Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Nektek is ilyen trehany a...

Nektek is ilyen trehany a baratotok/ferjetek?

Figyelt kérdés
1 eve vagyok egyutt a parommal. A parom minden aron azt akarta hogy koltozunk ossze. 2 honapja egyutt lakunk. Mindig mondta anyukam hogy milyen nehez a hazimunka de nem sokat foglalkoztam vele mert amig en dolgozni voltam o meg csinalt mindent a hazkurol. Mostmar meg ertem miert mondta anyu mindig! 2 honapja en csinalok itthon mindent. De tenyleg mindent a mosogatastol kezdve az osszes hazimunkaig. A baratom nem segit semmiben ha en dolgozni vagyok es o szabadnapos akkor sem! Kezdek besokalni hogy minden reggel nekem kell fel szednem az agy mellol a szenyes holmiait. Maga utan nem mosogat el meg annyit sem segit hogy kiszedje a mosogepbol a ruhat. Reggel 8 ra jarok dolgozni es este 7 kor megyek haza utana kell neki allnom vacsorat foznom utana mosogatok a vacsora utan valamikor meg ruhat kell mosnom es majd utana furdok le es fekszem le szokszor este 11 kor erek odaig. A hetvegem csak a takaritasbol all ki nem jut idom magamra se egymasra. Szoltam mar neki 1x hogy miert nem segit de azt mondja nem er ra meg hogy ez az en dolgom. Mert hogy naluk is mindig az anyukaja csinalta a hazimunkat. Nektek segit a parotok a hazimunkaban? Es ha nem ti hogyan oldjatok meg ezt?
2011. dec. 10. 15:48
1 2 3
 11/23 anonim ***** válasza:
48%

Sokat segít. Főzni is tud/szokott. Néha spontán nekiáll, plusz egy-két kaját ő csinál jobban.

A mosógépet valamiért nem tudja rendesen kezelni, így a mosást én dobom be, de pl ruhát hajtogatni nem tudok, neki meg a katonaságnál megtanították. Nem is szeretek, így a ruhákat ő szedi le, hajtogatja össze, pakolja el.

Takarítást többnyire én csinálom, de ha megkérem valamire, rendszerint megcsinálja.

Szennyest ő is ledobálja, de én is, úgyhogy mosás előtt körbejárok, összeszedegetem, szétválogatom. Mivel sok mindenben segít, ezen nem akadok fenn.

Egyedüli heppem, hogy az írasztalom az én váram, ahhoz nem nyúlhat hozzá senki, még ő se. Ott átmegyek pasiba, gyűlnek kávésbögrék, kupi van, de ez kell a lelkemnek. Edényeket összeszedegetem, de a papírjaimhoz tilos nyúlni, mert harapok :)

2011. dec. 10. 16:22
 12/23 anonim ***** válasza:
96%

nem érsz azzal semmit ha még tízen leírják mennyire segít vagy nem segít otthon a pasijuk.

Van ez a probléma ,meg kell oldani.

-vagy ráhagyod és akkor tönkremész(gondold el ha majd hárman négyen lesztek)

-vagy leülteted és ahogy nekünk elmondod neki is ,hogy te ezt nem bírod és nem is akarod tovább csinálni szálljon be ,mert ha közös az életetek akkor tényleg jóban-rosszban stb...

-vagy külön folytatjátok ,mert nem tudod tovább tolerálni.

Saját példám az,hogy kicsi koromtól kezdve takarítottam a saját szobámat,segítettem főzni,sütni,bevásárolni .

Felnőttként nem volt ciki vagy fárasztó ezeket megcsinálni.

Lehet ez egy új kérdés :-hogyan szoktassam a páromat a házimunkára??

De szerintem tudja ő is, és te is a választ ,egyszerűen csak félre kell tenni büszkeséget,hagyományokat,lustaságot,kifogásokat mindent.

Neked ebben az a felelősséged,hogy leülj vele és mond el mennyire elfáradsz,vállaljon át több dolgot,pl legyen övé a konyha ,bevásárlástól a főzésen keresztül a mosogatásig.

37ff

2011. dec. 10. 16:35
 13/23 anonim ***** válasza:
87%

Ne haragudj, de ez borzalmas! Mi az, hogy a te dolgod? Jaj, olyan sok ilyen csalad van meg, ahol igy gondolkodnak. :S

A ferjemeknel is ugy volt, hogy mindent megcsinalt az anyukaja (igazabol a szulo rossz nevelesenek az eredmenye ez, anyosom is ezt mondta) es pl. a ferjem nem tudta, hogy hogy kell egy ruhat osszehajtani. De ilyet sosem gondolna, hogy az en dolgom. Nekem sem segit, ha nem kerem, de en szeretem egyedul csinalni, tehat azert nem segit, mert tudja, hogy en azt szeretem, amit en csinalok meg, mert az jol meg van oldva szamomra. Ha megkerem, akkor egybol segit, nem fel a porszivotol, szemetet kiviszi, a fuvet mindig o nyirja, ha szolok neki, hogy szoget kell beverni stb, egybol jon. Soha nem volt meg nalunk ebbol vita. O fozni nem tud, ahhoz nem nyul hozza, de en nem is szeretem, ha valaki a konyhaban sunydorog, szoval ossze illunk. Mosogatni nem szoktam, mosogatogep van. A ruhait nem kell mar szedegetnem, van neki kijelolt szennyeskosara es egybol oda teszi. Te is tegyel egy szennyeskosarat az agy melle vagy szekrenyehez.

En most itthon vagyok gyerekkel, de ha majd dolgozom, akkor biztos, hogy o is jobban beleadja magat. Sosem vitatkozunk ilyeneken.

Azt tanacsolnam, hogy fozz meg 2-3 napra, hogy ne kelljen minden nap.

Noszogasd! Nincs hozza szokva, hogy mondjak neki, hogy csinalni kellene, at kell torni a falat, hogy megertse, te nem az anyukaja vagy. Ezt fokozatosan, kicsi valtoztatasokkal tudod elerni. Ha meg olyat mond, hogy az a te dolgod, mondd meg neki, hogy nincs oda irva semmire, hogy csak noi kezek takarithatjak.

2011. dec. 10. 16:43
 14/23 anonim ***** válasza:
100%

Szerencsére nem ilyen, mindenben segít ha megkérem rá, meg van amikor spontán berak egy mosást, vagy elmosogat, van 1-2 étel amit ő jobban eltud készíteni, így azokat örömmel megcsinálja.

Legjobb férj a világon, jobban keresve sem találni tőle, imádom! :).

Takarítani én szoktam, valahogy még szeretem is csinálni, közben megy a zene, így tök hamar készen vagyok. :)

2011. dec. 10. 17:05
 15/23 anonim ***** válasza:
84%
mi 8 éve élünk együtt, 2 éve házason. soha nem volt még probléma a házimunkával. kb 60-40 %-ban vesszük ki a részünket belőle. én egy leheletnyivel többet munkálkodom, hiszen főzni nem tud a férjuram. :) 27/nő
2011. dec. 10. 17:12
 16/23 anonim ***** válasza:
100%

"naluk is mindig az anyukaja csinalta a hazimunkat"

Csakhogy te nem az anyja vagy, hanem a barátnője.

Ne szedd össze a ruháit. Ha megjegyzi, hogy disznóól van, közöld vele, hogy ő benne a disznó.

2011. dec. 10. 17:19
 17/23 anonim ***** válasza:
Ültesd le, és mondd meg neki, hogy te NEM az anyja vagy. Ha az anyuka otthon megcsinálta, akkor az ő dolga, de itt most ti ketten vagytok, és igenis be fog segíteni. Ha mást nem is , de a porszívót ismeri, söpörni tud, ja, és ha még egyszer meglátod a koszos ruhát az ágy mellett, akkor az ott is marad, mert az a szennyes, ami a szennyestartóban van. Ez a minimum,
2011. dec. 10. 17:42
 18/23 anonim ***** válasza:
9%
Még is mit vártál? Ez a való világ nőj már fel. Mindig is a nők dolga volt a háztartás vezetése.
2011. dec. 10. 18:17
 19/23 anonim ***** válasza:
Bár nem élünk együtt, de rengeteg időt töltünk egymásnál és sokat segít a ház körül otthon. Főz, süt, mos, takarít, elpakol maga után, mindent megtesz, amit kell.
2011. dec. 10. 19:47
 20/23 anonim ***** válasza:

37 ff-vel egyetértek.

Amúgy szerintem hülyeség ez a női-férfi munka. Férfimunka az, amihez fizikailag nem elég erős egy nő. Igen, a szekrényt nem én fogom levinni a harmadikról, de ennyi.

Női munka a terhesség, a szülés és a szoptatás, mert azt meg a férfiak nem tudják megcsinálni.

De amíg a férjem segít a házimunkában, ha szerelni kell, akkor bár nem értek hozzá, ott vagyok, adogatom a bizgentyűket és közben próbálom megtanulni, hogyan kell. Ő meg örömmel elmagyarázza. Sokszor sikerül is, értelemszerűen, amit nagy fizikai erővel kell meghúzni, megemelni, azt nem tudom megcsinálni, de minden mást, amit legalább egyszer megmutatott, azt igen.

Apám nem értett az ilyenekhez, így hiába lett volna igényem némi barkácstanulásra, nem tudott segíteni. Ezért örömmel inaskodom a férjemnek és tanulok radiátort szerelni, kocsit javítani, stb.

2011. dec. 10. 20:08
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!