz meg 2-3 napra, hogy ne kelljen minden nap.
Noszogasd! Nincs hozza szokva, hogy mondjak neki, hogy csinalni kellene, at kell torni a falat, hogy megertse, te nem az anyukaja vagy. Ezt fokozatosan, kicsi valtoztatasokkal tudod elerni. Ha meg olyat mond, hogy az a te dolgod, mondd meg neki, hogy nincs oda irva semmire, hogy csak noi kezek takarithatjak.
Szerencsére nem ilyen, mindenben segít ha megkérem rá, meg van amikor spontán berak egy mosást, vagy elmosogat, van 1-2 étel amit ő jobban eltud készíteni, így azokat örömmel megcsinálja.
Legjobb férj a világon, jobban keresve sem találni tőle, imádom! :).
Takarítani én szoktam, valahogy még szeretem is csinálni, közben megy a zene, így tök hamar készen vagyok. :)
"naluk is mindig az anyukaja csinalta a hazimunkat"
Csakhogy te nem az anyja vagy, hanem a barátnője.
Ne szedd össze a ruháit. Ha megjegyzi, hogy disznóól van, közöld vele, hogy ő benne a disznó.
37 ff-vel egyetértek.
Amúgy szerintem hülyeség ez a női-férfi munka. Férfimunka az, amihez fizikailag nem elég erős egy nő. Igen, a szekrényt nem én fogom levinni a harmadikról, de ennyi.
Női munka a terhesség, a szülés és a szoptatás, mert azt meg a férfiak nem tudják megcsinálni.
De amíg a férjem segít a házimunkában, ha szerelni kell, akkor bár nem értek hozzá, ott vagyok, adogatom a bizgentyűket és közben próbálom megtanulni, hogyan kell. Ő meg örömmel elmagyarázza. Sokszor sikerül is, értelemszerűen, amit nagy fizikai erővel kell meghúzni, megemelni, azt nem tudom megcsinálni, de minden mást, amit legalább egyszer megmutatott, azt igen.
Apám nem értett az ilyenekhez, így hiába lett volna igényem némi barkácstanulásra, nem tudott segíteni. Ezért örömmel inaskodom a férjemnek és tanulok radiátort szerelni, kocsit javítani, stb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!