Hogyan vegyem rá apámat, hogy többet igyon?
Egy napot vendégeskedett a sürgősségin vesegörcs miatt (kő/homok). Mint kiderült, ez már kb az ötödik ilyen eset, nagyrésze kiskoromban volt, akkor nekem nem részletezték, most került ismét szóba.
Apám max fél liter folyadékot iszik naponta, annak is kb fele koffeines ital (kávé, kóla, stb). Azt mondja, hogy a vizet nem szereti. Mondtam, hogy egyrészt ez nem szeretet kérdése, másrészt igyon akkor gyógyteát, szörpöt, akármit, ami nem koffeines, mert az csak kihajtja belőle a vizet.
Agyi katasztrófában halt meg az ő édesapja, így ez is rizikófaktor.
Makacsul ellenáll, pedig már érzelmi zsarolással is próbálkoztam (a lányod kedvéért).
Mi a fenét csináljak? Aggódom miatta, nem szeretném ilyen hülyeség miatt korábban elveszíteni :(
Szerintem egy felnőtt, épeszű embert csak észérvekkel lehet rávenni arra, hogy több folyadékot fogyasszon. Ha ez nem megy, akkor hiábavaló bármilyen praktika.
Talán érzelmi alapon lehetne hatni rá.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!